Blu-Ray

• Креатор на темата Креатор на темата shapeless
  • Време на започнување Време на започнување
Ехеи, некој да ми објасни ако знае - што е фората со сите BRRip филмови по тракериве?

Бидејќи, сфаќам дека се фатени од BD диск, али се смалени во SD резолуција и 2.0 звук...
Кој е ќарот тука, навистина не сфаќам?

Каков е тој црн HD Divx?
Според мене, чиста фора по тракериве, бидејќи такво нешто не постои...

Ехеи, некој да ми објасни ако знае - што е фората со сите BRRip филмови по тракериве?

Бидејќи, сфаќам дека се фатени од BD диск, али се смалени во SD резолуција и 2.0 звук...
Кој е ќарот тука, навистина не сфаќам?

Каков е тој црн HD Divx?
Според мене, чиста фора по тракериве, бидејќи такво нешто не постои...

Е па тоа ти е вака. Можиш еден филм од ДВД во divx/xvid да го претвориш или од Bluray во divx/xvid. Е сега затоа што изворот во тие ХДРип е подобар, и излезот ќе биде подобар.
А зошто воопшто би правеле divx? Е па затоа што има еден куп уреди што поддржуваат divx а малку што поддржуваат H264 (и скапи се).

Е па тоа ти е вака. Можиш еден филм од ДВД во divx/xvid да го претвориш или од Bluray во divx/xvid. Е сега затоа што изворот во тие ХДРип е подобар, и излезот ќе биде подобар.
А зошто воопшто би правеле divx? Е па затоа што има еден куп уреди што поддржуваат divx а малку што поддржуваат H264 (и скапи се).

Ти викам, од виденото, излезот е ист.

И јас сум конвертирал од HD во DVD, па исти курац, се губи резолуцијата, а со тоа и острината, а се губат и бои/контрасти.
Едноставно, исти курац ти доаѓа, затоа и ми е чудно. :)

сигурен ли си дека ќе ги најдеш сите на замунда ? :)
моментално на bit-hdtv има 21,761 HD филмови али немаат сите сидери :)

28750463.png

85289623.png

Најјакиот енкод од Avatar. Јесда е 22 гига, али...:)

Јас го симнав овој: Avatar.2009.720p.SUBBED.BDRip.XviD.AC3-ViSiON.torrent
4.2 гига е (таман за едно ДВД), 720p, ама квалитетот е на највисоко можно ниво. Еве ти SS за споредба со првата слика.

20aq4bp.jpg

Еве уште еден кај што се гледа лицето на луѓето.

faac5k.jpg

Најјакиот енкод од Avatar. Јесда е 22 гига, али...:)

Јас ја симнав таа од 15 гб исто така екстра е! :vozbud:

Многу, многу добри ефекти (чистината на истите е неверојатна)

Јас го симнав овој: Avatar.2009.720p.SUBBED.BDRip.XviD.AC3-ViSiON.torrent
4.2 гига е (таман за едно ДВД), 720p, ама квалитетот е на највисоко можно ниво.

И јас го симнав истиот , и за разлика од верзијата од 1,36 Гб што ја имав симнато , нема споредба сликата. Сигурно е два три пати подобра:tv:

И кога сме кај овој торент , едно прашање ако може :
Ставив превод , и се е ОК , само што фонтот на буквите е многу мал (истово го имам приметено и кај филмовите со формат .mkv ) :toe:Дај кажете некое програмче со кое ќе го зголемам "фонтот" на преводот . Инаку да напоменам , истиот превод доколку го ставам на Аватар од 1,36 ГБ , преводот си е со "нормален фонт" .
Чаре ?

И јас го симнав истиот , и за разлика од верзијата од 1,36 Гб што ја имав симнато , нема споредба сликата. Сигурно е два три пати подобра:tv:

И кога сме кај овој торент , едно прашање ако може :
Ставив превод , и се е ОК , само што фонтот на буквите е многу мал (истово го имам приметено и кај филмовите со формат .mkv ) :toe:Дај кажете некое програмче со кое ќе го зголемам "фонтот" на преводот . Инаку да напоменам , истиот превод доколку го ставам на Аватар од 1,36 ГБ , преводот си е со "нормален фонт" .
Чаре ?

Не знам зашто ти прави такви фори, али на GOM Player можеш да си го зголемуваш преводот. :)

@ head,

Сo скоро сите програми можеш да го зголемиш преводот.

Дај сменете го насловот на темава. Треба да биде Blu-Ray

@ head,
Сo скоро сите програми можеш да го зголемиш преводот.

Средено е , најдов како да го сменам фонтот и кај Неро плеерот :kesa:

Како и да е , се извинувам шо отидов офтопик :smir:

Ти викам, од виденото, излезот е ист.

И јас сум конвертирал од HD во DVD, па исти курац, се губи резолуцијата, а со тоа и острината, а се губат и бои/контрасти.
Едноставно, исти курац ти доаѓа, затоа и ми е чудно. :)

dvdrip_x264.jpg

brrip_hancock_d-zon3.jpg

Не е исто, ама мислам дека истиот ефект (BRRip) би можел да се постигне и со DVDRip со тоа што нема да го намалуваат толку фајлот за да заштедат во MB и да изгубат квалитет.
Пример, BRRip е накај 1-2 GB, а DVDRip e nakaj 700-800 MB. E сега, ако DVDRip напраат да биде накај 1-2 GB, би биле приближно исти во квалитет :)

Дај сменете го насловот на темава. Треба да биде Blu-Ray

Средено.

dvdrip_x264.jpg

brrip_hancock_d-zon3.jpg

Не е исто, ама мислам дека истиот ефект (BRRip) би можел да се постигне и со DVDRip со тоа што нема да го намалуваат толку фајлот за да заштедат во MB и да изгубат квалитет.
Пример, BRRip е накај 1-2 GB, а DVDRip e nakaj 700-800 MB. E сега, ако DVDRip напраат да биде накај 1-2 GB, би биле приближно исти во квалитет :)

Средено.

На тоа алудирав, дека во иста големина е исти курац. На крај битно е со што кодек се енкодира, а не од што извор, бидејќи со DVD-то и така се добива оној максимум квалитет потребен за DivX :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom