Blu-Ray

• Креатор на темата Креатор на темата shapeless
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 август 2008
Мислења
646
Поени од реакции
17
По неуспешниот обид да најдам било какви информации на форумов во врска со blue ray технологијата се одлучив да отворам нова тема. Конкретно, мене ме интересира оние што имате blue ray player-и од каде набавувате дискети и по која цена ?

Видов по флаериве 25 гига ти е 600 денари.

Нама што да се пишеу не ти се исплати да земеш уште кај анс такво нешто, особено ако ти е за филмови гледање бидејќи едвај има 50-тина филмови што може да се најдат , а плус и уште е доста скапо.

Океј, значи сигурно има некој што веќе купил... е сеа, прашањето е многу конкретно... тие што имаат плеер, дали набавуваат, од каде набавуваат и по која цена набавуваат дискови :)

Океј, значи сигурно има некој што веќе купил... е сеа, прашањето е многу конкретно... тие што имаат плеер, дали набавуваат, од каде набавуваат и по која цена набавуваат дискови :)

Во анхоч имаш 450 денари. Види чепни по интернетов. Не бараш кузнае што .... па да ти помагаат 1000 души

Темава е на работ од канта или од преместување во Хардвер подфорумот. Атворот се извади на крајот од постот кога праша од каде ги купуваме "дискетите".
Инаку "дискетите" ако мислиш за празни ги имаш во Аnhoch по цена од околу 500 денари, а за филмови на blue ray не сум чул да се продаваат кај нас.

Како прво е blu-ray, како второ за дискови го имаш Анхоч, како трето - не ти се исплати да фрлиш 12.000 на плеер, па после и 400 за секој филм + 20-30 гига од нетот за да симнеш само еден филм.

Ете, појасно е сеа? :)

Не знам дали е ова општа состојба или некаков синдром на мрчење при недостаток на активности во животот. Авторот не чувствува внатрешен порив да се вади пред никого, а особено не пред тебе или некој друг лигуш на форумов. Темата ја поставив бидејќи верувам дека постојат уште многу други кои како мене поседуваат blue ray player и сакаат да споделат информации со останатите во врска со тоа од каде набавуваат филмови во тој формат. Многу добро сум свесен дека како технологија се покажа скапа, можеби и до работ на неисплатливоста... како и тоа дека амц и анхоч нудат 4-5 филма... верувај, не си ми потребен ти за да ми го кажеш тоа... Е сега, ако некој во конкретнава состојба, каква и да е... познава некој што продава blue ray дискови, аналогно на уличните шиткачи на dvd-а... и за разлика од претходните членови има желба и трпение да објасни каде и како може да се контактира би било одлично, доколку не здравје... Благодарам на вниманието !

Од 37,548 членови на форумов мислам дека нема ни 10 души што имаат Blue-Ray player. Дури и да имаат, голема е веројатноста да не го приметат топиков :toe:.

Од 37,548 членови на форумов мислам дека нема ни 10 души што имаат Blue-Ray player. Дури и да имаат, голема е веројатноста да не го приметат топиков :toe:.

blue-ray режачи има еден пријател донесено од Америка и се мисли да продаде 4 мислам дека се на број, за цената може да го прашам ако има заинтересирани за купување, ама мислам дека ми спомна нешто 8-9000 денари? ако има заинтересирани да го прашам...:helou:

Ако сака некој блу реј филм кажете ќе направиме некоја зделка :smee:

Пер blue ray филм повлекува blue ray плеер, а тоа па повлекува full hd телевизор. Наместо да се фрлаат толку пари може само да се стави добар интернет, да се купи 22 инчен монитор (Full HD) и ќе уживаш во тие филмови за многу поевтино.

Пер blue ray филм повлекува blue ray плеер, а тоа па повлекува full hd телевизор. Наместо да се фрлаат толку пари може само да се стави добар интернет, да се купи 22 инчен монитор (Full HD) и ќе уживаш во тие филмови за многу поевтино.

и да си земеш хард дискови 12-13 по 2 тб, и тн

Јас имам блуреј плеер на компјутерот ама кај нас не најдов ниту еден блуреј филм да се продава.

ама затоа си симнувам блурејрип филмови со приблизно квалитетна слика како блуреј:kesa:

Јас имам блуреј плеер на компјутерот ама кај нас не најдов ниту еден блуреј филм да се продава.

ама затоа си симнувам блурејрип филмови со приблизно квалитетна слика како блуреј:kesa:

Зашто си го купил? :)

Него, кој има, нек си го симне ова:

LivingLandscapesWorldsMostBeautifulSunrisesandSunsets2009x264BDRip720p.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom