Блогови/блогери? (предлози, дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата SLaCk
  • Време на започнување Време на започнување
Не викав дека збориш за мене. И не те напаѓав. Ја си зборев за мене.
ВлашкоМашко е познат блогер, го има и по весници, ама под друго име.
Ја така си го викам. Ќе се сетиш ти, паметен си.
Фамилијарна? Думај...
И кај него и кај мене све се властодршци. Или тие што ги држат властодршците. Партија се мења, мие не се мењаме.
Ју гет, слеки? :wink:
Забегавме од темава, ебаго. Ај идам да се пакувам.
Гостувам дома.

SLaCk напиша:
Поише за гарфилд. хехехе не он е форумски мудрец а муабетот ми беше за блогерските мудреци -)
Ти на Гарф да му го јадиш, паднатиот наземи, бурек со месо!
Кога ќе пишуваш како или кога ќе размислуваш како некои блогери (има идиотштилак и дебилност, се разбира) тогаш да какиш наоколу. В ред.
Блогерајот е сосема в ред, особено што кому не му се допаѓа нека не чита. Последно место за слобода на говор.

Хехехе слобода на говор ама во исто време јас треба да размислувам како некои блогери? Они критикуваат се и сешто ама ако кажеш нешто ти за нив е тогаш си ваков таков онаков секаков само не таков што смее да коментира за нив! Истото можам да им го речам на нив ако не ви се допаѓа тоа што го гледате мижете! Ако не ви се свиѓа нешто што пишува прескокнете...

Abe i mene vise mi se dosadni, sekoj vtor ima svoj blog i toa najcesto pisuvaat gluposti (na pr. za Tokio Hotel, za nivni omileni grupi i sl....)... mislam deka toa im e sao dzabe trosenje vreme... BEZ NAVREDA- dokolku nekoj ima svoj blog:icon_lol:

Многумина веќе отвораат блогови, пишуваат на најразлични теми и изиграваат дека кур не ги боли иако всушност се надеваат на публицитет. Се приклучуваат на масата. Итн.
Иначе, нема правила каква би треало да биде содржината на еден блог така да не стварајте непотребно кенкање.

Точно е дека нивна работа е кој за што сака нека пишува, само сакав да кажам дека секогаш сум сакал да прочитам за нешто што ќе имам корист од тоа. И малце поконкретно да се изражаваат бе а не од околу од околу. уствари ко ќе видиш дека промотори на тие што денес се претставуваат за лидери во т.н. блогерство им се еден БРАНКО ГЕРОСКИ(поранешниот уредник на Дневник кој откако беше избркан до тој весник ,почна да паѓа у трансови ради нешто што секој ама буквално секој што има компјутер може да го прави, а пред да биде избркан пишуваше колумни со поддршка за учество во војната во Ирак и за тоа како треба да пееме туѓи химни за да не примат во ЕУ) и еден ЈАНКО ИЛКОСКИ ( чоеков нема основна култура, има проблеми со контрола на темпераментот и во последно време глуми хуманист а спрема луѓето што му се јавуваат во емисија да се жалат се однесува ко со ѓубре) работите стануваат појасни.

BTW изгледа имало и искрички на разум во т.н. блог простор - http://lopata.blog.com.mk
е за нешто слично зборував и јас! -)

Какви искрички, се препуцаваат дечурлаана.
Има и такви, ама има и некои коивреди да ги читаш. Ретки се, ама ги има.

Garfield напиша:
Какви искрички, се препуцаваат дечурлаана.
Има и такви, ама има и некои коивреди да ги читаш. Ретки се, ама ги има.

Да и јас тоа го викам. Ретки се. Особено оние што обработуваат современи теми и општествени случувања...

многу би сакал да отворам блог за музика (за мојата нормално :)) само незнам баш да се изразувам, тоа стално ми било послаба страна

Де бе па ти. Пиши тука што ти лежи, не мора да филозофираш за музика -)

SLaCk напиша:
Да и јас тоа го викам. Ретки се. Особено оние што обработуваат современи теми и општествени случувања...
Е сега, имаш ли доволно отворен ум за да читаш некој кој напишал или пишува за современите политички настани од перспектива спротивна на твојата. Или за општествените случувања од призма спротивна на твојата??
И мора ли да е проза, текст? Може да е за музика, сликарство, може да е поезија. Сенешто може да е. Штета најчесто се онакви, никакви повеќето блогови. Но, реков, има интересни

Гижо, море, јазичар ебемте треба да бидеш, како тоа тешко да се изразуваш?

Имам бе Гарфилд ти барем знаеш хахаха башка и ти си десничар барем така се претставуваш. Не бе поентата ми беше дека многу индиректно се иде, и не се кажуваат јасно ставовите. Дај кажи нешто конкретно па да расправаме (мислам не ти туку општо). А такви задскриени работи ме тераат да помислам дека се работи за некоја суптилна пропаганда... -)

SLaCk напиша:
Де бе па ти. Пиши тука што ти лежи, не мора да филозофираш за музика -)

де размисли дали е исто, ај сеа тука да си отворам тема и да си пишувам за музика само ја

Слобода на израз би рекол, не на говор, а за десничарење или левучарење колајк работа.
Тешко таму.
Евентуално на друго место.
А јас, да, се разбира. ВМРО НП до конечна победа за вистинската десница.
Туку, околку блоговоите.
Зарем не ти се допаѓа блогот на Лавот или Вгрудинка, на Калина (иако се карав пред некој ден со неа), и на многу други? Интересни се, инвентивни, луцидни, а се занимаваат со мошне различни нешта, од секојдневие до литературна критика, музика и политика....

Гижо напиша:
многу би сакал да отворам блог за музика (за мојата нормално :)) само незнам баш да се изразувам, тоа стално ми било послаба страна

А мене ме бива за изразување. А? :).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom