- Член од
- 9 февруари 2016
- Мислења
- 2.166
- Поени од реакции
- 5.140
Не ,не ми даде ништо.Никој не ја негира депортацијата на 7.144 Евреи.
Дај ми извори за 25.000 жртви убиени од Бугарите.
Затоа што вашата комунистичка пропаганда за сè ги обвинува Бугарите.
Па повели ,даj ми извори за :
1. Колко са убиени од бугарите?
2.Колко са убиени од германски трупи (Вермахт и СС): Германците контролирале клучни области и биле одговорни за репресија, егзекуции на заложници и депортација на македонски Евреи во логори на смртта. Тие спровеле казнени операции против села за кои се сомневало дека ги поддржуваат партизаните.?
3.Колко са убиени од Италијански трупи: тие го окупирале западниот дел од денешна РСМ . Учествувале во битки со локалните групи на отпор и во репресии во нивната окупациска зона?
4. Колко са убиени од Бали Комбетар (Balli Kombëtar):Албанска националистичка организација која дејствувала во западните делови припоени кон „Голема Албанија“. Тие вршеле етничко чистење, убиства и палежи на села со неалбанско население?
5. Колко са убиени од српските четници, лојални на Дража Михајловиќ (Југословенска армија во Татковината), тие дејствувале главно на север и североисток,тие убивале партизани и цивили обвинети за соработка со комунистите или окупаторите?
6.Контракети- главно членови на ВМРО. Вооружени одреди од локални жители организирани од бугарската полиција за борба против партизанското движење?
Повели ..

Еве ти скапаницо една.