Блам држава

Најнеповикан да ја исмева Македонија во ваква тема е некој што не негира нас, нашиот фолклор и нашата историја. Нека си гледа таму чергата, ѓупците и корупцијата.
Си цртаат некоја своја историја и секогаш сфрј им се за се виновни. Знам што и каква беше нивната "држава" за време сфрј.

Последно уредено:
Не е убиен на национална, туку од идеолошка основа.

Како на идеолошка основа? Дека бил Комунист? А вие Фашисти?
Па нели не бевте Фашисти?
Дај реши се. Грозен. Гнасен. Лигав.

Не е убиен на национална, туку од идеолошка основа. Такви беа времињата - низ цела Европа, со исклучок на СССР, комунистите се сметаа за терористи и непријатели на државата,и сега гледајќи наназад од историска перспектива, точно така е.
Секаде, освен кај вас , комунизмот е прогласен за репресивна и мизантропска идеологија.
По 1944 година, во социјалистичка Југославија имало десет пати повеќе луѓе убиени и репресирани- и на национална и на идеолошка основа.
Да ми врескате дека само бугари убивали е лицемерие од највисок ред.
Тоа што држвата Бугарија го квалификува вашиот (и нашиот) претходен систем за криминален, дали сега ви е полесно?...

Дали ќе го заборавите овој дел од вашето минато и историја?...

Дали ради тоа ќе станете „поинакви Бугари„ отколко што сте биле пред само пар децении?...

Не е убиен на национална, туку од идеолошка основа. Такви беа времињата - низ цела Европа, со исклучок на СССР, комунистите се сметаа за терористи и непријатели на државата,и сега гледајќи наназад од историска перспектива, точно така е.
Секаде, освен кај вас , комунизмот е прогласен за репресивна и мизантропска идеологија.
По 1944 година, во социјалистичка Југославија имало десет пати повеќе луѓе убиени и репресирани- и на национална и на идеолошка основа.
Да ми врескате дека само бугари убивали е лицемерие од највисок ред.
Убивале македонци, дури и жени и деца. Сигурно 5 годишно дете не било комунист. Бабите и дедовците мои мразеа бугари повеќе од било кој. Сега кога јадевте гомна по телевизии, баба ми гледаше вести и се нервираше, пцуеше. Единствено кај едниот дедо, дека од Скопје биле Германците и многу подобро биле третирани.

Убивале македонци, дури и жени и деца. Сигурно 5 годишно дете не било комунист. Бабите и дедовците мои мразеа бугари повеќе од било кој. Сега кога јадевте гомна по телевизии, баба ми гледаше вести и се нервираше, пцуеше. Единствено кај едниот дедо, дека од Скопје биле Германците и многу подобро биле третирани.
Сите ги сакаа германците. Никој од старите не сакал да види бугари или срби.

Сите ги сакаа германците. Никој од старите не сакал да види бугари или срби.
Ова ми е најјако, кога бугариве ќе ми кажат србомани биле или слично и затоа мразеле бугари, а баба ми што ја спомнав е од комитска фамилија и кога ги србизирале некои села (како дел од Кучевиште), многу ги нејќеле и викаше за канта сирење срби станале. Само џабе е некогаш човек да се расправа со татарски npc-а.

Вие сте криви се расправате со татарски изроди, џабе е се било какви факти и докази нема ефект, тие се убедени дека Исус е бугар, диносаурусите биле бугари, сега и универзумот бил бугарски. Еден од најгадните и најпогани народи на планетата, а најлошо е пола се Македонци одродени, изроди.

Не ,не ми даде ништо.Никој не ја негира депортацијата на 7.144 Евреи.
Дај ми извори за 25.000 жртви убиени од Бугарите.
Затоа што вашата комунистичка пропаганда за сè ги обвинува Бугарите.
Па повели ,даj ми извори за :
1. Колко са убиени од бугарите?
2.Колко са убиени од германски трупи (Вермахт и СС): Германците контролирале клучни области и биле одговорни за репресија, егзекуции на заложници и депортација на македонски Евреи во логори на смртта. Тие спровеле казнени операции против села за кои се сомневало дека ги поддржуваат партизаните.?
3.Колко са убиени од Италијански трупи: тие го окупирале западниот дел од денешна РСМ . Учествувале во битки со локалните групи на отпор и во репресии во нивната окупациска зона?

4. Колко са убиени од Бали Комбетар (Balli Kombëtar):Албанска националистичка организација која дејствувала во западните делови припоени кон „Голема Албанија“. Тие вршеле етничко чистење, убиства и палежи на села со неалбанско население?
5. Колко са убиени од српските четници, лојални на Дража Михајловиќ (Југословенска армија во Татковината), тие дејствувале главно на север и североисток,тие убивале партизани и цивили обвинети за соработка со комунистите или окупаторите?

6.Контракети- главно членови на ВМРО. Вооружени одреди од локални жители организирани од бугарската полиција за борба против партизанското движење?

Повели ..

Најголемите злосторства за време на ВСВ врз Македонци дали воени или цивилни жртви се направени од страна на Балистите.

Како на идеолошка основа? Дека бил Комунист? А вие Фашисти?
Па нели не бевте Фашисти?
Дај реши се. Грозен. Гнасен. Лигав.
На идеолошка основа е убиен.
Фашистите убивале комунисти.

На идеолошка основа е убиен.
Фашистите убивале комунисти.
Па тогаш зошто Захариева и остатокот од турската фела, тврди дека не сте биле фашисти и немало окупација на Македонија?
Реши се. Или убивавте на идеолошка основа. Или убивавте Македонци.

Се потпаливте многу на сликите. 1 слика 1000 зборови. Отсега секогаш со убиени луѓе ќе ви реплицирам.
Не ве сакаат во Македонија. Аман веќе еднаш како не ви е јасно.

Па тогаш зошто Захариева и остатокот од турската фела, тврди дека не сте биле фашисти и немало окупација на Македонија?
Реши се. Или убивавте на идеолошка основа. Или убивавте Македонци.
Доста глупсоне.
Глуп и прост.

Иди слушај српски певаљки и замислувај дека се Ана Комнина. Не иди у вакви теми.

Глупсон си ти бруко. Оди сега да ти свршат 100 бугарски кура во твојата Јуда уста. Дртак предавник.

Српски песни и те како би рокал. За ваш инат.
Автоматски споено мислење:

Вие сте криви се расправате со татарски изроди, џабе е се било какви факти и докази нема ефект, тие се убедени дека Исус е бугар, диносаурусите биле бугари, сега и универзумот бил бугарски. Еден од најгадните и најпогани народи на планетата, а најлошо е пола се Македонци одродени, изроди.
Не се пола одродени Македонци. 15% дали се такви од пиринска. А и со самото побугарување кое е бугарски чин, тие го губат статусот Македонец. И нема каење на смртна постела. Избугарен бугар е само тоа - еден смрден бугар.

Последно уредено:
Нашиве не се плашеле толку од Германците колку од бугарските џукели. Не за џабе постои израз ке добиеш 'бугарски' ќотек. Така да прекините да ги браните татарите смрдливи, не за џабе во двете Светски војни биле на губитничката страна, оти се идиоти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom