BlackBerry Curve 8520 vs. ZTE Racer

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
и мене истото ме интересира :)
баш треба да си го продолжам договорот па да си земам некој телефон ..

ама ко шо читам подоле плус тарифа за ББ па за деловни корисници ... нема грешка ..

најефтини разговори, најдобри цени-услуги-услови, а ко ќе те врзат со договор и телефон добар за 20к денари, исто ќе ти се стемни ко да си корисник на друѓите и исту к*р. :toe:

најефтини разговори, најдобри цени-услуги-услови, а ко ќе те врзат со договор и телефон добар за 20к денари, исто ќе ти се стемни ко да си корисник на друѓите и исту к*р. :toe:

не бе Ок си се ВИП .. задоволен сум екстра ..
ќе го продолжам договорот ... уште 2месеца фора имам .. ќе почекам може и ќе има некоја нова понуда дотогаш ..

инаку читав за Racer-ов .. некои рецензии .. не е лош онака .. за нискобуџетен телефон го фалат како добар ..
http://www.techradar.com/reviews/phones/mobile-phones/zte-racer-709537/review
Racer has the same processor as the Xperia x10 mini, which is far more expensive.

Се што е добро чини пари, блекберито ке дојде 3 пати поскапо од рејсерот. Така да ако не ти се даваат многу пари земи го рејсерот јас мислам дека вреди за парите. :)

бев во VIP денес и прашав се шо како... има wifi телефончето 100%... aма покрај тие 590 денари месечно што се за претплата се плаќаат уште и 690 денари за My BlackBerry Unlimited услугата.. значи му доаѓа 1300 денари месечно 24 месеци :)

а да се земи на при пејд не е подобро? мислам дека е 17000 ден само шо ќе немаш ББ услуга (голем к*ур) јас демек бизнисменот

а рејсерот е кинеско ѓубре

а да се земи на при пејд не е подобро? мислам дека е 17000 ден само шо ќе немаш ББ услуга (голем к*ур) јас демек бизнисменот

а рејсерот е кинеско ѓубре

Па и не е баш ѓубре, јас го земав (го начекав одвај) пред некој ден и баш ми се свиѓа телефонот. Си има куп функции, функционира супер, не заглавува, екранот има добра осетливост (не треба дупка да направиш за да реагира), куцањето е малце зезнато, ама се навикнуваш, интернетот добро оди, нонстоп сум на скајп, меил ми стига... Се' на се' за парите (0 денари) супер е. А, блекбери во вип немаат ни за лек, тоа беше некоја глупа акција што дадоа три телефона на вработени во вип, другите ги чуваат и ги даваат само за бизнис корисници (а и тоа оди со посебно одобрување).

земав од вип Рацер пред неколку дена и мислам дека е повеќе од одличен за ич пари. единствена 'мана' засега е батеријата ама со оглед дека е стандардна ли-ион 1100 може и да се промени со појака. инаку функционира безпрекоро има 3г вифи гпс и еден куп бесплатни апликации и мапи на андроид маркет за него. впрочем за 1000 денари имате М тарифа и 1 гб интернет. па валјда ке биде жив и здрав 2 год па ке го сменам :)

8520 - та е поефтина ако се земе од Т-мобиле него од ВИП

А и Рејсеров за да го земеш за без пари мораш да земеш претплата за 1ГБ интернет месечно за 2г :)

Кога би бирал помеѓу магаре и фичо, попрво би одел пешки :)

Кога би бирал помеѓу магаре и фичо, попрво би одел пешки :)

Хм јас не би одел пешки ако баш тебе ти се оди со среќа. фичо и не е баш лоша опција особено ако имаш девојка :smir:

Знаеш дека има една * (ѕвездичка) што вика дека мора 2 год да плаќаш и блекбери услуга

Незнам за тоа,

Јас би го зел телефонов како припејд пошто бројот ни случајно не го менувам а и поефтино ако го земеш припејд него телефонот. Цената му е 13.000 денари.

Е сега дали и како припејд ќе треба да плаќам блекбери услуги.

Пошто не сум експерт, ме интересира што е тоа што го прави блекбериво подобар од сите за мејл услуги. Не зборам за овој модел него како бренд, барем јас така сум слушнал дека се мејл користење најдобри се.

Една од маните на 8520 е што нема GPS

А блекбери 9700 е доста скапа, мене ми треба да биде 100% сигурен за мејл (пошто дневно знам и по 20 -30 мејла да добијам) во секое време, значи максимално доверлив телефон , да има WiFi.
Би било добро да има и GPS, ама поскапи се белкбери кои имаат ваква опција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom