Во никој случај ZTE телефон. Топло ти препорачувам BlackBerry телефон но прво истражи малку дали BlackBerry-то ги задоволува твоите потреби за после да не се каеш што си го купил. Јас имам BlackBerry Bold 9700 и телефонот е одличен мене ми врши работа за тоа што ми треба, но во никој случај немој да земеш BlackBerry телефон од ONE или T-Mobile премногу скапи тарифи имаат ако го земаш на пост-пејд ( јас така се заебав со T-Mobile ), а на при-пејд е веќе друго, значи обавезно ако земаш од VIP да си земеш. И уште еден TIP да ти дадам, BlackBerry телефон се зема со BlackBerry услуга ( BlackBerry Internet Servise - BIS или BlackBerry Enterprise Server - BES ) без една од тие услуги телефонот нема push mail и повеќето апликации што постојат за BlackBerry OS нема да ти работат без таква услуга. Значи не секој сака да се замара со толку многу работи кога сака да си купи телефон, затоа и ти кажав погоре прво да прочиташ низ интернет што и како работи BlackBerry телефонот за после да не се каеш. Поздрав и пиши ако имаш некое прашање или доколку се одлучиш за некој телефон.