Black Mirror

• Креатор на темата Креатор на темата Anon
  • Време на започнување Време на започнување
2јката беше лејм...особено крајот -.-
Тројката мене најмногу ме погоди, може пошо ја гледав со повеќе емоции и многу болка ми врати.
Ме здрка цела тројката. Makes you wonder shit.
Следно, 2-1 па одмор 5-6 дена :D

Чарли Брукер е закон човек.
Од Род Серлинг сега за сега сеуште не е боље :D
Може да ја образложиш твојава констатација малце повеќе? Имаш нешто гледано од него претходно.. или ?

Од Род Серлинг сега за сега сеуште не е боље :D
Може да ја образложиш твојава констатација малце повеќе? Имаш нешто гледано од него претходно.. или ?
Затоа што е одличен сатиричар. Ги имам гледано How TV Ruined Your Life и Screewipe. Првото е заебанција/критика за телевизијата како медиум и влијанијата на тој медиум врз луѓето, а второто се рецензии за различни типови емисии. Black Mirror е екстензија на неговата сатира и критика кон технологијата, но за разлика од останатите емисии што ги има правено не е во формат на рецензија.

Еве што мисли за Гадафи :)

Втората најмногу ми се допадна. Третата не беше лоша, а четвртата ме уби од досада. Без разлика, едвај чекам да дојде 18-ти за нова епизода.

Секоја епизода е засебна или пак приказната си тече цела серија?
Имам загледано неколку серии што имаат некој континуитет и не ми треба уште една таква.

Секоја епизода е засебна или пак приказната си тече цела серија?
Имам загледано неколку серии што имаат некој континуитет и не ми треба уште една таква.
Секоја епизода е посебна и ќе бида така до крај.

Првата и третата епизода од првата сезона беа супер,во втората се осеќав клаустрофобчно додека ја гледав , а последнава добра идеа али лоша реализација...

Ауф серииште. Првата и втората епизода најмногу ми се допаднаа. На првата ќе повратев. Третата беше доста добра ама воопшто не беше напната. Четвртата по малце досадна.

Не е лошо. Мене па првата не ми беше нешто нај нај, иако и таа е супер, а втората и третата одлични. Сега ја пуштам четвртата. :)

Иначе насловот доаѓа од песната Black mirror на Arcade Fire, бенд кој доби Греми пред некој година. Еден од моите омилени бендови :)

имам некое претчувство дека следнава епизода ќе биде епик!!!
ама не читајте ништо на нет
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 00:02 ---
Еј па чекај бе, оваа не е у Америка... у 10 ја даваат у Англија, тие се еден саат позади нас шо значи може и вечерва у асално време да се глеа.
Ајде пирати.
У секоја минута ја очекувам (ако трае исто колку минатата)!
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 00:11 ---
ГОРИИИИИИИИИИ
Black Mirror 2x02 White Bear 720p HDTV x264-FoV
--- надополнето: 19 февруари 2013 во 01:38 ---
ААААААААААААААААААААААААА epicccccccc
Twilight Zone
Shutter Island
Clockwork Orange
има свеееееее
не мрднав од стол
пола епизода ме лазеа морници и се држев за глава
Charlie Brooker confirmed for genius.

А бе, реакциите ти се како Breaking Bad да протекла пет месеци порано на нет.

Ај баш да видам.

Едит: Фак. Сум ја симнувал цело време првата епизода по грешка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom