Bjork ќе го отвори Exit (е нема!)

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
На мое големо задоволство,а се надевам и некому од вас Bjork на Exit годинава:je:.

Контроверзната исландска пејачка Bjork ќе настапи на 12 јули на отворањето на фестивалот во Нови Сад. Иако веста не е официјално потврдена од организаторите, потврдено е дека сите договори со менаџерите на славната пејачка се постигнати, а за неколку дена би требало и организаторите да излезат со официјално соопштение.
Бјорк ќе се претстави со својот најнов албум “Volta” кој излезе во мај 2007 година.
Покрај Бјорк, на ЕXIT ќе настапат и “Foo Fighters” кој ги предводи Дејвид Грол, некогашниот тапанар на Нирвана.
Bjork во Нови Сад ќе дојде во склоп на една извонредно обемна турнеја при која веќе посети дел од Европа и Северна и Јужна Америка, како и најзначајните европски фестивали како што се : "Glastonbury" и "Roskilde".

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Пејачката била избришана од листата на изведувачи од Exit фестивал по подржувањето на Косово на еден концерт во Јапонија каде за Косово ја посветила песната Declare Independence. Видео!

Исландската пејачка Бјорк требала да настапи на новосадскиот фестивал на 8 Јули, но организаторите ја тргнале од листа по дознавањето на информацијата дека Бјорк во Јапонија на еден нејзин концерт песната Declare Independence ја посветила на Косово.

Иако организаторите на EXIT тврдат дека нејзиниот настап бил откажан поради безбедносни причини, Бјорк е убедена дека нејзиното непојавување е поради тоа што некој Србин бил присутен на спорниот концерт и нејзината изјава за Косово ја пренел дома.

Џабе радости беа MorisonKa.Ќе си ја гледаме по тв зошто и фестивалите почнаа политички настани да бидат.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
е нека трпи сеа бјорк

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не ми се допаѓа Бјорк ама ич(поточно,најодвратното нешто што сум го видела и слушнала).Но да не ви расипувам расположение на темава:) сакам да прашам дали знаете уште кои ќе бидат на егзит?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Џабе радости беа MorisonKa.Ќе си ја гледаме по тв зошто и фестивалите почнаа политички настани да бидат.
Па кога пејачите почнаа да се мешаат во политика и да глумат политичари, тогаш и организаторите на фестивалите можат да одлучат кој е политички неподобен за фестивал кој се одржува во нивна држава.

Инаку, Бјорк ми е...бљак. Забегитис. :pov:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Па секоја година има причина да се посети Еxit за оваа сигурно заради ...Sex Pistols ...
Меѓу другите...Nightwish, The Hives, Paul Weller...нормално уште многу други..

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Па кога пејачите почнаа да се мешаат во политика и да глумат политичари, тогаш и организаторите на фестивалите можат да одлучат кој е политички неподобен за фестивал кој се одржува во нивна држава.
Пејачите не се мешаат во политика со тоа што го изјавила за Косово,мислиш дека многу се стресува за нив?Повеќе од јасно е зошто го кажала тоа,зошто сигурно и е преку глава од Британија,а со тоа што го подржува Косово нормално посакува и на Ирска да и се случи тоа.
Туку,на свој концерт може да се има и излив на емоции нели?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Пејачите не се мешаат во политика со тоа што го изјавила за Косово,мислиш дека многу се стресува за нив?Повеќе од јасно е зошто го кажала тоа,зошто сигурно и е преку глава од Британија,а со тоа што го подржува Косово нормално посакува и на Ирска да и се случи тоа.
Како и да е, меша прсти во политички води. А работа и е да пее.

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Како и да е, меша прсти во политички води. А работа и е да пее.

Исто како што луѓе мешаат прсти во музика, а работа им е нешто сосема друго. Или се едноставно тотални антиталенти без слух, но со пари.:eek:ftopic:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.815
Поени од реакции
49.987
И Боно имам чуено дека се имаше избацено со маица УЧК на времето за да одглуми револуциорен дух и да испадне борец за правда нели,и мене ме нервира што некои вакви како Бјорк и него се пикаат кај што не им место ке слушнат нема да дочујат и одма ке спасуваат ''угнетени''
Бјорк не ја слушам ама овој Боно баш ради тие такви испади со спасување планети дождовни шуми и спасување сираци(школско перње пари) и глумење револуционер ако ми се појави пред очи озбилно ке го нападнам

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Бјорк не ја слушам ама овој Боно баш ради тие такви испади со спасување планети дождовни шуми и спасување сираци(школско перње пари) и глумење револуционер ако ми се појави пред очи озбилно ке го нападнам
Затоа и јас не ги поднесувам Во14.
И, да не ме сфати некој погрешно за погорниот пост, не гаам ама баш никакви чувства кон Косово и целата таа ситуација. Само сакам да кажам дека секој има право да си изјасни свој став на свое шоу, се додека не вреѓа никој, и додека не претерува како што прави Боно.

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Treba da se zakova ovaa za parce drvo, zaedno sose kepecot Bono i site progresivni mali milioneri so ne znaat so da praat pa biraat random zemja da ja spasat na bedni nacini.

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
Годинава на Exit ќе биде ЛУДИЛО

Kajgana Shop

На врв Bottom