Бјело Дугме

• Креатор на темата Креатор на темата Filip99
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
12 јануари 2006
Мислења
313
Поени од реакции
0
Ајде кажете ми што мислите има многу убави песни!

Filip99 zverovi se lugeto brat ... imaat mnogu ubavi pesni ! ali za kogo kako .. ja slusam takva muzika i ja sakam

Ne ja slusam nivnava muzika i voopsto ne mi se dopadja (ne mi se nafrlajte sega, sekoj ima pravo na svoe mislenje). Ne podnesuvam nisto od yu-hitovite od 70-tite i 80-tite, kako na pr. Bjelo Dugme, Bajaga, Novi Fosili, Crvena Jabuka, Parni Valjak, Gabi Novak, ti rekov-mi rece. Pesnite mnogu im se slicni edna na druga, tekstovite se glupavi ("Putuj Selma ali molim te ne naginji se kroz prozor") i mislam deka ne se veke vo moda da se slusaat pak.

Бијело Дугме слушам и ценам се до Ален.После е се друго во врска нивната музика.Иначе автори се на многу антологиски песни(да не набројувам сега).Мене најомилени ми се Блуз за моју бившу драгу,кад би био бијело дугме,Све че то о мила моја прекрити рузмарин снијегови и шаш,заборави ако можеш и уште некои(ме мрзи да пишам).

Многу се добри сеа у моментот јас ги слусам!

Mnogu gi sakam Bjelo Dugme, muzika za dusa. Mene mi e najomilena pesnata Sta bi dao da si na mom mjestu, da te mrze, a da ti se dive! :ojea:The best! Non stop da ja slusam nema da mi dosadi. A mi nema do dusa dosadeno ni edna pesna od niv...:icon_bigg

Na mene Ima tajna veza!cool e pesnata kolku i da ja slusam se poveke mi se dopaga!

Многу добра група од времето на екс-ју која како и другите треба да се слушне

Ништо. Брега плагијатор. Бебек сељо. Исламовиќ морон, Славица крш, да не редам даље.

Imat dobar stil, unikatni se. Posle Leb I Sol, Bjelo Dugme gi falam kako edna od najdobrite Ex-Yu bendovi, vo toa vreme se razbira :)

Бјело Дугме ги поштуем многу ако не и највише од сите екс-ју групи и не би можел да издвојам неколку песни зашо сите им се стварно топ

Pa Blejo Dugme.....hah ima mn jaki pesni4ki (malce mrdnati) ali toa bas mi se sviga.... Mislam mora da vi se svigaat Djurdjevdan i Hajdemo u planine (otka4uvam na pesnive,a posebno na vtorata).... Smetam deka Bjelo Dugme imaat pesni koi nikogas nema da se zaboravat...

Pa za grupava nema u stvari so poveke da kazam odosto e kazano.Sekako se eden od najdobrite eks yu bendovi,a da ve potsetam i na Plavi orkestar,poso pogore ne se imenuvani.Edinstveno ne mi se dopaga toa sto ne napravija koncert i vo Skopje,i toa se poradi pari.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom