Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
еххххххххх,дури и МВР тврди дека непознат е идентитетот,полицајците на местото и дечките од паркингот не знаат кој е :tapp:

абе какво оправдување за ова жити бога,арно ви вели владе утре ако ви го изудира вашиот автомобилот затоа што не му се допаѓа бојата или друг детаљ само ќе му ракоплескате ?!

како тоа директорот на поштата кој зема сигурно над 1000 евра плата нема да плати,а овие сите будали по зградите имаат 200 МКД да издвојат месечно,како тој паметен не оди во општина да ги исшутира или кај стентонот ами овде на некое детенце или девојче што го вади лебот му става стресови и проблеми ?!

градоначалникот од проектите за во центарот поконкретно имаше да направи подземна и катна гаража,премостување на корзото пред епинал и други работи,но успеа само да набави 5 литра боја за да обележи паркинзи - нека оди него да му речи.......исто и на тие што им пречи новото правило за паркирање.

Смрт за зони и пајак воз. goran16ta

Утре ако тој или некој кој се инспирирал од неговот дело а припаѓа на друга етничка заедница реши да направи нешто што тој мисли дека не му е по кеф, а оди посебно во ваша штета тогаш да ве видам дали ке му ракоплескате и ке му се восхитувате.
Не се работи тука само за паркинзи, било што да му засметало тој така ке постапел пошто си зел за право дека е над законот и дека во оваа држава тој може да прави што сака. После ке се чудите и ке кукате дека не плаќале струја а не им ја исклучвале, не плаќале данок, не давале фискални, кај нив не одделе инспекции. Е па затвори го и осуди го ескпресно како за пример па другите пред да решат да се прават шерифи нека се подзадумат малце дали следниот пат ке поминат така лесно, пошто вака си велат абе ајде шо ни можат, шо сакаме ке прајме.
А вие му се восхитивте и му аплаудирате дека зел и ја рушил рампата на паркингот и тоа за вас е добро дело, пошто не ви било по кеф. Не му било него до плаќањето нити до парите, туку кој се тие ( било кој) него да му наплаќаат нешто. Финтата е знаете бе кој сум и што сум јас, сега ке видите.
Сега дали сте толку кусогледи или појма немам што ви е финтата, ама денес ке биди рампата, утре ке биди вашата кола( ако се сеќавате за гостиварецот) после нешто друго и така се додека им се дава за право.
Така да продолжете да му се восхитувате како Робин Худ да е.
Владе, за ова не си во право.
Рампите се криминалот, Тие што ставаат рампи се криминалци и за такви нема простување.
Член 9 од Уставот гласи:
Граѓаните на Република Македонија се еднакви во слободите и правата независно од полот, расата, бојата на кожата, националното и социјалното потекло, политичкото и
верското уверување; имотната и општествената положба.
Граѓаните пред Уставот и законите се еднакви.

Зошто ти да плаќаш. а јас да не плаќам?

Член 14 од Уставот гласи:

Никој не може да биде казнет за дело кое пред да биде сторено не било утврдено со закон или со друг пропис како казниво дело и за кое не била предвидена казна.

Според кој закон казнуваат тие што не платиле за паркирање?

Член 27 од Уставот гласи:

Секој граѓанин на Република Македонија има право слободно да се движи на територијата на Републиката и слободно да го избира местото на своето живеалиште

Зошто ти не можеш да дојдеш слободно да паркираш пред зградата во кој јас живеам?

Не се лажи и не им верувај. Нема тука политика има само криминал
Ова се прави само лични интереси на поединци. Имаше слики на еден дебел од Битола кој со зонското ќе се збогати
Во Скопје се богатат неколку директори
Еве денес Дневник објави дека цело Скопје ќе го прават зонско. Те молам погледни ги коментарите на читателите - има и мој коментар
http://dnevnik.mk/?ItemID=C3A7D7CB568AC44A99A613A0FB0D3953

Една Латинска поговорка гласи
Cuisvis hominis est erarre, nullius nisi insipientis in errore preservere.
Секој човек може да згрши, но само будала ќе остане во грешката
Да видиме дали наскоро ќе се укине зонско во Битола

Владе, за ова не си во право.
Рампите се криминалот, Тие што ставаат рампи се криминалци и за такви нема простување.
Член 9 од Уставот гласи:
Граѓаните на Република Македонија се еднакви во слободите и правата независно од полот, расата, бојата на кожата, националното и социјалното потекло, политичкото и
верското уверување; имотната и општествената положба.
Граѓаните пред Уставот и законите се еднакви.

Зошто ти да плаќаш. а јас да не плаќам?

Член 14 од Уставот гласи:

Никој не може да биде казнет за дело кое пред да биде сторено не било утврдено со закон или со друг пропис како казниво дело и за кое не била предвидена казна.

Според кој закон казнуваат тие што не платиле за паркирање?

Член 27 од Уставот гласи:

Секој граѓанин на Република Македонија има право слободно да се движи на територијата на Републиката и слободно да го избира местото на своето живеалиште

Зошто ти не можеш да дојдеш слободно да паркираш пред зградата во кој јас живеам?

Не се лажи и не им верувај. Нема тука политика има само криминал
Ова се прави само лични интереси на поединци. Имаше слики на еден дебел од Битола кој со зонското ќе се збогати
Во Скопје се богатат неколку директори
Еве денес Дневник објави дека цело Скопје ќе го прават зонско. Те молам погледни ги коментарите на читателите - има и мој коментар
http://dnevnik.mk/?ItemID=C3A7D7CB568AC44A99A613A0FB0D3953

Една Латинска поговорка гласи
Cuisvis hominis est erarre, nullius nisi insipientis in errore preservere.
Секој човек може да згрши, но само будала ќе остане во грешката
Да видиме дали наскоро ќе се укине зонско во Битола

За жал не ја гледаш големата слика што сакам да ти ја доловам. Тргни го настрана зонското и помисли некоја друга рандом ситуација и некој да си земи право да постапува вака.
Да земи да ти ја искрши колата на пример оти му се можи и му сметало и никој да неможи да направи ништо околу тоа само затоа што е припадник на некое малцинство и член на некоја партија. Дали тогаш ке ја бараш правната држава, органите на законот и редот или само ке ја наведниш главата пошто ќе нема кој да ти поможи.
Има други начини правно тоа да го решаваш, така би требало да биди во правна држава. Улична правда не ни треба без разлика колку сметаме дека тој некој бил во право или не.

Vlade mesas babi i zabi ! Muabetot bese za ovaj poteg odnosno za zonskoto parkiraznje koe go opravduvam a ne drug slucaj da ti aj krsel kolata ili ne znam so togas se znaj nema potreba do policija ke mu ja skrsis glata i kraj na prikaznata rekov i ponazad na sila se odgovara so (duplo) sila vo ovaa drzava nekolku pati e dokazano deka ne vladeat zakonite odnosno vazat drugi pravila i dvojni standardi kako i toa deka obicniot graganin e od tret ili cetvrti red pa tesko na covek ako ceka nesto do mvr ili do sudot da resi ne daj boze da trgenes po sudovi ili po bolnici oti maf tie planot ...
Sepak za dzbe ke pisuvame tuka na forumot i se raspravame koga nema kriticna masa na narod da se buni i bara svoja pravda kako za protestite so strujata kade od cela Bitola nemase maz tuku organizatori bea @Picasso od forumot kako i uste eden intelektualec bitolcanec so skopski reg tablici itn ...
Toa navednata glava sabja ne sece arno ama taa sonce nikogas ne gleda !

За жал не ја гледаш големата слика што сакам да ти ја доловам. Тргни го настрана зонското и помисли некоја друга рандом ситуација и некој да си земи право да постапува вака.
Да земи да ти ја искрши колата на пример оти му се можи и му сметало и никој да неможи да направи ништо околу тоа само затоа што е припадник на некое малцинство и член на некоја партија. Дали тогаш ке ја бараш правната држава, органите на законот и редот или само ке ја наведниш главата пошто ќе нема кој да ти поможи.
Има други начини правно тоа да го решаваш, така би требало да биди во правна држава. Улична правда не ни треба без разлика колку сметаме дека тој некој бил во право или не.

Најнапред две работи на сите треба да им се јасни:
1. Зонашитите не припаѓаат на ниту една нација!
И кај нас и секаде во светот криминалците имаат интернационални погледи, тие меѓусебно соработуваат на интернационално и секакво друго ниво ако имаат интерес.
2. Зонашите не припаѓаат на ниту една политичка партија!
Која партија во својата програма има дека ќе врши дискриминација и незаконско казнување? Која партија сака да изгуби на избори? Која партија во својата програма има дека ќе го крши Уставот?
Доказите за ова се очигледни од примерите на Охрид и Општина Центар. И во Охрид и во општина Центар, на последниве локални избори се променија партиите на власт, но зонашите останаа.
Зонашите се многу вешти како да ја елиминираат Правната држава.
Ќе ти објаснам како го направија тоа во Скопје:
Тие се поврзани со општинските лешинари на кои им вршат услуги, им вработуваат швалерки, роднини, пријатели и слично и од нив имаат силна подршка
Во Скопје има две претпријатија, општинско и градско. Тие работат според некој правилници кои ги донеле советите,
Кога требеше Уставниот суд да им ги укине овие правилници, тие се договорија - ако го укине општинскиот правилник сите ќе прејдат во градско, а ако го укине градскиот ќе прејдат под општинско. Направија и резервна варијанта, ако ги укине и двата. Општина Центар, донесе уште еден „резервен“ правилник, во случај да ги укине и двата за да можат да продолжат по „ резервниот “. Или практично Судот, ќе укинува правилници, а тие ќе донесуваат се нови и нови.
И Уставниот суд, во ваква ситуација се откажа, бидејќи се плашеше за својот углед, ќе ги поништи правилниците а ови пак ќе продолжат да „ стопанисуваат “
Затоа не им верувај. Тие сакаат да се прикажаат дека се од некоја партија, од некоја нација, за да си обезбедат и таква подршка, но тие тоа не се - тие се обични криминалци.
Ајде, предложи начин како со такви да се пресметаме?

Не го оправдувам зонското. Не оправдувам и многу други работи кога сме кај тоа.
Но ова не е начинот. Неможеме да ги почитуваме законите само кога нас ни одговара, а кога не ни одговара да изигруваме улични шерифи.
Така ке станиме дивиот запад ( западна Македонија) каде нити се знае кој јади нити кој пие ни кој плаќа.
И пак ке нагласам не се работи тука за паркинзи туку постапката.
Самата постапка и незјиното неказнување е доволен поттик за многумина да постапат исто или поагресивно пошто нели никој ништо не им може.
Ајде паркинзи демек ок пошто ги нејкиме.
А продавањето на петарди во битпазар го сакаме.
И тоа сега беше брзо ако се сеќавате.
Каков епилог имаше?
И работата за крај испаѓа вака. Без разлика на некој дали му се допаѓало тоа или не, дали сметал дека е фер или не е фер, тој некој направил кривично дело и треба да биде казнет согласно со законот. Во овој случај и построго пошто е носител на јавна функција и треба да служи како пример. Со самото негово неказнување или оправдување на неговота постапка каков пример му се дава на останатите. Дека треба да бидат примерни и лојални граѓани или дека треба да бидат насилници и локални шерифи, луѓе кои се над законот и можат да прават што сакаат , каде сакаат и кога сакаат.
Штетата од вакво однесување и неказнување е пичкин дим спрема зонското. Некој ви го украл магарето вие за самарот се фативте.

Не го оправдувам зонското. Не оправдувам и многу други работи кога сме кај тоа.
Но ова не е начинот. Неможеме да ги почитуваме законите само кога нас ни одговара, а кога не ни одговара да изигруваме улични шерифи.
Така ке станиме дивиот запад ( западна Македонија) каде нити се знае кој јади нити кој пие ни кој плаќа.
И пак ке нагласам не се работи тука за паркинзи туку постапката.
Самата постапка и незјиното неказнување е доволен поттик за многумина да постапат исто или поагресивно пошто нели никој ништо не им може.
Ајде паркинзи демек ок пошто ги нејкиме.
А продавањето на петарди во битпазар го сакаме.
И тоа сега беше брзо ако се сеќавате.
Каков епилог имаше?
И работата за крај испаѓа вака. Без разлика на некој дали му се допаѓало тоа или не, дали сметал дека е фер или не е фер, тој некој направил кривично дело и треба да биде казнет согласно со законот. Во овој случај и построго пошто е носител на јавна функција и треба да служи како пример. Со самото негово неказнување или оправдување на неговота постапка каков пример му се дава на останатите. Дека треба да бидат примерни и лојални граѓани или дека треба да бидат насилници и локални шерифи, луѓе кои се над законот и можат да прават што сакаат , каде сакаат и кога сакаат.
Штетата од вакво однесување и неказнување е пичкин дим спрема зонското. Некој ви го украл магарето вие за самарот се фативте.
Има една Латинска поговорка која вели: Ius ex iniuria non oritur. Од недело не произлегува право.
Не можам јас тебе да ти ја украдам колата или нешто друго и да барам државата да ме штити да некој трет не ми ја украде таа ( од тебе украдена ) кола
Тие што ставиле рампа - сториле недело. И не можат да барат закон да им го штити неделото. Што ќе речат пред судот? Знаете ние тука си ставивме рампа за да наплатуваме, му го затворивме приодот до работното место или домот, ама дојде тој и ни ја скрши рампата и не избрка. Улицата не е нивна па да наплатуваат и како смеат да му го затворат приодот.
И ова ќе заврши како и за сите другите скршени рампи - ќе се заташка. Никој нема да го гони. Најмногу што може да се случи е да го викнат во полиција и да го искараат и да му речат „ немој ова да се повтори “ и тоа ако сака да оди во полиција и да ги слуша.
Немаат за што да го гонат

Има една Латинска поговорка која вели: Ius ex iniuria non oritur. Од недело не произлегува право.
Не можам јас тебе да ти ја украдам колата или нешто друго и да барам државата да ме штити да некој трет не ми ја украде таа ( од тебе украдена ) кола
Тие што ставиле рампа - сториле недело. И не можат да барат закон да им го штити неделото. Што ќе речат пред судот? Знаете ние тука си ставивме рампа за да наплатуваме, му го затворивме приодот до работното место или домот, ама дојде тој и ни ја скрши рампата и не избрка. Улицата не е нивна па да наплатуваат и како смеат да му го затворат приодот.
И ова ќе заврши како и за сите другите скршени рампи - ќе се заташка. Никој нема да го гони. Најмногу што може да се случи е да го викнат во полиција и да го искараат и да му речат „ немој ова да се повтори “ и тоа ако сака да оди во полиција и да ги слуша.
Немаат за што да го гонат

Е добро де ајде вака да ја поставиме тезата.
Чим толку ја оправдуваш и му се восхитуваш на неговата акција , што тебе досега те спречувало или утре ке те спречит да искршиш неколку рампи и да им покажиш кој е главен.
Ете тој бил храбар и маж и машки пред неколку полицајци и неколку вработени им покажал кој е кој тука. Тебе што ти е оправдување? Кола немаш?

Е добро де ајде вака да ја поставиме тезата.
Чим толку ја оправдуваш и му се восхитуваш на неговата акција , што тебе досега те спречувало или утре ке те спречит да искршиш неколку рампи и да им покажиш кој е главен.
Ете тој бил храбар и маж и машки пред неколку полицајци и неколку вработени им покажал кој е кој тука. Тебе што ти е оправдување? Кола немаш?

А кој вели дека тоа досега не сум го направил?

suicide.gif

Во 13,50 минута зборува за зонско и го фали до немај каде и го нарекува новина
Но дали забележавте во 11,17 минута што овој зборува за топлификација
Послушајте, наjнапред тој зборува за топлификација па потоа, неартикулирано, се префла на резервоарот во Брусничка населба. Очигледно тој неправи разлика меѓу вода и затоплување

првите 15 минути н
Во 13,50 минута зборува за зонско и го фали до немај каде и го нарекува новина
Но дали забележавте во 11,17 минута што овој зборува за топлификација
Послушајте, нанапред зборува за топлификација па потоа, неартикулирано, се префла на резервоарот во Брусничка населба. Очигледно тој неправи разлика меѓу вода и затоплување
првите 15 минути паркирање не се наплајќаат :cuc: :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom