Битола

• Креатор на темата Креатор на темата devilbt
  • Време на започнување Време на започнување
ако сакате амблем или така нешто на охридска има да ти зашијат.
за цени незнам ама многу често врвам од таму и ги имам забележано, одма до патот се.

:P
DSC_0187.JPG
DSC_0198.JPG

Комшиски...
icon_at_textsize.gif

Охридско - битолска експедиција од клубовите СПД Томорос Пик и СПД Мурато од Битола го искачија планинскиот врв Триглав 2.864 метри највисокиот врв на Јулиските Алпи кој се наоѓа во северо-западниот дел на Р.Словенија.

DSC_2900.jpg

DSC_2907.jpg

DSC_2920.jpg

DSC_2940.jpg

DSC_2946.jpg

Ескпедицијата наиде на идеално сончево време минувајќи низ патеката на седумте триглавски езера. По ноќевањето во највисокиот планински дом Планика, утрото го дочекаа на самиот врв.

Ohridnews

02.09.2011 10:19​

Прочитана е : 785 пати​

© 2011 Ohridnews.com.

Го сети некој авионот воен што надлетуваше над Битола многу ниско??

Не е прв пат =) Пред некоја година истото се дешаваше.

Ме интересира дали е наш или грчки? Оти ваков АРМ нема, а аеромитингот мислам дека нема везе таму е со цесни и едрилици а ова беше воен авион

Ме интересира дали е наш или грчки? Оти ваков АРМ нема, а аеромитингот мислам дека нема везе таму е со цесни и едрилици а ова беше воен авион
не верувам да е грчки.. пред година или две се деси истото со воени авиони, памтам цел град беше на нозе излезен поради бучавата која ја направија.

авионот е воен,меѓутоа за обучување и тренажни летови,а не борбен,мислам дека беше Галеб.........има доста авиони и пилоти кои ќе учествуваат од Балканот и пошироко,ова денеска беше чисто загревање и реклама :cool:......ЛИНК од настанот и на фејсбук каде можете нешто да прочитате,утрешниот ден носи многу возбудувања на присутните на аеромитингот !

Не е ни наш, нити грчки...авионот е од типот ГАЛЕБ и е српски.
Добро е што годинава е освежена понудата на аеромитингот! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom