Бисексуалност

• Креатор на темата Креатор на темата biseksualec
  • Време на започнување Време на започнување
Неко пробо па се усро. Збориме за дете кое е во адолесцентна возраст и на кое ти го советуваш да проба на секој можен начин. Браво. Да не беше ти сите ќе се клецкаа у мисионерска поза. Така барем ќе испроба и со маж, жена, куче...а може му се дига и на мали две годишни деца. Па да проба а? Може тоа ќе го усреќи, ТАЖНО е да не проба.
:icon_lol:
Поубаво ќе си праевме муабет да ме читаше шо ти пишувам наместо да врескаш. Али океј.

:icon_lol:
Поубаво ќе си праевме муабет да ме читаше шо ти пишувам наместо да врескаш. Али океј.
Врескање изгледа поинаку ;) Не си ласкај. Гоа ти у право ја врескам а? :) Ептен штосно.

Сите сме способни да сакаме и мажи и жени подеднакво.
Сите сме способни да кажеме што ни е убаво а што не. Имаш куп мажи шо никогаш нема да кажат на друг маж дека е личен/убав, поради тој глуп страв од околината, опшеството дека ќе го стават во педерскиот калап. Така ги растиме децата уште од мали, впрочем.
А тоа што е убаво - е убаво! Треба да се каже.

Ако некој знае да сака жена, да му е убаво со неа, да не може без неа АМА курот му се дига на мажи - се знае што е.

За мене е толку едноставно. Јас исто така не ја разбирам бисексуалноста и сметам дека не постои (барем кај мажите, пошо во случајов и јас сум маж).

Нормални се. Да се биде би е потполно нормално, но е многу тешко, оти најверојатно имаш девојка, а треба да ја лажеш со мажи. Пробај ќе биде:)))

Нормални се. Да се биде би е потполно нормално, но е многу тешко, оти најверојатно имаш девојка, а треба да ја лажеш со мажи. Пробај ќе биде:)))

That's not how it works. That's not how any of that works.
Samo oti te privlekuvaat I dvata pola ne znaci, povtaram NE ZNACI deka treba u ISTO vreme da bides I so masko I so zensko.
I swear to god you guys, nekad ste borderline retardirani.

Inace magde e pola vo pravo, ne treba da se eksperimentira so sve, pa mozda ke ti se sviga.
Se eksperimentira so nesto sto veke te pali. Da go probas u praksa.

That's not how it works. That's not how any of that works.
Samo oti te privlekuvaat I dvata pola ne znaci, povtaram NE ZNACI deka treba u ISTO vreme da bides I so masko I so zensko.
I swear to god you guys, nekad ste borderline retardirani.

Inace magde e pola vo pravo, ne treba da se eksperimentira so sve, pa mozda ke ti se sviga.
Se eksperimentira so nesto sto veke te pali. Da go probas u praksa.
Мислам дека се согласуваме. Проблемот е во прифаќањето на бисексуалците во општеството. Бисексуалците не се ниту од хомосексуалците ниту хетеросексуалците прифатени, оти не знаат на што се. Бисексуалците се стварно фрустрирани, оти не можат сексуално да се изживеат. Јас не викам дека треба да бидат бисексуалците и со маж и жена, но велам дека при избор на партнер, ќе им фали „она другото„; а тоа е најголемиот проблем за нив.

Мислам дека се согласуваме. Проблемот е во прифаќањето на бисексуалците во општеството. Бисексуалците не се ниту од хомосексуалците ниту хетеросексуалците прифатени, оти не знаат на што се. Бисексуалците се стварно фрустрирани, оти не можат сексуално да се изживеат. Јас не викам дека треба да бидат бисексуалците и со маж и жена, но велам дека при избор на партнер, ќе им фали „она другото„; а тоа е најголемиот проблем за нив.

Многу ретардирани ствари изнапиша..

По ред.

1. Не им е толку тешко. Не мора некој да се гледа и со женска, ако решил да се крие со машко. Едноставно, ќе си се крие со машкото.

2. Фрустрирани? Ти го зимаш поимот „генерализација“ и го качуваш на сосема друго повисоко ниво. Го искилиманџароваш!
Би по дефиниција е сексуално изживеување!

3. Тоа фалење не постои кога особата е сексуално задоволна. Во здрава врска, без разлика на полот. Фалењето не ги исклучува стрејт или хомосексуалците. И мене можеби ми фалат огромни цицки, но не значи дека ќе сум фрустриран и ќе ми фалат цело време огромни цицки ако сум во здрава сексуална врска со некоја со помали. Исто и некоја нема фалењето кур да ја поремети ако женска ѝ ја откорнува од оргазми. Место да седи мизерно врз некој кур шо не знае да мрда само оти и зафалил.. кур. Ти опишуваш промискутетност, а тоа не е екслузивно за одредена ориентација.

4. Би не е незнаење што си.

5. Не биди глуп.

6. Во ред? :)

Многу ретардирани ствари изнапиша..

По ред.

1. Не им е толку тешко. Не мора некој да се гледа и со женска, ако решил да се крие со машко. Едноставно, ќе си се крие со машкото.

2. Фрустрирани? Ти го зимаш поимот „генерализација“ и го качуваш на сосема друго повисоко ниво. Го искилиманџароваш!
Би по дефиниција е сексуално изживеување!

3. Тоа фалење не постои кога особата е сексуално задоволна. Во здрава врска, без разлика на полот. Фалењето не ги исклучува стрејт или хомосексуалците. И мене можеби ми фалат огромни цицки, но не значи дека ќе сум фрустриран и ќе ми фалат цело време огромни цицки ако сум во здрава сексуална врска со некоја со помали. Исто и некоја нема фалењето кур да ја поремети ако женска ѝ ја откорнува од оргазми. Место да седи мизерно врз некој кур шо не знае да мрда само оти и зафалил.. кур. Ти опишуваш промискутетност, а тоа не е екслузивно за одредена ориентација.

4. Би не е незнаење што си.

5. Не биди глуп.

6. Во ред? :)
Па мислам дека не читаш како што пишувам. Јас знам бисексуалци и не се многу задоволни со животот, со криењето. Исто така знам гејови што ги презираат бисексуалците оти се кријат. Јас стварно мислам дека се пофрустрирани од гејовите, оти не како што викаш ти, дека не знаат што се, туку НА што се, а тоа не е исто. На што си значи каква ќе им биде состојбата, во каква состојба се наоѓаат, не што се. Тие знаат што се. Јас не опишувам промискуитетност, јас опишувам желба на маж да биде со маж и желба на маж да биде со жена, јас не зборувам за сексуалносто привлекување наспрема многу партнери и партнерки.

Па мислам дека не читаш како што пишувам. Јас знам бисексуалци и не се многу задоволни со животот, со криењето. Исто така знам гејови што ги презираат бисексуалците оти се кријат. Јас стварно мислам дека се пофрустрирани од гејовите, оти не како што викаш ти, дека не знаат што се, туку НА што се, а тоа не е исто. На што си значи каква ќе им биде состојбата, во каква состојба се наоѓаат, не што се. Тие знаат што се. Јас не опишувам промискуитетност, јас опишувам желба на маж да биде со маж и желба на маж да биде со жена, јас не зборувам за сексуалносто привлекување наспрема многу партнери и партнерки.

Семантика. На што се и што се, на крај е исто.

Промискуитетот беше паралела повлечена за подобро да ти објаснам што пишувам.

Не чувствуваат цело време потреба да бидат и со машко и со женско. Очигледно е не знаеш како функционира све тоа.

Тоа што си познавал депресирани би и осудувачки хомосексуалци ама ич не е аргумент.

Не верувам во природна бисексуалност. Кога проаѓаат секси дечко и секси девојка, што прво ќе приметиш тоа си. Просто е.
Ама добро, повеќето сме поминале низ таа преодна фаза т.н „бисексуалност“ од стрејт во геј.
Муабетов ти е исто толку глуп ко тој на тие што зборат дека не постојат гејови и тоа е измишљотина и помодарство.

Ne me palat mazi, ama pred nekoe vreme imav prilika, bevme dva para, situacijata epten izleze od kontrola, se isponapalivme kao mali deca,i tipot pocna da mi go cica.... Ubavo mi dojde, a i partnerkite epten gi vozbudi momentot... I sega, jas biseksualec sum? ...ili samo avanturist?

Ne se pravdam, samo si ja kazav situacijata. Ne se dozivuvam kako biseksualno nastroen, posto mazi ne me palat, nemam takvi nitu fantazii... ova bese samo edna interesna avantura ;)

Ne se pravdam, samo si ja kazav situacijata. Ne se dozivuvam kako biseksualno nastroen, posto mazi ne me palat, nemam takvi nitu fantazii... ova bese samo edna interesna avantura ;)

Па нормално е. Ако ти било убаво, ако си бил опуштен, зошто да не?
Луѓе сме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom