Бисексуалност/Лезбејство

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Jacika напиша:
Дани поздрав до твојата сликичка а најголем поздрав до тебе. ПЕчена си ти за женско друштво во кревет:baeh:
Jaci, и јас имам сликичка од Рики, што незначи дека се вртам по машки. :icon_roll

За другите мислења не коментирам, едноставно ги оценувам и дела репутација.

На тие што ми се допаднало нивното мислење, ќе им светне зеленко. :wink:

Acid напиша:
Jaci, и јас имам сликичка од Рики, што незначи дека се вртам по машки. :icon_roll

Acid ... можеби немаш видено каков беше коментарот на Дани на она јас што го имав кажано.
Провери па може ќе ти стане јасно

Jacika напиша:
Acid ... можеби немаш видено каков беше коментарот на Дани на она јас што го имав кажано.
Провери па може ќе ти стане јасно
Го видов (нормално). Дани кажа дека не се врти по женски цицки, како што јас не се вртам по машки задници. Сепак, таа има аватар со слика од добро газе, а јас имам ваков аватар.

Тоа не значи дека сме „печени” за геј парада (како што ти тврдиш), нели? :wink:

yin yang напиша:
Зошто? Дискриминација е дискриминација, без разлика на кое ниво е, кон кого е насочена и зошто....

Општеството мора да се штити од поединци и групи кои ги смета за закана.
Не може на секој да му се дозволи да манифестира што сака.
Замисли да им се дозволи на нудистите да се шетаат голи по улица.
Со хомосексуалците е нешто слично. Не се знае кои ќе бидат последиците од хомо-однесуавањето врз популацијата.
Наречи го дискриминација, иако нема место за тој термин тука.

бојата на кожата, полот и сл. се генетски карактеристики и тие мора да прифатени од сите како такви.
Вероисповеста, националноста се социјални карактеристики и тие мора да бидат прифатени од сите.
Хомосексуалноста што е? Генетски основана, социјално индуцирана, комбинација од двете?
Или сепак болест?

Четирите табуа на сексуалноста се хомосексуалноста, зоофилијата, педофилијата и инцестот.
Не мислиш ли дека треба да се стави некаде граница? барем за јавно манифестирање?

Никола напиша:
Општеството мора да се штити од поединци и групи кои ги смета за закана.

Мене сеуште не ми е јасно зошто ти чувствуваш потреба да се штитиш од хомосексуалците?

Објасни ми, како би ти наштетило ако во твојата зграда живее хомосексуален пар, кој те поздравува со „Добар ден„ на скалите?

Ваквите појаснувања како твоето се ништо друго освен фобија.

yin yang напиша:
Мене сеуште не ми е јасно зошто ти чувствуваш потреба да се штитиш од хомосексуалците?

Објасни ми, како би ти наштетило ако во твојата зграда живее хомосексуален пар, кој те поздравува со „Добар ден„ на скалите?

Ваквите појаснувања како твоето се ништо друго освен фобија.

Доволно објаснив претходно. Ако те интересира повеќе, прочитај ги претходните теми за легализирање на хомосексуален брак и општо за хомосексуалноста.
не зборуваме за комшии со кои си велиме здраво, тие не се никаков фактор, моментот кога стануваат фактор е кога дејствуваат заедно и се со цел да извршат промена во општеството која е неприфатлива. Во тој момент се работи за поставување на интереси и тој е моментот кој е конфликтен.
Се работи за судир помеѓу две концепции.

Па веројатно и ти со твоето размислување (не мора размислувањето на оваа тема) предизвикуваш судир меѓу две концепции. Сакаш да ти забраниме да зборуваш?

yin yang напиша:
Па веројатно и ти со твоето размислување (не мора размислувањето на оваа тема) предизвикуваш судир меѓу две концепции. Сакаш да ти забраниме да зборуваш?

Се губиш тука некаде. Искрено, не знам зошто лично ми се обраќаш.
Ако не примети зборував за општо прифатени мислења, не мои. Ако немаш нешто со што ќе ги побиеш, воопшто не пишувај.

Тебе те земам за пример на такви мислења.

Еј Никола, премногу ја тупиш..премногу забега..ај олади се малку
Темава не е за хомофобични луѓе...Мразам луѓе од твојот тип..

Смирете се малку, не се карајте толку де! Изнесувајте ги своите ставови, само не се тепајте:pishtoldz

Jacika напиша:
Дани поздрав до твојата сликичка а најголем поздрав до тебе. ПЕчена си ти за женско друштво во кревет:baeh:

Respect:music3:Озбилно,ме фати у тесно ... Хммм...зарем јас останав без коментар?:raz:

P.S иако,ценам добар женски задник ,не посакувам да го допрам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom