Bin bir gece - Илјада и една ноќ

• Креатор на темата Креатор на темата јовица11
  • Време на започнување Време на започнување
Онур: Дај ми да се напијам од твоето вино,само така ќе можам да го осетам мирисот од твоите усни.
_
Онур:Шехерезад,јас би убил за тебе.
Шехерезад: Онур,љубов моја..јас неможам да убијам за тебе,но можам да умрам за тебе.
_
Онур:Ме сакаш?
Шехерезад: Да,а ти мене?
Онур:Шехерезад,јас те сакам тебе во секоја состојба.

Која романтика ја вртат со сихноризацијава:pos:
Најголемата причина зошто не ја следам серијаа е токму синхронизацијата.Ме нервира! Загледав пред некој ден на секунда и ја глеам Шехерезада вика: Оо не! Снема електрична енергија! :tapp:

Синхронизацијата ја дотепува серијата до максимум...ма да се сомневам дека на турски би издржал повеќе.Какви серии постојат...али за жал телевизииве кај нас ни носат ова и народот нема избор што да гледа,па дај што даш.
Мојте дома се прави зависници...често се бориме за даљинското дома,кој прв дојде до него има право да пушти канал...ако дојде до мене нормално не се гледа серијава.
Има еден тест да си проверите дали сте зависни од серијава...ако излезе дека сте зависни...со среќа нека ви е,сте забегале :uvo:
Зависност од 1001 ноќ - бесплатен тест
http://mesto.com.mk/video/f74c57333342128/

Синхронизацијата ја дотепува серијата до максимум...ма да се сомневам дека на турски би издржал повеќе.Какви серии постојат...али за жал телевизииве кај нас ни носат ова и народот нема избор што да гледа,па дај што даш.
Мојте дома се прави зависници...често се бориме за даљинското дома,кој прв дојде до него има право да пушти канал...ако дојде до мене нормално не се гледа серијава.
Има еден тест да си проверите дали сте зависни од серијава...ако излезе дека сте зависни...со среќа нека ви е,сте забегале :uvo:
Зависност од 1001 ноќ - бесплатен тест
http://mesto.com.mk/video/f74c57333342128/

Ќе прекинеш со линковиве од еден сајт цело време што ги постираш или сакаш уште еден подолготраен бан?

Сум се пресмеала пред некој ден кога Бурхан му вели на Онур
- Онур душо повели влези... :pos2: Е со тоа душо веќе секој на секого му кажува. или со тоа - Ќе те изедам Каан.
Гледам дека и луѓево во реалниот живот почнаа кои свесно, кои несвесно да ги употребуваат тие фрази.

а за приказната таа е.. има подобри приказни, има и полоши, како и да е точно дека серијава ги седнува пред телевизор по цели семејства, комшии, роднини
<----Феноменот Шехерезад:toe:

аххх умре онаа од али кемал пуу бе греоЈ бебето го остави

Сум се пресмеала пред некој ден кога Бурхан му вели на Онур
- Онур душо повели влези... :pos2: Е со тоа душо веќе секој на секого му кажува. или со тоа - Ќе те изедам Каан.
Гледам дека и луѓево во реалниот живот почнаа кои свесно, кои несвесно да ги употребуваат тие фрази.
Turcite epten go upotrebuvaat zborot "duso" ( dzan'm ).
Ko kaj nas sto se upotrebuvaat brat, peer, src... taka kaj niv e duso. Sekoj na sekogo, brat, sestra, majka, sin, drugar, drugarka, komsija... Del od sekojdnevniot recnik. E okey, sea toa malku glupo zvuci prevedeno i sinhronizirano na makedonski, ne sme naviknati nie. :toe:

Книгата е ремек-дело..не оваа турско-шпанска серија.Се знае кој прави најдобри серии-Бразил и Аргентина..Ова е толку монотоно,постојано едно исто дејство...Ретко се случува да ја гледам..ама ликот на Шехерезад ми е многу дволичен и преглуп.Онур во живо бил келнер па сега актер:tapp::tapp::baeh:Чувај боже..Сешто...Штета што голем број на Македонци го имаат изгубено вкусот за поимот-добра серија:pipi:

Ме спомнуваат во серијава бре ..имат некој лик ко мене се вика:pipi:

Книгата е ремек-дело..не оваа турско-шпанска серија.Се знае кој прави најдобри серии-Бразил и Аргентина..Ова е толку монотоно,постојано едно исто дејство...Ретко се случува да ја гледам..ама ликот на Шехерезад ми е многу дволичен и преглуп.Онур во живо бил келнер па сега актер:tapp::tapp::baeh:Чувај боже..Сешто...Штета што голем број на Македонци го имаат изгубено вкусот за поимот-добра серија:pipi:

Ај дефинирај добра серија молим те...
Ако сакаш добра приказна за да си ја тупиш главата оди читај Злосторство и казна или Двојник од Достоевски.
Серијава си е на место, главна цел на истата е да ги забавува луѓето а тоа и те како го прави штом на стотици илјади им е интересна...
Телевизијата е за да те опушти и одмори а не за да те боли глава од некоја неразјаснива заплеткана и комплицирана сторија.

Ај дефинирај добра серија молим те...
Ако сакаш добра приказна за да си ја тупиш главата оди читај Злосторство и казна или Двојник од Достоевски.
Серијава си е на место, главна цел на истата е да ги забавува луѓето а тоа и те како го прави штом на стотици илјади им е интересна...
Телевизијата е за да те опушти и одмори а не за да те боли глава од некоја неразјаснива заплеткана и комплицирана сторија.
Toa ти така мислиш...а мое мислење е сосема спротивното...се трудам да се дистанцирам од турски серии..Дефиниција за добра серија-Бразил-нова,одлично подготвена приказна,актери во секоја смисла на зборот,кои знаат добро да се водт со улогата која им е дадена etc:pipi:

Toa ти така мислиш...а мое мислење е сосема спротивното...се трудам да се дистанцирам од турски серии..Дефиниција за добра серија-Бразил-нова,одлично подготвена приказна,актери во секоја смисла на зборот,кои знаат добро да се водт со улогата која им е дадена etc:pipi:

Но сепак факт е дека серијата е масовно гледана што под дифолт значи дека е успешна а со тоа и добра. Значи овој ми е некаков ткн просечен заклучок. А тоа дека секој има индивидуално мислење е друга работа :)

Компири, помаранџи, мандарини, деца, кучиња.. се`, во името на Шехерезад. Дури почнавме и на опера и балет да идеме.. :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom