Bin bir gece - Илјада и една ноќ

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Ништо wow па да биде во прајм тајм, просечна љубовна приказна која зафаќа време од 2 саати и како што кажавте, треба американските серии да ги стават место оваа

Член од
17 септември 2009
Мислења
107
Поени од реакции
6
Ама изгледа нашиот народ повеке сака вакви лимунади, отколку амерички серии.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Серијава има 1001 епизода :nesvest:...па ќе заборавиш бе кога почнала :toe: ама кој си сака може да си ја гледа :smir:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Има 90 епизоди :)
Мене ми кажаа кога ја давале во Турција имало 1001 епизода така да :toe: ако збориме за таа што е синхронизирана на македонски...:toe:

Член од
30 март 2009
Мислења
251
Поени од реакции
20
Ја гледав до 20 епизода, навистина прекрасна серија

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Серијата сама по себе може би била интересна кога не би било синхронизирано.Премногу добро ми е јасно дека така е поефтино да биде синхронизирано но сепак премногу дистрактира-посебно кога има 4 гласа преку сила кој ги синхронизираат сите 100 ликови во серијата.
Најубаво е превод дол, бидејќи е факт дека синхронизаторите не можат толку да го доловат чувството како самите актери.А и плус можеш нешто од нешто од јазикот да научиш:smir:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Da e sinhronizacijata kako na RTL II ok. Ama ovaa e losha, go rasipuva filmot. Premnogu pauzi, prebrzo procitan tekst, duri ne se koregirale.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Серијата трвдам дека ќе беше популарна и погледана доколку не беше синхронизирана. Вака многумина од старт се откажуваат од гледање синхронизирана серија во прајм тајм, па останува само за баби и дедовци над 80 години кои имаат проблеми со читањето на текстот.
Плус со синхронизацијата не се доловуваат моменти како извици, воздишки, плачење, смеење, бакнување итн.

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
Мислам дека сакаат да не отупат со синхронизацијава, хаха. Искрено, кај што синхронизациите не чинат според мене и на некои далеку поразвиени телевизии од нашите (ништо не може да ги замени оригиналните гласови) али ова е чиста перверзија. Полошо нешто не можело да им текне.

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Секој си има право на сопствено мислење и мислам дека серијата е убаво сихронизирана барем ако не друго се обидуваат нешто да воведат.Ако имам замерка тоа е дека глвната хероина колку што приметив е позитивна личност,а честа да ја сихронизира и ја дале на Јелена Жугич која според мене повеќе би и годело да сихронизира негативен лик,бидејќи гласот и е премногу остар.Мислам дека не треба се што е пионерско и македонско да се исплука

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Мене ми се допаѓа серијава, во последно време една од ретките серии кои го задржале моето внимание. Не ми смета што е синхронизирана, напротив баш ми е кул тоа :)
Бтв не ми се некако верува дека ќе има 90 епизоди, како што се одвиваат брзо работите, мислев уште 2-3 епизоди и ќе заврши:toe:

Член од
17 септември 2009
Мислења
107
Поени од реакции
6
Секој си има право на сопствено мислење и мислам дека серијата е убаво сихронизирана барем ако не друго се обидуваат нешто да воведат.Ако имам замерка тоа е дека глвната хероина колку што приметив е позитивна личност,а честа да ја сихронизира и ја дале на Јелена Жугич која според мене повеќе би и годело да сихронизира негативен лик,бидејќи гласот и е премногу остар.Мислам дека не треба се што е пионерско и македонско да се исплука
Не мислам дека треба да се биде пионер по секоја цена, оваа синхронизација е тотално аматерска, се намалува општиот тон кога зборуват глумците. Јас сум живеела во Германија, таму се исти германската и англиската верзија. Еден германски глас со години го синхронизира истиот филмски глумец, а оваа е сосем нешто друго. Многу ми пречи, и покрај тоа што многумина велат дека серијата е ок, јас неможам да ја гледам бидејки ме заморува.

Kajgana Shop

На врв Bottom