Библија v.s. Куран

• Креатор на темата Креатор на темата neo_wmaster
  • Време на започнување Време на започнување
А кој е појјак Исус или Мухамед
Кога би се степале (ферски) кој би победил?

Јас на Перун.Мава гром и сите по земја.

Ajde nemojte sega seir. Arno bese do sega na temava, sega ja zaebavte rabotata.

Но Исус не учесвуваше во борба а Мухамед војуваше...

Бог додека беже на земајта зборуваше за борби и војувања, но суштината на сето тоа е духовната борба во срцето.

eve vi debati naucete neso ne zborete bez veze. [Is 75% of the Qu'ran a Copy of the Bible? ] Ahmed Deedat .

Џихад е света војна, не духовна. :)

Џихадот колку што знам е надвладување на злото во самиот себе т.е духовна војна само што некои погрешно го протолкувале.

Џихадот колку што знам е надвладување на злото во самиот себе т.е духовна војна само што некои погрешно го протолкувале.

Добро тие знаењето.:wink: Токму така, пред се Џихадот значи војна со самиот себе или духовна војна,војна со сопствените лоши сили кои ги поседуваш а кои ги потиснуваат на добрите. Џихадот има многу големо и широко значење,тој ги опфаќа сите сегменти од човечкиот живот, но, она што најповеќе се пласира преку медиумите за исламскиот џихад е тотална невистина. Џихадот во никој случај не може да биде освојувачка војна,туку одбранбена,онаму каде што се напаѓаат муслиманите. Но, тоа во некоја друга прилика,на некоја друга тема.

П.С. Нео, за џихадот беше пишувано на еден друг форум доста исцрпно.Ако сакаш подетални информации околу ова пиши ми ЛП.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom