Библија на атеизмот

• Креатор на темата Креатор на темата ateist
  • Време на започнување Време на започнување
poplitko razmisluvanje od toa na ateistot ne postoi znaci polesno mu e da poveruva na antihrist otkolku na ovoj
Хахахаха...
Па тоа е уствари проблемот.
Мора да се поверува на некој и да се следи неговиот пат,според тебе.
А точно тоа се обидува некој да го предочи.Луѓето да создадат сопствен,иднивидуален пат кој ќе го следат.
А и се сомневам дека воопшто го прочита текстот,за да коментираш дали е плиток или не.
Атеист?
А незнам зашто воопшто употребуваш термини кои што ги има само во Црквата, донекаде и м ие јасно, кога немаш ништо свое и туѓото го сакаш.
А таквите термини се патентирани од Црквата и никој друг не смее да ги употребува?

Daftie јас поголема контрадикторност не сум чул до сега...........ти си атеист , христијанин по вера али не веруваш во Господ...........мислам дека си во голема мешаница....хахаха...некој работи ќе мора да ги дефинираш во животот
Што не е јасно? Родена сум меѓу православни христијани и затоа така сум крстена, незнам колку е можно човек да не припаѓа на ниедна вера. Меѓутоа сум атеист, не верувам воопшто во богови и за мене религијата е суеверие.
Мене не ми е јасно како може да постои атеистичка библија, знам дека зборот библија се однесува само на светите книги во Јудеизмот и Христијанството, наспроти што атеизмот првично не е религија.
И не ме напаѓај одма, подефинирано од ова, ме мрзи да цртам.

ateistichkata biblija gi pretstavue veruvanjata i definiciite na ateistite protiv vistinskata biblija...

На ниедна библија на и е за верување. Друг да ти кажува како да живееш? Ај донт тинк соу.
Најдобро е ти да си имаш свој став, свое објаснување за тие работи.

На ниедна библија на и е за верување. Друг да ти кажува како да живееш? Ај донт тинк соу.

Во Библијата пишува како правилно треба да се живее, а човекот избира по кој пат ке оди. А за човек да изгради свој личен став за нештата не е можно тоа преку ноќ да се случи потребно е време и опит.

А ти си роден со сите свои атеистички прекрасни ставови и објаснувања?
Знаеш, негативниот магарешки став на луѓето како тебе фрла ужасна светлина врз поимот атеист. Стереотипна. Но изгледа прилично оправдана.
Луѓето сами се држат во мракот во кој им се крие суровиот факт дека никој од нас не ужива потполна ментална слобода.

Истражувај.
Читај.
Информирај се.
Жалам ама не бидува да чуваш во себе мисли налик 'Библија? Она книшче на кое му се клањаат глупите наивни прости христијани замаени ко метафорични заспани убавици? No way!' и да очекуваш еден ден да можеш да развиеш дискусија која ќе вклучува повеќе од скромно натегање постои-не постои. А дискутирањето со верници е толку примамливо за атеистите, ммм, мјау. :)
Дознај како масата која толку ја мразиш/потценуваш/сепак, 'мразиш' е зборот, верува дека светот функционира, па после одлучи која измишљотина од комбинации ќе ја вклучиш во твојата колекција.
Тогаш имаш 2 добивки.
Знаеш како тие размислуваат, и со тоа си спремен да се конфронтираш во секој момент, а од друга страна си го имаш својот релативно генијален и релативно индивидуален концепт.

mnogu filozofi bile ateisti ili tehnicki kazano agnostici.Foerbah i Holbah pa i Sopenhauer imaat epten jaki dokazi vo prilog na ateismot.

vo biblija pisuva nema ni evrein ni grk pa eve ti srpska pravoslavna crkva, grcka pravoslavna crkva, albanska pravoslavna crkva, makedonska pravoslavna crkva....

nihilista....точно така пишува ...."во Бог нема ни машко ни женско ни евреин ниту грк"..мислам беше напишано во смисла Евреите бараат чуда а грците знаења......е да ама тоа нее привелегија само на овие (тогашни )два народа......во секој народ има вакви луѓе....Тоа што Библија е хроника историја на еден народ Еврејскиот и нивната потрага постои или не и во каков облик бесмртност многу добро се објаснува во Нов Завет дека Евреин нее Евреин по род ниту Грк грк по род ....т.е со обопштува на сите народи .....нели самиот Бог изјавува -"народ што нее народ јас ќе го наречам свој" - а народот што нее народ а го има во секој народ се идеалистите ..така и си пишува "распрсканиот Божји народ меѓу народите".....Е сега тоа што националисти цело време злоупотребувале па прогонувале Евреи ..нели- "они го убија Господ " е чисто подметнување и злоупотреба . А поентата на нов завет е дека Бог за измирување со луѓето ....им го понудил Синот ...ЕДНА СТАНДАРДИЗИРАНА ТИПСКА ЛИЧНОСТ - ХРИСТ (види мој текст -видливиот Бог)..така што постоење на национални цркви е промашај нее во согласност со библија.....Нели ќе се роди биолошко бебе иии ете се ридил -"нов верник " од нашиот народ.....свашта .Па Емануил кој оформил ЛИЧНОСТ -Исус нели пишува почнал да проповеда на 30 тина години .....што е вистина разумен рок секоја индивиуа да стекне искуства за да може да одлучи по сопствен избор дали воопшто во нешто ќе верува или не.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom