Види вака.. јас имам скоро 20 години а ти имаш 31 и до некаде се согласувам со тебе ама само до некаде.. кажи ми ти конкретно утре ден кога ке имаш сериозен живот ( мислам со семејство деца и така натака ) што ке правиш со една просечна бруто плата од 20 000 денара?? дали попрво ке се раздолжиш према државата за вода струја телефон и слично, дали попрво да им удоволиш на децата овозможувајки им нормално школување во најнормални услови, дали дома да гледаш да поминеш месецов за јадење пиење и слично и ред други работи да не ги спомувам сега од типот на прибори за лична хигиена, трошоци за гориво, одржување на домот кај што живееш и ред други работи...
Еве искрено на мое другарче татко му работи како вариоц во една приватна фирма и покрај тоа што цел ден е со апаратот и со шмишајбната во раце згора и газдата им дава тешки предмети за пренесување ( бравар е он па сега види ти што носи... ) и + им дава проекти мерени точно во милиметар па ако утнеш кинат плата... и нормално и он има трошкови како и секој човек, башка има 2ца студенти. и он имал нормален живот со 20 000 денара.. те молам...
а истата работа за споредба на приемр во германија е платена да не претерам ама сигурно едно 3 пати повеќе.
размисли зашто ке бегаат во странство малце нашиве, јас барем како што мислам никој нема да зем еработна виза од шо му е мерак да работи у странство... другарче не ме сваќај погрешно но маката си го прави своето. јас и мпосакувам ан сите да имаат добра среќа и здравје пред се а потоа добра плата, недај боже да се во ситуација као примерот наведен погоре што реално и за жал барем 40% од македонциве се во таква ситуација.