Би се отселиле ли од државава доколку?

9Би се отселиле за стално од државава (кажете си реално, ова е само мислење)

• Не доколку средната плата беше 1000 евра, наместо сегашниве 300

• Да за средна западноевропска плата од 1800 евра и некојси таму поквалитетен живот

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Kluc na temava
za da ne odi vo nepovrat
se gleda kolku ja sakate drzavava
a 80% od vas sto komentiraat seuste tuka ziveat
Aj pozdrav na site
I ako moze kluc na temava, obratete se na nekoj od moderatorite
Po moznost da bide izbrisana
ти темата ја отвори за да видиш колку ја сакаме државата или ?

Ја да сум шваба у Минхен, не ни би пуштал пештерски луѓе од овој дел на Европа у мој стан под кирија. Исто важи и за Кунта-Кинте и АлКаеда.
Nema potreba da ne gi pustas, mozes da zabeleziz, deka i da sakas da gi pustis, ne mozat da dojdat, ke moze samo kirija i smetki da platat, za leb i voda ke nemaat.

Последно уредено:
Уште се замарате со ликови што мислат дека денот можат да го поминат со 120 денари? :facepalm:

Уште се замарате со ликови што мислат дека денот можат да го поминат со 120 денари? :facepalm:

Има луѓе што го поминуваат и со многу помалку.
30 дена х 120 денари = 3600 денари.
360 денари х 4 члена = 14400 денари.
А плата 10000 денари.

Ја да сум шваба у Минхен, не ни би пуштал пештерски луѓе од овој дел на Европа у мој стан под кирија. Исто важи и за Кунта-Кинте и АлКаеда.
Go zabole stapot hans koj ke ziveal vo stanot. Si doaga na prvi, si gi sobira parite i cao. ima pametni svabi avstrici slovenci itn so po 10+ stanovi, mislele na vremeto ne kako poveketo slepci so se utepuvaat od rabota.
Sum videl u golema stara kuka u viena razdelena na povece sobi kako kasarna so po 4-5 kreveti vo soba od onie na sprat za 10 dusi bas kako u vojska, edno 100tina kreveti za 100 dusi u kukata i se izdavase 250e od covek i se ceka na red da se dobie. Toa se 25000 mesecno, eve 10.000e mesecno pari da odat za smetki i danoci a sigurno e pomalky ostanuvaat 15000e cisti. Ebate zlatnata kokoska.

Последно уредено:
Има луѓе што го поминуваат и со многу помалку.
30 дена х 120 денари = 3600 денари.
360 денари х 4 члена = 14400 денари.
А плата 10000 денари.
Да се здрави и живи пензионерите, сивата економија и по некоја илјадарка ако фрлат роднините од надвор, та со 14400 или 10000 фамилија во 2019та не преживуваат на глава да застанат, само сметките со пола нема да ги покријат, а храна да пржат питулици повеќе ќе поарчат.

Ee what a degenerate fanatics you are that you still comment on this bullshit thread. I said it good that this thread should be locked, or deleted. My bad that I opened it.

Ee what a degenerate fanatics you are that you still comment on this bullshit thread. I said it good that this thread should be locked, or deleted. My bad that I opened it.

Темата постои и ние ќе коментираме. Можеби не требало да ја отвориш, сега не можеш да ја затвориш. Единствено ако имаш за пријател некој од модераторите...

Булшит тема вика, а он ја отворил ...
Бтв како одминува време 9 од 10 души да прашаш у државава до кај 50 години што се, ќе ти речат дека сакаат да се отселат, како мода стана. А по пописов шо ни го спремаат од амбасада поише ќе испаднеме од минатиот пат :)

Па пиши се гледа колку ја сакате државата :pos:Е ај дека ја сакаме државата да умираме за јадење тука и да се раниме со гевреци и паштети, нели со 120 денари можиш да се прераниш :)
Е од вакви "патриоти" државата е она што е денес, ти го плукаш тој мисли дека врни.
Затоа сто години едни исти се на власт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom