Безбедносните мерки за вашите „златни“ броеви - "Максимално ниво"

• Креатор на темата Креатор на темата BloodyJesus
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
i plus koga otidna da stavi kredit prodavackata mu veli deka brojot ne postoi a u stvari ako negoviot prijatel go ima brojot sigurne kreditot ke mu bese pusten....

izmislena prikazna e ova

i pak ako kazuva deka brojot e 070/ i site drugi se 6 pak laze zosto znam jas koj covek go ima ovoj broj od tetovo .

ako saka dokaz neka poveli ovoj sto go otvoril temata

може од ова да бидне филм?

Сигурно детето се збркало малце во пишувањево, не пазело на редоследот на лагите. :)

Он може лаже ама факт е дека може да се направи злоупотреба доколку има некој вработен во операторот. Знам пример кога припејд златен број, му го одзедоа на вистинскиот корисник и го префрлија на пост пејд нормално на друго лице. Се прават вакви зезалици не дека не, ама многу лесно и може да се докаже дека е злоупотреба, да се провери додека бил при пејд на кои броеви вртел откако е купен. Али причава да,малце ми звучи као измислена:)

А ти цело време овие 6 години си го користеше бројот и одеднаш ти го зеле? Нешто ми смрди тука.

Точно 6 години. Ако имаш нешто друго освен смрдеата, повели изјасни. Неам доволно време да измуслувам приказни, не додека не ми е платено.

И мене нешто ми смрди, како баш се погодила коинциденција со машково да се најдат иста вечер и вој да му раскажуе за тоа...

Да не беше таква конциденција (да го нагодам баш тој со мојо број) немаше да пишам на форум. Јасно е? Морзеова поддршка на пц неам...жалам :ѕ

Абе другар, од кај они знаеле дека ти си ја изгубил цела документација?

Да ти напраат вака, а ти да имаш еден документ (сим картичка, договор итн итн), можеш матер да им ебеш. Мислиш би ризикувале?

Ај тоа, ама 6 години како се води бројот на друг, ако вчера го продале на другар ти?

Дообјасни малце...

Не ми е другар, познајник што го сретнав случајно. Читај малце, доволно е објаснето. За ризикот незнам што прсти се мешаат...

6 години го користиш бројот кој е со 6ки и ти го крадат и го наоѓаш тој што ти го украл бидејќи и тој сакал 6ки и тоа баш вечерта :pos:

ова повеќе ми изгледа ко приказна од некој филм прераскажана на форум отколку вистинска случка :unsure:

плус насловот на темава ме збуни мислев ќе има нешто совети испадна приказна

Ако ти изгледа приказна слободно стај ме на игнор. Неам време да читам вакви бескорисни постови а ако имаш нешо шо може да помогне во концепт на горенаведеното тогаш повели изјасни се.

Не да лаже, суши :)

Како прво како ти титна коа имате двајца исти број? Како второ како другаркати не примети дека тој го има твојот број ако е толку уникатен секој ќе го знае па и тој? Како трето Т-Мобајл има доста златни броеви, сигурно не им дошло до 100-200 евра да прават глупави потези

Штом одма ме „фати“ дека лажам изигравајќи Шерлок ондак брао! МЕ ФАТИ!

Незнам дали биле 100-200 евра, тоа ти би требало да знаеш (пошо знаеш дека лажам,фала богу)

Хм баш ме зачуди ова со титкањето , како може да ти титне ако бројот не ти работи?

И на кој број тебе ти титнал кога ти уствари немаш број / си го изгубил бројот/ си заминал со наведната глава... И како може да заминам ако сум во право после 6год користење. Поглупа лага немам видено,и не знм што ти е финтава

Имам друг број!

и така да во право си, глупа лага...

ај сеа одјеби ти се молам!

И потоа мрморецот ја завитка чоколадата во фолија... Да, да, сигурно.

Добро бе како можите да вервате во лажги со опашки? Ито не мали опашки, туку опашки од 20 метра. Дебели ко диреци.

Си турил 600 денари кредит пред 1 недела... И оп од нигде никаде, нерегистриран сим. Ко веќе знајш од кај е (пошо си турал кредит), оти не одиш во продавницата да ти дадат извештај за сметката? Гарант ќе го најдат...

Ма немој не ме јеби... од толку броеви, твојот најдоа да го земат. Се чудам оти не го зедоа мојот?

Криминал е да изнесуваш невистини т.е. да си измислуваш прикаски за компании. То се вика клевета.

Можиш да го речиш уште еднаш, во мое име. Проѕирен си ко перде.

Фала на искреноста ама не си ми од корист...

next...

Он може лаже ама факт е дека може да се направи злоупотреба доколку има некој вработен во операторот. Знам пример кога припејд златен број, му го одзедоа на вистинскиот корисник и го префрлија на пост пејд нормално на друго лице. Се прават вакви зезалици не дека не, ама многу лесно и може да се докаже дека е злоупотреба, да се провери додека бил при пејд на кои броеви вртел откако е купен. Али причава да,малце ми звучи као измислена:)

Ај кажи како си го врати, и на кој начин?

го нема нешто писателов да се доискаже..

изгледа по трет пат ја наведнал главата :pos:

абе да знаеш колку ми е до смеење...

Незнам зошто во последната реченица ја измеша и државата овдека, но доколку имаш било каков доказ дека ти претходно си го користел броот и дека е купен истиот тој број, значи биди внимателен и со префиксот, постојат и 070, 071, 072, 073, 075, 076, 077, 078 сега за сега за приватни лица - постои опција да се обратиш до АЕК и да го искажеш твоето незадоволство од страна на операторот + нивната манипулација.

btw, ова навистина е реткост :) Иако јас имам случаеви скоро секој ден, некој од операторите погрешка да исклучат - случајно демек им се побркал компјутерот и повеќето луѓе мислат дека телефонот им се расипал, затоа што нели кажува Sim Rejected или нешто слично... whatever, јас те упатив твое е да видиш дали вреди да се замараш - сепак голема компанија е, но не треба да го имаме малоумното размислување во стил на Ништо не им можам.

Те оставив последен да те цитирам оти некако најсимпатично мислење имаш:

префиксот е 070, се обратив до аек сеа пред 2 часа, им објаснав што како ми рекоа да почекам ако имале некои информации ќе ме барале.

Не кажува сим реџектед туку унрегистеред сим а богами и ништо не им можам ман, неам никакви докази, ништо чудно и да ги обришат сите броеви кои ме барале и сум ги барал па да стаат демек он копиљот ги барал, криминалецот е подготвен на све.

Како и да е фала на совет, ќе чекам резултати и ќе видам што ќе ми кажат, фала и на сите преубави мислења од ваша страна.

префиксот е 070, се обратив до аек сеа пред 2 часа, им објаснав што како ми рекоа да почекам ако имале некои информации ќе ме барале.
Не кажува сим реџектед туку унрегистеред сим а богами и ништо не им можам ман, неам никакви докази, ништо чудно и да ги обришат сите броеви кои ме барале и сум ги барал па да стаат демек он копиљот ги барал, криминалецот е подготвен на све.

Ете и нешто паметно за почеток освен веднење глава. Докази имаш, само треба да се завртиш и да ги побараш. Некакви уплати ако имаш преку сметка, стари документи официјално поднесени некаде и заверени на кој си го пишувала бројот како контакт, картичката сама по себе е доказ зошто е во тебе без притоа некој да пријавил нејзина кражба пред 6 години (си имаат они сериски броеви која кога е издадена и сл.), а секако и најинтересно 6 години користење на број остава многу пријатели кои го водат бројот како твој. Ако твојата листа е избришана, не се сите нивни сигурно. Од друга страна, бришење на секаква евиденција, вклучувајќи и листи на повици е строго казниво така да не верувам дека за ситни пари тоа некој би го направил (патем и не било кој од вработените може). На твое место, ако случајот е таков каков што кажуваш, сигурно ќе докажеш, а по докажување би им барал илјадници бесплатни минути месечно доживотно, а во спротивно не би се задоволил само со враќање на бројот. Законите за телекомуникации се многу строги по прашање на приватност, права на користење и сл. и ако не ти дадат надомест за бељата ќе се соочат со озбилни санкции поради тоа што го направиле. Фино издокументирано ќе пратиш до неколку медиуми и ете им ја бељата ... не мислам само на локални медиуми зошто телеком е дел од голема групација која не смее да си дозволи локални хоштаплери да им рушат углед.

Идам у трафика даам пари и кажувам бројо и вика девојката: Извини ама апаратчево вика дека таков број не постои, да не ви е грешка? и јас викам не е можно знаеш 10 пати и го кажав пак нејќеше и ај реков уживај да не те замарам ќе поминам кај т-мобајл можда таму знаат што е проблемот.

Не видов дали ова го објасни, мене тоа не ми е јасно како апаратот рекол дека бројот не постои кога и самиот рече дека твојот број го користел твојот познаник!!! Па по некоја логика кредитот ке стигне на неговата сметка бидејќи тој го користи бројот. Од овде по некоја чудна логика ќе излезе дека сега твојот познаник нема да може никако да стави кредит, па што ќе му е бројот тогаш.

Друга работа како тоа другарка ти што те кани на роденден (што значи блиска другарка штом веќе те кани на роденден) не приметила дека дечко и го има твојот број (кога веќе твојот број е впечатлив број со 6ки).

Не видов дали ова го објасни, мене тоа не ми е јасно како апаратот рекол дека бројот не постои кога и самиот рече дека твојот број го користел твојот познаник!!! Па по некоја логика кредитот ке стигне на неговата сметка бидејќи тој го користи бројот. Од овде по некоја чудна логика ќе излезе дека сега твојот познаник нема да може никако да стави кредит, па што ќе му е бројот тогаш.

Друга работа како тоа другарка ти што те кани на роденден (што значи блиска другарка штом веќе те кани на роденден) не приметила дека дечко и го има твојот број (кога веќе твојот број е впечатлив број со 6ки).

Кога заминав да стаам креди стварно нејќеше да се стаи, видов со мои очи дури. Можен е пропуст од моја страна и не сум објаснил. Мислам дека тогаш коа сакав да стаам би требало да беше во процес „крадењето“ на бројот (според моја логика).
Иначе ја на таква другарка кур не би и дал не па бројче.

друго обвинителе шо нејасно?

Ти пратил некој на тебе порака од било каков ТЕЛЕФОН?

Епа трк со тој телефон во Т-мобајл и покажи им дека пред месец дена ти се јавувале на тој број, ти праќале пораки на тој број. Нема ваљда да избришат на тој телефон зачуваните во него, не е ова Enemy of the state.

Знаеш зашто те нападнаа сите, освен коинциденцииве?

Зашто кажуваш "вака и вака, ама нема како да докажам". Чекај бе малце, како нема?

Ти пратил некој на тебе порака од било каков ТЕЛЕФОН?

Епа трк со тој телефон во Т-мобајл и покажи им дека пред месец дена ти се јавувале на тој број, ти праќале пораки на тој број. Нема ваљда да избришат на тој телефон зачуваните во него, не е ова Enemy of the state.

Знаеш зашто те нападнаа сите, освен коинциденцииве?

Зашто кажуваш "вака и вака, ама нема како да докажам". Чекај бе малце, како нема?
Напаѓаат поради тортата шо ја јадеа на плоштад и некој минутче гратис.
Нашава вешка за „џабе“ и газо ќе ти го изеди.
Сепак фала на советов, ова ми треба.

Напаѓаат поради тортата шо ја јадеа на плоштад и некој минутче гратис.
Нашава вешка за „џабе“ и газо ќе ти го изеди.
Сепак фала на советов, ова ми треба.

brojot vikas deka e 070/ i sve 6 ponatamu a?

brojot vikas deka e 070/ i sve 6 ponatamu a?
хахахахаххахахахахаххахахахха
вие балистите ај шо ве бива за навивачи и ве бивало и за гледање на гравчиња

ај иди у фудбал таму подфорумот и не се мешај кај шо не ти е местото

хахахахаххахахахахаххахахахха
вие балистите ај шо ве бива за навивачи и ве бивало и за гледање на гравчиња

ај иди у фудбал таму подфорумот и не се мешај кај шо не ти е местото

Па добро те прашува човекот, незнам зошто толку се револтираш на прашањата од останатите членови, нормално е да има недоверба во сите нас затоа што твојот пост е недоветен за да биде исправен и точен.....Дали имаш одговор на прашањето на ballisti_21 кој тврди дека го знае лицето кој го поседува тој број ?

Кога заминав да стаам креди стварно нејќеше да се стаи, видов со мои очи дури. Можен е пропуст од моја страна и не сум објаснил. Мислам дека тогаш коа сакав да стаам би требало да беше во процес „крадењето“ на бројот (според моја логика).
Иначе ја на таква другарка кур не би и дал не па бројче.

друго обвинителе шо нејасно?

Како прво ја никаде не реков дека лажеш и не те обвинив за ништо и не ми беше целта да бидам обвинител, едноставно си прашав за тоа што не ми беше јасно и никако не ми се вклопуваше во целиот твој исказ.
Како второ од кај да знаеш, јас можеби сум случајно адвокат и можеби како за инат татко ми има 35 години работен стаж во телеком (тмобаил и телеком се две тесно поврзани гранки) и можеби имам доста податоци во врска со безбедноста и приватноста на корисниците на услуги од овие компании.
Така да ако веќе бараш помош воздржи се од именувања со недолични зборови на тие што те прашуваат во врска со проблемот.

Кога веќе ме нарекуваш обвинител дај објасни ми како тоа кога си ставал кредит може бројот да бил во процес на крадење кога рече дека проблемот се јавил пред неколку дена -цитирам „Пред неколку дена гледам на телефонот пишува „нерегистриран сим“". Епа процесот на поништување на постоечка сим картичка и пререгистрирање на истиот број на друга сим картичка не трае долго и е далеку од неколку дена.
И повторно никаде не реков дека лажеш, само прашувам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom