- Член од
- 25 септември 2008
- Мислења
- 8.785
- Поени од реакции
- 1.556
Па јас сум се почувствувал еднап у мојот живот безпомошен,а тоа беше моментот на утакмица кога ме повредија и чекав 30 секунди да дојде докторката.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Беспомошоста е призвод на ниска самодоверба.
па не мислев за крајни случаи како смрт, сепак добро мислење имаш и ти.Многу далеку од вистината...
Зарем има поголема и побола беспомошност од таа да гледаш некој близок болен а не можеш да му помогнеш?
Убива беспомошност...
Верувам дека една личност со силна самодоверба ќе може да го смени процентот на лица кои што секојдневно умираат од глад во Африка.Беспомошоста е призвод на ниска самодоверба.
Многу далеку од вистината...
Зарем има поголема и побола беспомошност од таа да гледаш некој близок болен а не можеш да му помогнеш?
Убива беспомошност...
Животот сите не’ прави понекогаш слабаци, па и беспомошни. Повеќе од јасно е дека често доаѓаме до ситуации каде не знаеме што да правиме, како да постапиме, правилно или неправилно или во краен најлош случај воопшто да немаме решение за ништо, да немаме моќ врз ништо и без идеја за постапка и без сознание како да се однесуваме. Секако дека повеќето од овие моменти се плод на некоја непожелувана случка која не’ повредила, збунила. Јас лично мислам дека беспомошноста се појавува како резултат на стравот поради некоја било каква [рандом] ситуација и нормално е поради стравот да се смета дека за проблемот се нема решение.
Според мене, во вакви случаи најдобро е да се биде оптимист и полн со самодоверба. Со оптимизмот најчесто се постигнуваат добри резултати, па на крај ако е можно, да се искоренат [до некаде] стравот, несигурноста, бидејќи тие се оние коишто не’ прават карактерно слаби во такви ситуации. Доколку се постигне тоа, без проблем се пронајдува решение.
Дали во вашиот живот има моменти кога се чувствувате беспомошни?
Верувам дека една личност со силна самодоверба ќе може да го смени процентот на лица кои што секојдневно умираат од глад во Африка.
Штета што иронијата и суштината не ги објаснувам доволно просто за секој commoner да ме разбере.Тие место по 15 по 30 деца нека прат во текот на нивнио живот и сите ќе бидат најадени и среќни.