Бесплатни SMS пораки! - Addon за Mozilla Firefox

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
Епа не очекувајте дека и вашите внуци ке го користат ова. Се си има крај.

Ја пратив 3 и више не беше феМци...

Супер е, подобро и поедноставно програмче за праќање смс не сум видела, само да не го укинат брзо, барем летово нека трае :)

Јас колку што знам, операторите не ги кошта ниту цент праќањето пораки.Значи секоја порака е чист профит.Така да и најмасовно да се користи, доколку има некој спонзори,пак би биле чар операторите.:toe:

Није истина диџеј :)
Јас друго имам читано...али ко викаш така, непрам проблемС :)
Еве јас што најдов по интернетов....
As a matter of fact SMS messages are sent on the control channel. Initially SMS were implemented in the GSM standard as a control system, just like the ICMP protocol of the IP stack. Then NOKIA though to implement a actual instant message function using SMS. The Contol channel is the channel that your mobile listens to in order to receive calls. So for receiving a SMS a control signal is sent. Since bandwidht is somehow limited on these channels it could happen that in a situation of massive usage of texting the control channel gets saturated and normal voice protocol initiation is disrupted. To prevent this carriers nowadays apply a kind of QoS delaying SMSs until there is no risk of congestion. So we can state that the marginal cost is 0 and the cost/opportunity is also 0.
Of course while the profit margins here border on criminal, consumers still continue to pay.

Интересно... ама шо се крие зад ова, а и колку време ќе функционира :)

еве мало објаснување

We provide a free service for sending messages world wide. \nIn general there is no limit of sending messages pro day but we stay on the right to block you from this site in case of using the service as a spam tool.

Интересно... ама шо се крие зад ова, а и колку време ќе функционира :)

еве мало објаснување

We provide a free service for sending messages world wide. \nIn general there is no limit of sending messages pro day but we stay on the right to block you from this site in case of using the service as a spam tool.
Па супер е вака. Ќе ги елиминираат големите гагатори, и за малите гагатори подолго време фри смс. :)

значи за брзо ќе ме снема:nesum:

Пишува дека ќе ги банирале оние коишто праќале спам пораки, пример сега намерно ќе си праќам безврска пораки секоја минута по 5-6 и повеќе ..

Пишува дека ќе ги банирале оние коишто праќале спам пораки, пример сега намерно ќе си праќам безврска пораки секоја минута по 5-6 и повеќе ..

аа ја па сфатив дека тие шо "водат љубов" по овакво нив ќе ги банирале

Интересно, едноставно и забавно :) пратив едно 20тина...

Funkcionira i toa kako. Mnogu jaka rabota. Fala mnogu:smir:

Woooooooooooow :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Се шалам де :). Интересно во секој случај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom