- Член од
- 21 мај 2009
- Мислења
- 876
- Поени од реакции
- 466
Ако поминуваш 2000 км годишно,бензинот и 200 денари нека биде тебе ќе ти се исплати,ама ако поминуваш над 15-20000 илјади,ќе плачеш од Лансерот,незнам како само тебе ти троши 9 л градска,да не го туркаш?Другарот има Лансер од 2008 година,ми вика по 12,5 градска ми нема симнато,а вози полека не се трка со него,така да математиката ти е лоша.
А бе стручњак ако поминував по 15000км годишно,нормално ке земев дизел.Туку темата е забегана тоталка.Дали се исплати да се земе дизел или бензин.Тие како мене што поминуваат ни нецели 4000км годишно,повекето би се одлучиле за бензин,него за дизел зошто со разликата во цена зборувам за ново возило,има за 3000евра да ставаш гориво и да се возиш.Не ја напињајте темата без везе.Сега испага дека сте вие во право,така.Но заборавивте дека вие возите половњаци а ајс искеширав 16000евра и во ниеден момент не се пожалив дека сум ги дал парите.А ако размилсуваш дека цените на возилата пагаат,тогаш оди пешки што да ти кажам.Во тој случај скапаницата твоја нема да вреди ни 1000евра,а јас барем ке карам5-6000евра.Е сега на крајот кој е во кар?Јас или ти....
Да точно е дека троши 12 у град,ама кога го возат пилиштарци како мојот син.Не му е јасно како на него му троши 11 уград а јас кога го возам 9?А ајде сега,бекни нешто?
--- надополнето: 15 февруари 2013 во 12:11 ---
Sakso dizel da,uno dizel e gjubre,Uno samo benzinče. I so bravata si ja utnal,samo JTD gi biva,ovie postarite dizeli TD se katastrofa.
--- надополнето: 15 февруари 2013 во 08:52 ---
Ako ne puštea uvoz ke si se vozevme so BG tabli. Koj gi ebe. Na tebe previše ti e ispraznet mozokot i mesto da ja pofališ vladata sto konečno se osvesti i mu dozvoli na siromašniov narod da si kupi eftinko polovnjače tuka ni baeš za toa lancerot ko da e neznam kakva kola,jaka muda što e nova,a ustvari živ ke se izedeš oti si gi lupnal parite. 95% od narodov ni 2000 evra ne može da sobere da si kupi polovnjak,a ti novi koli ke ni reklamiraš.
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1228218-MITSUBISHI-LANCER--09-MOZE-ZAMENA
Eve na ovoj javi mu se možda i za 5000 ke go dade isti kako tvojot samo da go otkači. Za 3 godini si 10.000 evra u dupka. Ušte nekoja godina i moeto a6 od 96g. ke bide poskapo nego tvojot lancer.
Ајдеееееееее сега.....Па владата мораше да го направи овој чекор,за да и тие со пониски примања се подноват.Идејата беше да се замени стариот возен парк од 2000 и пред тоа,но не по секоја цена.Зошто гледам се носи само губрето од ЕУ,а на автомобилите купени во МК им ја рушите цената со некакви причини што не држат вода.Демек било купено во МК,те немало ова,она.....Ама ако ги прочепкаш огласите ке видиш дека и лугето се опаметија и потенцираат дека не е увоз од ЕУ она што го продаваат,и дека е 1000 пати посаглам од она што се влечка од отпадите од ЕУ.
Па кој нормален бе ке ти продаде саглам ауто во ЕУ за 3000евра,бе?ДАли си прочачкал на интернет страниците да видиш колку оди Ланцер 1.8 во Германија 2009-та,а?Под 7-8000евра нема шанса да најдеш?Е ама вреди?Е вреди затоа е 8000евра.
Ги довлечкавте кршовите од ЕУ за евтини пари,и мислите сте јаки фаци.Не бре.........
--- надополнето: 15 февруари 2013 во 12:21 ---
За крај
Ја напињате темата,а никој со факти да коментира...Не детски приказни во стилот нафтата е 75,бла,бла,бла..............
1.Оддржување ама како што треба кај дизељ.
-адитиви обавезно зошто ОКТА толку знае да прави гориво
-греачи,филтри,и останати тракаташки акко сакаш возилото да е фит
-сервис саглам,не со половни делови зошто не е101 или југо
На крај кога ке ја составиш целата математика ан годишно ниво,парите што си ги заштедил во разликата на цената на горивото и потрошувачката си ги дал,и пак си на исто:Ама повекето од вас скриените трошкови не ги кажува.
Јас на мојата скапо платена кола и ставам адитиви зошто имаме толку саглам безнин.И сега што?Да се правам луд дека не е така?И дека мора да оди на сервис,да се правам луд,така?И дека една гума за него е од економската класа 70евра,па да се правам луд.А што вие ги немате тие трошкови?За вас БМВ и АУДИ направиле возила кои не се расипуваат.......
За конечен крај
Секогаш ке има луге кои си водат своја математика,и луге кои мислат дека водат математика.Затоа оставете ме да си ставам бензин од 90денари/литар,да си поминувам само 4000км годишно,да си плакам 100евра сервис,а вие со вашите дизели слободно возете се.Само кажете кога ке бидам дома да го затворам прозорот,ке ми влегува многу дим од вашите издувни лонци