Vartolu
The Infamous Mobb
Прво направи го должник, па роб.... Го критикувате западот за ММФ и Светска банка, а од друга страна ги оправдувате истокот за истото..Заврши ти со твојата „непристрасност“..Јас те охрабрив да дадеш пример за мешањата на Русија и на Кина во внатрешните работи на други држави, а ти нивното "мешање" го сведе на економски инвестиции и банкарски заеми.
Е па извини, ама и јас да сум во позиција да си направам добар бизнис во некоја држава, секако дека ќе ја искористам на начин на кој јас би го насобрал кајмакот, се додека законите во таа држава ми го дозволуваат тоа.
Ако талибаните во Авганистан се економска инвестиција и банкарски заем тогаш блазе тебе, што да ти речам..
Или овие сега во Судан војнициве што ја преземаат НАСИЛНО власта под патронат на твојте идоли од Пекинг...И тие со банкарски гаранции апсат... Ама ти како непристрасен нема да ги осудиш, а јас како пристрасен ги осудувам и едното и другото
.....Јас мислам дека кога ќе те чујат да зборуваш за Македонија, секој од нив првото нешто што ќе стори е тоа да го извади телефонот и да побара кај се наоѓа Македонија, бидејќи само за Александар Македонски ќе имаат слушнато и тоа 20% од тие што ќе те слушнат тоа што го зборуваш...Можеби на тебе лично не ти сметаат таквите анти-македонски велепредавнички договори, но еве на мене лично ми сметаат и верувај ми, ако некогаш патот ме однесе во САД - најверојатно на Свети Никад, доволно социјализам и пост-социјализам проголтав во овој живот - нема да ја пропуштам шансата да им кажам на американците дека имаат фашистичка влада која воведува санкции против луѓе со спротивни мислења на нејзините официјални надворешни политики. Потоа најверојатно ќе ме испратат на најблискиот аеродром за депортација откако истите тие санкции ќе стапат на сила и за мене лично, но верувај ми, нема ни за момент да зажалам поради таквото лично мислење и таквата лична определба од моја страна.
Санкции? Кога ќе стапат на сила ок, дотогаш е се рекла казала, од миленко и инфомакс.
Тоа што како што сам си рече, си голтал социјализам и постсоцијализам, наместо да го исфрлиш како измет, ти си го зачувал во себе, дозволи да ти порасне, и во тебе се створил софткомунизам, тоа е работа со која сам треба да си се занимаваш како да го исфрлиш, бидејќи е штетно. Страно тело. Паразит.