Бели заби

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Имам прилично бели заби, не сум користел ништо повеќе од четка и паста за заби ги мијам 2-3 пати во денот и тоа е, немам некоја посебна тајна :)

Често јадам зелени јаболки и лимон и од тоа побелуваат. Инаку кафе си пијам, ама не ми штети којзнае колку. И не заборавајте да избегнувате и благо покрај цигарите:pipi:

jas mislam toa najveke e nasledno,ama plus i redovno mienje i rezultat beli zabi,a takvi trikcinja mislam nemaat vrska

Измешај сода бикарбона,неколку капки јаболков оцет и малку сол.Можеш и лимон да ставиш.Еднаш неделно е доволно да ги измиеш со ова.Јас ги мијам,функционише али ако си редовен :)

Измешај сода бикарбона,неколку капки јаболков оцет и малку сол.Можеш и лимон да ставиш.Еднаш неделно е доволно да ги измиеш со ова.Јас ги мијам,функционише али ако си редовен :)
Немој многу да практикуваш сода бикарбона колку ретко и да ги миеш забите со неа сепак е штетна и ја надразнува глеѓта, така барем имам слушано

имам бели и здрави заби засега, има веќе 5 месеци и не пушам, кафе пијам ретко, ги забите ги четкам 2-3 пати дневно и мислам дека тоа се основните работи за да се има убави и здрави заби.

Редовно го мијам и бели ми се :) До пред некој месец носев протеза.. :tapp:

Бојата на забите е во голема мера наследна,така да редовното миење нема да ги обели којзнае колку.:toe:

abe stavi si porcelance i gotovo resen problem za cel zivot :vozbud:
Имам негативно мислење за порцеланот.
Модата да се има убави порцелански флуороресцентни заби, доведува до зрачење на меките ткива во усната празнина, затоа што во порцеланот се додаваат соединенија на уран и цер, кои го даваат флуороресцентниот сјај.
Речиси сите производители на порцелански заби употребуваат вакви радиоактивни соединенија кои зрачат и преставуваат соодветен ризик за организмот.

имам бели и здрави заби засега, има веќе 5 месеци и не пушам, кафе пијам ретко, ги забите ги четкам 2-3 пати дневно и мислам дека тоа се основните работи за да се има убави и здрави заби.

браво браво:)

Само сакав да кажам:
Ако сакате бели заби, одете ставете си порцелански!
Скроз бели не можат да бидам само од миење, али пак...
(скоро) Бели Заби FTW!!!

Татко ми има порцелански заби. Мораше да стави, затоа што природните му беа крш:vozbud::vozbud:
И сега, иако не ги мие скоро никогаш:toe:, бели му се, џоа снег :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom