Бели заби

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Мијте ги со сода и пециво и слични глупости на една другарка и се изрониа предните заби од тоа :confused:
Со оваа паста мојте се снег, 3 пати на ден по 3 мин и како полирани се, стоматолог не се виделе последните 5 години. :)

colgate_whitening-500x500.jpg

Дечки ај ве молам за совет...
Имам навистина голем проблем со забите. Од пред околу 2 год ми се расипа еден заб и отидов на приватно... Ми рекоа дека мора да ми го изчистат забниот камен а потоа да ми го поправат тој заб...

Помина така како што ми кажаа но од тој ден јас веќе 2 год си имам проблем... После тој третман со чистење на забен камен почнаа наеднаш скоро сите заби да ме болат и да ми се расипуваат :eek:
Читкајки ја темава мислам дека со тоа само ми ја нарушиле глеќта на забите и затоа имам проблем.

Од како настана таа ситуација идев кај се не за да ги доведам забите во ред... Но залудно. На државно не ни помислив... Се по приватни демек поквалитетни... итд. Ако може да ми препорачате некој добар заболекар? Ве молам.

Нормално, како млад човек и јас сакам да имам побели заби, но со мојава ситуација незнам ни како да се осмелам а да прашам за избелување. Знам дека не е ни препорачливо да се користат препарати... Дали е можно проблемов да го решам со ствање на најсветли пломби или?

Ве замолувам за совет, почнува ова да ми се набива како комплекс, :place:
фала!

Забите неможе да ги избелиш засекогаш,затоа што бојата доага од длабината на забот (забната коска). Верувај дека несакаш најбели заби.
Како мислиш ставање најсветла пломба?како што знам јас пломбата е композитна и со тек на време си ја менува бојата односно пожолтува од храна,кафе итн,или пак мислиш на ставање керамички коронки ?

Мислев на најсветлата боја на пломба, чисто колку малце да ми се освежат...
Некои од заболекариве каде што прашав ми рекоа дека би требало и да ставам коронки но имам 24 год? Сите се со различен став... само трошам пари а резултат не видов. Ставав од најскапите пломби на приватно и ми стоеа некои 5-6 месеци (најмногу) што сепак мислам дека е прекраток период. Ги мијам редовно со Парадонтакс паста, пазам што јадам ... баш се проверив и крв се по ред да не имам некоја болест, но за среќа се испадна ОК. Полудев :)

Како и да е фала ти на одговорот!

Nema vrska cenata, sum gi probal ovie doneseni od Amerika, i definitivno se #1 sto sum gi probal, i toa kako gi izbeluva zabite
Баш сега бев у СП. Има три-четири вида пасти Sensodyne, едната баш беше за белење. Таа кошта 201, а другиве од 193 до 224 денари.

.
Inace fala na odgovor
Нема гајле. Здравје е најбитна работа. Човек што не е здрав ни лошо не може да чини, а камоли добро.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom