Бекам целата плата од ПСЖ ќе ја дава во хуманитарни цели

• Креатор на темата Креатор на темата Beck's
  • Време на започнување Време на започнување
Колку за инфо, Бекам е израснат во добро ситуирано семејство...

Доста фудбалери прават вакви слични работи, еден од нив е и нашиот идол (нам челзијашите) Дрогба кој огромен процент од платата донира во Африка. Гледам доста од вас пишале "па што ќе му се и онака ги има многу" ама не е единствен што има многу, има стотици такви што имаат многу или уште повеќе многу па не прават нешто слично.

Незнам дали има некоја позадина ова (со даноци или слично) но сепак потегот заслужува целосен респект.
Капа доле...

Мангуп бе.
150.000 евра неделно не би ги давал секој за подоброто добро,во секој случај.

Овие 150.000 неделно за Бекам се ништо он од маркетинг и слични работи вади многу повеќе отколку од фудбалот :) сепак потег за поздрав е арно пиша некој на предходните страни, некој имаат еден куп па пак не пуштаат ниту трошка на страна.

За мене е сеуште само еден поранешен играч на Манчестер.
Ако сака и парите од спонзори нека ги дава во хуманитарни цели, не само платата...:P

Од каде знаете дека нема друг што не подарува во хуманитарни цели, можеби другите немаат потреба од рекламирање со тоа што еве јас правам добри работи бла бла бла.. мое мислење е дека повеќето од славните тоа го прават ради стекнување популарност отколку за тоа што навистина нив ги заболе за некои си сиромашни.

веќе ги придоби вашите симаптии, тоа ќе му се врати неколкукратно :)

ама ако боље вака отколку никако

Ме потсети на рисјанската приказна за бабата што дала една пара, ама многу појќе од тој фарисејот, што давал „се и сешто“.

Зошто Бекам „легенда“? Затоа што имал многу кеш и давал на сиромашни. А други богати имале, ама не давале.
Браос.

Ваквите луѓе отсекогаш сум ги почитувај и покрај толку милиони што ги има бекам он се одлучи на овој потег, потег кој е за поздравување бидејќи повеќето од фудбалирите или од оние кои имаат големо богаство ти е го чуваат и го трошат на курви и тн. или поедноставно кажано се себични и го трошат само за себе си иако сигурно нема да се осиромашат ако имаат некој помалце милион кој го даваат на некоја си курва за 10 вечери :cautious: Има многу луѓе на овој свет на кои им треба помош... Како и да е секоја чест и едно големо браво за Бекам (y)

Ме потсети на рисјанската приказна за бабата што дала една пара, ама многу појќе од тој фарисејот, што давал „се и сешто“.

Зошто Бекам „легенда“? Затоа што имал многу кеш и давал на сиромашни. А други богати имале, ама не давале.
Браос.

Абе за секоја убава вест ќе се најде еден мрчач на кој ништо не му е погодено. Добро ај да не дава, ваљда тогаш ќе ти биде погодено. Абе каква и тема да се отвори на форумов увек ќе се најде некој што ќе ја расипе восхитта кај другите.

Он. Од увек сум го сакала Бекам, ама со овој потег дефинитивно ме остави без зборови. Секоја чест.

Па вака секоја чест за овој потег на Бекам,но тоа е сигурно добро осмислен потег од неговиот тим што работи за него.Тоа се 175 000евра неделно,но доколку ги земал за него би била многу помала платата.Но да не заборавиме дека тој има еден куп спонзори позади себе од кои годишно зема повеке од 30 000 000 евра, така да платава и не му треба,а си направи невиден и бесплатен маркетинг.
Некој погоре зборуваше како Викторија ќе ги потрошела по бутици париве,само за информација Викторија пред 2 години од нејзината колекција заработи 50 милиони$,а мислам дека и денес страшно добро и оди бизнисов,така да за нив нема криза.И секој нивен чекор го планира голем тим кој стои позади нив,ништо не е случајно. Инаку за неговите деца читав дека својот џепарлак мораат да го заработат,поточно секој од нив морале да си ја средат собата во спротивно нема пари,а посебно строга кон децава била Виктирија,женава држи под конец све.

Абе за секоја убава вест ќе се најде еден мрчач на кој ништо не му е погодено. Добро ај да не дава, ваљда тогаш ќе ти биде погодено. Абе каква и тема да се отвори на форумов увек ќе се најде некој што ќе ја расипе восхитта кај другите.

Он. Од увек сум го сакала Бекам, ама со овој потег дефинитивно ме остави без зборови. Секоја чест.

Убава вест. :icon_lol:
Тебе ти ги дава парите? :icon_mrgr:
Ти немаш претстава дека постојат тие на кои ќе им ги даде парите. Ниту пак, ти е гајле за нивното постоење. Убава вест.

Знајш што е веста? Нешто што твојот помодарски либерален мозок ја преџвакува онака како што е испланирано.
Парите што ги дава Бекам се премалку во спорeдба со она што го има, за она што го купува.

А што купува?

Внимание и „секоја чест“ коментари. Се создава култ на неговата личност, со пари кои можеби никогаш немаше ни да ги добие, да не беше глупиот ПСЖ. А и да не ги добиеше, немаше да му смени ништо. Вака, само во плус е.

Што помага на „некои“ за кои на вечер таквите ко тебе не спијат. И ронат солзи.

Убава вест...:pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom