Значи ти правам муабет за Стокхолм, не за Офенбург.
Значи ај вака, отиди, живеј ко иселеник, и после збори. Ја ти кажувам за впечатоци на луѓе кои се иселиле од Македонија, не пошто немале пари во Македонија, туку ради поквалитетен живот, никаде не реков дека во Македонија е подобро или ќе заработуваш повеќе пари. До душа ако ги земаш над 1000 евра во Македонија ќе можеш повеќе да купиш тука него ли со 3000 евра таму ако си под кирија. Прашај и за односот на Швеѓаните кон оние кои се странци и кои не го зборат нивниот јазик добро. Дур не осетиш на своја кожа некои работи џабе е да ти објаснувам.
Мислам олабавете малце, ко некоја секта сте да му ебам мајката, да има и такви луѓе кои се иселиле од Македонија и не им било добро таму кај што се иселиле, дали поради тоа што немале никаков живот, не им се свиѓал тој стил на живот, не се снашле во тој менталитет итн. Не мора за све да се докажуваме. Дур не се иселиш и не видиш како е џабе ги убедуваш сите тука, уствари најпатетично ми е кога ќе видам иселеници на македонски форуми али ај...
Тачно, се рмба, во претходна фирма и јас рмбав по више од 12 саата. Е кога ќе отидеш скроз сам у странство и ќе немаш ни кој да те праша ни како ти е, ни што ти е, тогаш прај се курназ и објаснувај се со други. Тачно, ете и јас сум програмер во Македонија и сум размислувал за надвор и не само ради пари туку поради поквалитетен живот, ко чист воздух, поквалитетна храна и вода, средено здравство, луѓе со елементарна култура и свест за све што ги опкружува особено природата итн. Парите не ми се причина да заминам од тука веруј.