СпаЈдеР
DissentiveMoron202
- Член од
- 1 март 2006
- Мислења
- 3.201
- Поени од реакции
- 52
И која глупост е оваа? Па како може да ти пишат неоправдани на часови каде што си бил? Кај ќе ти ги стават 3те гратис? Од небо ли ќе паднат?Уф... памтим основно ќе дојдеја мои другари од надвор, ја земав ташњата и идевСЕа у средно не можем да бегам. За еден неоправдан ми ставаат 3 и гратис 1 = 4 неоправдани за 1 час.
Не можам да го разберам сето тоа заканување шо нема никакви подлоги. Ако не дојдете да чистите во сабота, на денот на екологијата, ќе имате неоправдани. А за што неоправдани? Божем во дневникот има ден сабота, и на него ќе пишува, час, чистење училишен двор? Избегаа тој и тој, уствари воопшто и не дојдоа.
Ама не ја знам нит вашата класна, нит вашите наставници... онака само кажувам колку ми се глупи заканите кои не штимаат никако. Па и ќе се жалам на директорот/ката. Како е можно тоа да се случи? Па ќе идам, ќе и кажам избегав од 1 час, имам 4 неоправдани. Наставниците кај кој сум бил лажно запишан ќе потврдат.
Инаку класот ни е некако мирен. =) Не бегаме од училиште, освен по некој се наоѓа да избега од испитување или тест. А заедно цел клас еднаш годинава ни текна, ај ќе си идеме од француски. Тргнавме цел клас, но на две ученички "им се пиело вода", и отидоа баш во гимназијата да се напијат. Не знам дали намерно или ненамерно наставникот ги виде, и отишле во училницата. Среќа наставникот е добар и поради тоа никој не беше запишан.(но и ние сите се вративме после 15тина минути).Ама двете ич не испаднаа фер. Мада и ние се изглупиравме шо избегавме од час без причина т.е. причината беше досадно е, ни се оди дома(последен час). Во секој случај, среќно заврши.
Друг случај беше информатика. Ништо не учиме на час, си играме игрички. Две третини од машките си отидоа, и по некое женско. И сега јас не знам шо да правам, ми се иде дома. И со двајца другари го сретнуваме наставникот, и викаме може да идеме? И овој вика: терајте....
Идеме надвор, и овие ми кажуваат дека ќе се збираат во нивното основно(во друго учеа), да го посетат некој нивни наставник. Јас викам ок, јас ќе си идам дома. Ама ми текна дека требаше да го земам флешот од еден другар, а да тргнам после од дома до него ќе ме мрзи(тој со мене учи, па заедно ќе идевме), и се вратив во училницата, каснев некои 15тина минути. Во дневникот никој не беше запишан отпрвин, а на крајот од часот он запиша во забелешки мислам кој не беа на час. И класната на одделенски, вика кај бевте вие на информатика? Сега на сите неоправдани шо избегаа. И така се извлеков на среќа

Инаку не сум многу за бегање кога не сум научил. Што ќе ми стај наставникот тоа. За бегање сум само ако целиот клас се сложи, па да не бидам аутсајдерот. И така....