Бегање од часови

• Креатор на темата Креатор на темата Стеф:]
  • Време на започнување Време на започнување
sky_dog<no1> напиша:
Ај во прва и во втора бев добар имав само по 10 неоправдани и 40-50 оправдани,али во трета и четварта ауууу намалено поведени пред бркање свака година али се протнав некако јес за тоа да бев еднас на полагање али преживеав.Нема ништо како средно бегање,заебанције,девојки од клас ексурзии ау ау ау и се тоа ме тераше да бегам не за друго едноставно да си ги нервирам професорите поготово класната:)

Ме болеше ''ПЕНЧО'' за оценки секоја година на полагање во август и секоја година доволен со незадоволително поведение имаше смеа голема и емоции, кога завршив бед ме јадеше невиден да ми речат сега тргаш од септември прва година---одма си вадам слободна за автобус и ајт....:helou:

Кај мене во клас имаше стандарна петорка која секогаш одеше на полагање во која и бев секако јас. Најака постава составени од момци од Скопје,Тетово,Гостивар,Струга хехехе
Али кога бегавме и после тоа на класен час разлог за бегањњето беше: професорке ме болеше зуб, ќе ми побегнеше автобусот,морам на контрола да идем.:kesa:

Ма никогаш не сум имал проблем со оцени и веројатно баш затоа секогаш сум прв за бегање.Не знам зашто ми текнуе да го организирам класот да бегаме од физичко, англиски, македонски, ликовно (ај секое бегство од физика, хемија или математика е од оправдани причини).Можда затоа што многу ми се допаѓа изразот на професорот/ката кога влезе у празна училница.Така еднаш се бев качил на салата за да можам убаво да го видам лицето на професорката по хемија.За несреќа и таа ме виде, па морав да бегам од хемија наредните 2 недели додека не научам се.

хаха ова ме потсети нешто:
пред 2 месеца имаме час по фармакогнозија и сеа ајде се договараме да бегаме заедно сите,и на листи пишувамe-професорке заминавме ние досадно ни е"

Абе луѓе бегајте до дека е време после и да сакате нема да можете.

20неоправдани VS 100оправдани.

Ја најчесто кога бегам си бегам цел ден:pos: и тоа поради тоа што ми се спие или ме мрзи да седам во школо па ќе скитнам негде, а и поише ми се исплати.Ќе најдам оправдание од негде и ќе ми бидат оправдани:)

Ovaa godina, imam izbegano na 30 casa najmalku a imam samo eden neopravdan koga edna budala od profesorka me zapisa bidejki sum se dodvoruval na cas :)

Najcesto si odam na posledniot cas so obrazlozenie " imav natprevar ", ako klasnata saka nesto, i nosam isecok od " SPORT " i gotovo :P

бегам од часови па може да се каже дека и некогаш претерувам и измислувам секакви лаги али не претерувам во тоа...што е до класната таа и понекогаш сама не пушта само ако и кажеме каде идемем и зашто си идемем и таа само ќе не оправда...бегам ако треба да идам на кафе или ако не ми се седи веќе на часови односно ако ми е досадно...
последнава недела чело време бегавме некоклу души и си идевме на кафе...едноставно беше предосадно на часови :)

Ми недостига бегањето од часови. Сега веќе не е интересно.. ако не ми се оди - не одам, и на никој не му е гајле :)

Од моето тазе завршување на школото(средно) најмногу ми недостига бегањето од часови и пиењето кафе на тревата у двор. Зошто бегавме? Што знам, онака:pos:

Проклето бегање од часови, поради него ми недостига средно уште сега.:(
Бегање од часови значи ослободување од тест, од досадата на часот, значи 20 души натуткани на сепаре во Бела или МонАми, значи утринско кафе за расонување, значи попладневно гатање (имаш црна душманка:pos:), значи собирање дома кај некој од клас, или акање низ центар... :)
Живот ми значеше бегање од часови.:) После него иде голем одмор. :pos:

e toa bese zivot, ispravuvas muabeti, ti bajat na kafe ...... dali ke se vratat tie denovi nekogas, neveruvam. Zatoa ja si go iziveav toj period vo sredno a sega fakultet, veke e druga pesna ..... ne sum begal dosega na test ili pismena ali taka od cista mira, crna dosada, ne te faka mesto ....posledniod mesec profesorite mi go zaboravija glasot, ja zalev doktorkata se napisa opravdanija, mnogu ke mi nedostiga .... megu prvencite bev, 120 izostanoka

Јас не бегав : си одев и им велев ”пријатно”. :helou:

Готово е луѓе за оваа година.. во трета „ветувам” дека нема да отсуствувам ниту 1 час.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom