Бавно/брзо темпо на живеење?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Dali si leshkarate nautro koga se razbudite ili stresot pocnuva vednash stom gi otvorite ocite? Piete kafe nemislejki na nisto i uzivate vo nego, ili pred vas e edna lista na aktivnosti koi treba da gi izvrshite vo tekot na denot? Spiete li koga imate slobodno vreme ili i togash se zanimavate so drugi nepotrebni raboti?
Dali ziveete bavno i smireno ili ziveete so 300 na sat i veke ste prestanale da uzivate vo rabotite. Toa tempo se nametnalo i nema beganje...Sekogash i sekade SAMO brzate!!!
Jas zaboraviv da ziveam bavno i lezerno:nesum:

Порано мислев дека се морам да стигнам , и урлав ко мува без глава . Сега си имам најдено некој си мир , не работам повеќе од 30 сати неделно , и ги правам тие работи кој ме радуваат .Не постој морам за мене веќе и сум многу по весела и попозитивна .
Не се прилагодвам на сите повеќе , него и моето време е битно а и мојот живот вреди и со тие мисли си терам во спокој.
И да битно е да си најдиш хармонијата пак , оти стресот е премногу штетлив и не вреди .

Take it slow! Make it happen!

Бавно си ги терам работите во животот. Лагано! Дури да станам сабајле. Добри 20 минути:helou:

И кога спијам некад мислам шо имам да завршам:hm:Активноста ме исполнува,стресот ми е влезен под кожа,саатот ми е ко огледало и така...Но сепак наоѓам доволно време за црвите мои(децата)и тоа си го планирам како слободно време,време на опуштање,релаксирање и веселост,се друго останато врви и прави тик-так,тик-так....

Значи живеам 300 на саат со привремено кочење и уживање.:hoho:

Зависи од расположение. Доста сум темпераментна па имам брзо темпо на
живеење. Мразам влечкање, лежарење, и бавно работење. Кога нешто правам го правам брзо и ефикасно :) Но тоа не значи дека не знам да уживам во работите. Напротив, знам да пронајдам убавина во секој детал.
А ми се случува и да посакам да одморам, да земам здив, да си речам ова може и подоцна да се реши, но поретки се тие моменти :lud:

Онака залудно трошење на време, како влечкање по улица или без идеа по продавници ме нервира. Но сепак не живеам на максимум, гледам да биде посмирено и на работа и со обврските по дома но тоа да не се одолговлечи толку за дане остане слободно време за дружење, зафрканции ... па дури и некое кратко патување, само да сеодморам од урбаниот и напнат живот.

Кај мене темпото е темпирано на идеална фрекфенција и се надевам у наредни некој 2-3 години не би го сменил :)

pa sekogas koga imam vreme sabajle si pospivam,pa se budam poleka,se tusiram,biram obleka,se sminkam,i posle sum spremna za akcija.kolku obvrski i da imam nikogas ne brzam zatoa sto taka samo sum pobavna.pravam raspored na celiot den,i bavno i smireno pocnuvam se so red da izvrsuvam.tie obrvski sto ne mi se vo momentot hitni znam da gi ostavam i za utre.se trudam sekogas da najdam barem eden cas sto ke go posvetam samo na sebesi

Najcesto brzo ziveam non stop vo nekoja frka sum ama ima denovi i koga se e lezerno :)

Ja ne obozavam da spijam, mislam deka gubam vreme ako poveke se uspijam, koga ke gi otvoram ocite odma stanuvam, pravam kafe dodeka go pijam mislam koi obvrski gi imam vo denot, vo meguvreme prelistuvam vesnik za da vidam slucuvanja po svetot i kaj nas. Ako idam na fakultet idam, ako ne idam ucam, rabotam, go setam kuceto, pomagam po doma, i posle zavrsenoto ako imam vreme ke se vidam so najbliskite mi drugarki i decko mi. Sepak ja niz celiot den uzivam, naogam ubavo vo toa sto go pravam, iako sum primorena nekogas, go sakam toa sto go ucam, i toa sto go rabotam :) Brzo tempo na ziveenje, nema izlezavanje pred TV i spienje do 5 saat. Odamna taka se imam nauceno i koga site obvrski se zavrseni si go posvetuvam vremeto za sebe:)

порано имав појќе обврски и морав се’ набрзина да прам за да стигнам на време ама сеа ко шо не одам на школо не се брзам за нигде и се’ ми е така лежерно :devojce:

Претерано сум бавен,така едно 2 недели и после една недела ко хиперактивен мајмун.Па после пак 2 недели у хибернација и следната пак исто.
Инаку повеќе сакам активен брз живот.

Не сум бавна,ама не сум ни брза.Зависи од тоа колку и што треба да направам.Ако ме фати паника,како последниве неколку дена,не знам од каде да почнам.И се додека не дојде моментот кога работата треба да биде готова,нема ни да почнам (хихихиххиих).Све у 5 за 12.

Lady напиша:
Dali si leshkarate nautro koga se razbudite ili stresot pocnuva vednash stom gi otvorite ocite? Piete kafe nemislejki na nisto i uzivate vo nego, ili pred vas e edna lista na aktivnosti koi treba da gi izvrshite vo tekot na denot? Spiete li koga imate slobodno vreme ili i togash se zanimavate so drugi nepotrebni raboti?
Dali ziveete bavno i smireno ili ziveete so 300 na sat i veke ste prestanale da uzivate vo rabotite. Toa tempo se nametnalo i nema beganje...Sekogash i sekade SAMO brzate!!!
Jas zaboraviv da ziveam bavno i lezerno:nesum:
Рано ми е да кажам дека животот ми е „регулиран“ од некакво си континуирано исто темпо. Има периоди кога живеам баш 300 на саат, има периоди кога го молам Господ да не ми биде толку досадно.

На пример, за време на школска година, често утрото ми почнува со книга во рака, па брзање на часови, па посетување секакви курсеви после школо, шетање на кучето и слично. Нормално, не ги запоставувам своите „обврски“ кон луѓето кои ми значат.(Скоро) секогаш можам да најдам време за кафе или обична прошетка. Не можам да не мислам на ништо, има време за пасење на мозокот-дур спијам.
А стрес ќе има секогаш, барем во мојот живот, без разлика која е причината за него. Таква сум, стресна и избувлива личност.:)

Пак ќе речам, тек допрва ме очекуваат вистинските обврски, па ќе видиме колку „бавно“ ќе живеам.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom