Battle.net или Garena ?

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Potato напиша:
Гарена е стриктно гејминг платформа, а бнет е повеќе место каде што можеш да си играш со пријатели без никој да те вознемирува. За левелот на игра, на бнет има подобри играчи од пуб на гарена, дури и од тие таканаречени high level rooms. На гарена играат скоро сите играчи кои знаат варкрафт/дота, па поради тоа собите DI. IDEC, NIHL, etc.. се подобри од некои приватни соби на бнет ( повеќето играчи од бнет играт во тие соби, но поголемиот број на играчи ги прави тие собри подобри и попривлечни ), за споредба, loda, azen, fear, astra и многу други почнаа да играат дота на бнет, баш поради тај проблем со лаг кој постоеше се префрлија на ггц.

Сега тој проблем е решен. Во подобрите лиги ( канали, соби наречете ги како што сакате ), има ботови за креирање, кои се хостирани каде што е хостиран и самиот сервер и овозможуваат добра игра со неколку милисекунди лаг. ( на гарена врските одат хост- играч.. на бнет врските одах хост - сервер - играч, серверот е хостиран во германија, така да ако креира некој македонец а играш и ти со него, конекцијата ќе оди македонија - германија - македонија, тоа ти испаѓа некако како на гарена да играш со некој азиец или американец. )
:pipi:
 

Chronic

My Competition Zero !
Член од
13 ноември 2009
Мислења
7
Поени од реакции
1
Both Pub's Sux ! ! ! ! Иначе кога би морал да бирам..... Гарена ! ! ! !
 
Член од
14 декември 2008
Мислења
288
Поени од реакции
9
Сум ги искусил двете и GG ми е боље:toe:
Епа на Battle-net се подобри играчите само шо од време на време лагира, а на гарена има мн ливери и хакери гледам во последно време.
 

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Епа на Battle-net се подобри играчите само шо од време на време лагира, а на гарена има мн ливери и хакери гледам во последно време.[/quоte]
Која иронија.

Нема добар играч, што не игра на гарена.
 
Г

Господ

Гостин
Епа на Battle-net се подобри играчите само шо од време на време лагира, а на гарена има мн ливери и хакери гледам во последно време.
truefax...за жал.

exphack
maphack
drophack

did i miss anything ? :)
 

Адиктус

Дрф.
Член од
26 јануари 2008
Мислења
725
Поени од реакции
33
Abe da za grafika e svetlosni godini poarna od dota samo zaradi toa so Warcraft e izlezena vo 2003 i ima postar engin i normalno polosa grafika, a HoN ima podobra zatoa so e izlezena sega brzo(nz tocno ama mislam vo 2008). Inace vo se drugo osven likovite na heroite(nekoi se slicni e KOPIJA)
Самите девелопери (S2 Games) си рекоа дека играва е копија на DotA, и нивната цел е да направат игра која може да ја замени DotA на компетитивно ниво, бидејќи Warcraft енџинот има многу недостатоци (бидејќи е стар, 2003, додека HoN дури сега излезе од beta)...

Инаку.. Јас преферирам Garena... Одсекогаш сум бил на Garena, тука играм и други игри, пријатели тука...

Potato напиша:
loda, azen, fear, astra и многу други почнаа да играат дота на бнет, баш поради тај проблем со лаг кој постоеше се префрлија на ггц.
Loda игра HoN за Buttonbashers ^_^
 
Член од
19 ноември 2008
Мислења
21
Поени од реакции
2
Цело време се караат шо е боље.. Battle.net ili Garena
за мене е бољи Battle.net и тоа мн. ! Ќе ви објаснам подоле =Д

Вии вака.. BATTLE.NET Ти е иљада пути боље пошо:
1: се знае кој е админ а кој не е.
2: повеќето се про гејмери
3: имаш име на играта и мод и све... а не до утре да влегуеш и да бараш 3в3 или 5в5.
4: имаш канали. наместо роомс... мкд. бих... и тако даље
5: :tv:



KOJ SAKA LINKOVI ZA DL I INSTALL NA PATCHOT SOODVETEN ZA IGRANJE NA B.NET... NEKA MI SE OBRATI KE POSTIRAM. VAKA NEZZ DALI SMEAM DA REKLAMIRAM :D :smir:
te molam daj mi go patchot SOODVETEN za b.net pls
 

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.537
Поени од реакции
14.670
ај ве молам објаснете како функционира гарената и бнет?
и дали можам да играм старкрафт на некој од овие
помош сакам одма :pipi:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom