Баскер фест 2009 - 29.05-07.06.2009

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.607
Поени од реакции
8.765
Веб-сајт
www.flickr.com
Околу 120 акробати, магионичари, пантомимичари, жонглери, кловнови, музичари, изведувачи на куклени шоуа и на „чуда со балони“, од Македонија и од 16 земји во светот, од денеска до 7 јуни ќе ги забавуваат скопјани на Четвртиот интернационален уличен фестивал „Баскерфест 2009“.
Повеќе инфо на А1

Денес бев на овој настан, ама лош тајминг одбрав и малку кајганџии видов. Највеќе ми се допадна точката на шкотот што лежеше на скршено стакло :)

На време се вратив за Баскер...ќе поминам деновиве, може и психоделии во град да организираат пак...фино :icon_lol:

Абе не знам дали е до мене, али ова што се случува годинава повеќе ми наликува на панаѓур. Чурат скари, се точи пиво, си свири песничкана од Логи ...
Не ми личи ова баш на Баскерфест. :)

Логи се баш психоделични, ако ви текнува на акцијата за собирање на стара облека на плоштад :pos:
Еве сега прегледувајќи ги фотките што ги направив вчера, па и не е така лошо :)
IMG_2557.jpg

Инаку без лапачка не иде, нели
IMG_2969.jpg

Музика освен од ЛОГИ доаѓаше и од камениот мост, поточно делот кај што возат скејтови младите скејтери. Девојчето што се искривило за да фати убава слика е членка на форумов.
IMG_2938.jpg

Имаше и на улица Македонија свирки и перформанси
IMG_3077.jpg

IMG_3208.jpg

Мене најинтересен ми беше шкотот што лежи на стакло, па еве да ви го покажам на слика
IMG_2655.jpg

А имаше и редовни акции од ЈП Комунална хигиена, оние двајца на камиончето не се вработени таму :pos:
IMG_2830.jpg

Имаше и девојка што правеше слики со автолакови и продавачи на накит и слични работи кои се рачни изработки, ама да не претерувам со слики.

п.с. имам и една грда слика од Јован, ама нема да ја обесам тука :)

Има многу интересни изведувачи...

Вечерва интересен беше тој што се качуваше на 5 метри високата цевка која ја балансираа 4 луѓе, ама хуморот му вредеше, а не точката, потоа на истото место црнците брејкденсери, а и тој со кругот што се вртеше, ко од сликата на Да Винчи беше...

Pillar8-Thought-and-Art-Vitruvian-Man-Leonardo-da-Vinci.jpg

Патем да не има некој распоред, што и како ќе се случува следниве денови?..

Логи се баш психоделични, ако ви текнува на акцијата за собирање на стара облека на плоштад :pos:

Ни текнуе, ни текнуе. Завчера ми ги разбуди смрзнатите спомени од хуманитарката. :)

Бев и на отварањето скоро цел вечер и вчера малку, интересно е, многу народ, ефтино пиво, интересни луѓе.

Гоби од Аргентина ми е најзакон.Фаворит.

Овогодинешниот Баскерфест повеќе изгледа на панаѓур. Истите фаци од лани и предлани, исти фори и исти сме и ние ќе застанеме и ќе гледаме и ќе гледаме и на крај ко ќе речат ај дајте сеа по 100че зашо од ова живееме сите шпринт (ајде појави се и кажи дека ти оставаш цело време:) )
Брејкденсерите се истите, дебелиот со цигарата стандард шема, мада имаат подобрување у перформанс. Оној аргентинецон што кога и да почне вика Друзе Тито ми ти се кунемо, и американот шо штрака со камшик и од 10че прави 100че :)
Али шо знам, пре панаѓур со некои фацки шо пробуваат да заработат одколку баскер фест. Скара, пиво, рипчиња, стапчиња, токсикологија јоу јоу. Фак, кај е баскерфестот од лани?

Овогодинешниот Баскерфест повеќе изгледа на панаѓур. Истите фаци од лани и предлани, исти фори и исти сме и ние ќе застанеме и ќе гледаме и ќе гледаме и на крај ко ќе речат ај дајте сеа по 100че зашо од ова живееме сите шпринт (ајде појави се и кажи дека ти оставаш цело време:) )
Брејкденсерите се истите, дебелиот со цигарата стандард шема, мада имаат подобрување у перформанс. Оној аргентинецон што кога и да почне вика Друзе Тито ми ти се кунемо, и американот шо штрака со камшик и од 10че прави 100че :)
Али шо знам, пре панаѓур со некои фацки шо пробуваат да заработат одколку баскер фест. Скара, пиво, рипчиња, стапчиња, токсикологија јоу јоу. Фак, кај е баскерфестот од лани?
баскерфест ми изгледа на отворен циркус...многу лоша беше организацијата со боновите...лепче 10 - плескавица 50...демек моеш само плескавица да земеш, во раце ке ти ја стават...

баскерфест ми изгледа на отворен циркус...многу лоша беше организацијата со боновите...лепче 10 - плескавица 50...демек моеш само плескавица да земеш, во раце ке ти ја стават...

Не бе у хартијата директ, има луѓе шо не јадат леб :)

:pos2: си ме насмеал ко никој

у салФетка ...

п.с. имам и една грда слика од Јован, ама нема да ја обесам тука :)
Не е грда бе... овде завршвам со бркањето, си го земам апаратот и фраерски си се враќам да си легнам на сред плоштад :)
IMG_3209.jpg

Можда сликава не е мн фраерска ама сега од ко ви објаснав - знајте :)

Ау да, и мене на то ми текна ко ја слушнав песната :)
Патем да не има некој распоред, што и како ќе се случува следниве денови?..
http://tinyurl.com/lxqa3g во печатената варијанта има уште некои локации но и ова е ок...
Бев и на отварањето скоро цел вечер и вчера малку, интересно е, многу народ, ефтино пиво, интересни луѓе.

Гоби од Аргентина ми е најзакон.Фаворит.
Кажи дека со мене беше бе теле :)
Инаку да... Гоби е најзакон чоече.
И најмногу пари (отколку на другите) му дадов сношти пошо ептеееен ме изнасмеаааааа :tv:

И баш со него го почвам текстот за во „Сега“. (пратете ми фактура за рекламава :))

Ја оставам бе :baeh:
Обично по пееФче освен на Гоби сношти стотче... вредеше :pipi:

И за овој феномен пишам во текстот (уш една фактура пратете :))
Не мрчи ти по многу бе, имеТ онакви пластични, во нив ти ставет.

Инаку, пошо прв пат сум на Баскерфестов... закон, барем таков е мојов впечаток, можда лани било поубо, не знам, не сум бил таму.

Ја си напрајв муабет со неколку од изведувачиве и си се соживеав и сношти се карав со цимеров, тој викат шом е бесплатно кој полов орган да им оставаш пари, а ја викам дека треба да се цени и награди тоа што го прават.

И така...

п.с. Еве една моја фото сторија од отворањето
п.п.с. Моето видување за фестивалов во четврток во Сега (ќе ги платам сите три фактури, немиТ проблем :))
п.м.с. Многу закон чоече Вчера си напрајвме убо муабетче :)

Па фино, е интересно, слабо луѓе или па јас дојдов касно :icon_lol: како и да е добро што имаме некој ваков настан ко за нас, гагачки
icon_mrgreen.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom