Баросо: Македонија може слободно да го поништи с-рамковниот договор од Охрид!

• Креатор на темата Креатор на темата ABC
  • Време на започнување Време на започнување
АЦДЦ, Македонија не може да го поништи рамковниот договор бидејќи договорот не е склучен помеѓу МК и ЕУ (не се сеќавам во охрид да беше потпишан од Георгиевски и Баросо) туку помеѓу политичарите во МК. Значи внатре-државна работа е тоа.

АЦДЦ, Македонија не може да го поништи рамковниот договор бидејќи договорот не е склучен помеѓу МК и ЕУ (не се сеќавам во охрид да беше потпишан од Георгиевски и Баросо) туку помеѓу политичарите во МК. Значи внатре-државна работа е тоа.

Kој беа тие политичари од кој беше потпишан договорот,за мене се маргиналци и воопшто безначајни личности на кој не вреди ни името да им се споменува,и како секој Македонец не им давам ни “ронка“ доверба ниту мандат да потпишат некаква потврда па камо ли таков договор,значи немаат ни мандат ниту пак поддршка од народот на кој се однесува тој договор.Затоа договорот мора веднаш да биде поништен сега,одкако менторот на тој договор со своето писмо ни даде такво одобрение врз кое никој друг нема право да се жали оти овој е председател.
Типчињата како Солана или Леотар немој ни да помислиш да ги спомнуваш,тие се само негови дудлачи оти се слуша дека Баросо бил “голем мераклија“.:helou:

Kој беа тие политичари од кој беше потпишан договорот,за мене се маргиналци и воопшто безначајни личности на кој не вреди ни името да им се споменува

Кој те прашува па тебе за било што. Дали биле маргиналци или безначајни личности, тие тогаш го добија мандатот од гласовите на народот. Тие политичари тогаш, беа гласот на народот. Како што денеска ВМРО ДПМНО, е гласот на народот. Но...како што кажав, кој па ТЕБЕ те прашува...иди жали се кај евреине, можеби и ќе ти поверуваат. Само дај прво вработи некој во твоето нет кафе, за да не остане празно кога ќе идеш на пат кон Израел.

Рамковниот договор го потпишавме НИЕ. Ние можеме да го поништиме. Баросо кажал, тоа што го кажал. Реалноста е таа. Грчка е членка на ЕУ. Ние не сме. Тие се фаворизирани поради тој истиот факт. Точка.

Или ќе баталиме ЕУ, ќе живееме сами, или ќе се жртвуваме за ЕУ, ќе станеме рамноправна членка па ќе почнеме да се однесуваме како Грчка. Друго чаре нема.

Сум кажал и порано, можеби и требаше да прифатиме промена на име за замена за членство во ЕУ, после 3-4 години после да направиме некој вид на референдум, и да промениме назад и име, и знаме, и презиме, и идентитет во тоа што на нас ни одговара. Во таква ситуација, кога би биле рамноправна членка на ЕУ...Грчка би могла само да ни го попуши, да гледа, и да плаче. Одлучивме мушки да играме, со груди напред. Ок, поштуем и тоа. Само мужите кај се?

Кој те прашува па тебе за било што. Дали биле маргиналци или безначајни личности, тие тогаш го добија мандатот од гласовите на народот. Тие политичари тогаш, беа гласот на народот. Како што денеска ВМРО ДПМНО, е гласот на народот. Но...како што кажав, кој па ТЕБЕ те прашува...иди жали се кај евреине, можеби и ќе ти поверуваат. Само дај прво вработи некој во твоето нет кафе, за да не остане празно кога ќе идеш на пат кон Израел.

Рамковниот договор го потпишавме НИЕ. Ние можеме да го поништиме. Баросо кажал, тоа што го кажал. Реалноста е таа. Грчка е членка на ЕУ. Ние не сме. Тие се фаворизирани поради тој истиот факт. Точка.

Или ќе баталиме ЕУ, ќе живееме сами, или ќе се жртвуваме за ЕУ, ќе станеме рамноправна членка па ќе почнеме да се однесуваме како Грчка. Друго чаре нема.

Сум кажал и порано, можеби и требаше да прифатиме промена на име за замена за членство во ЕУ, после 3-4 години после да направиме некој вид на референдум, и да промениме назад и име, и знаме, и презиме, и идентитет во тоа што на нас ни одговара. Во таква ситуација, кога би биле рамноправна членка на ЕУ...Грчка би могла само да ни го попуши, да гледа, и да плаче. Одлучивме мушки да играме, со груди напред. Ок, поштуем и тоа. Само мужите кај се?
Ги заборави некој на бините на кои се држеа предизборните кампањи , сега е период на „пу- пу ,не важи„

Мене ме прашува истиот тој што те прашуваше и тебе.Тие политичари и тогаш беа лево маде како што се и денес,доколку се живи според мене,и беа предавници на Македонскиот народ и неговите национални интереси.Денес со писмото на Баросо добиваме легитимитет да ги следиме единствено интересите на мнозинството во оваа земја и ич да не ги сматраме малцинствата итоа практично,со писмена препорака од ЕУ,без разлика дали некој дрмосерец потпишувал во минатото некаков с-рамковен договор.Значи с-рамковниот -кврццц,и не важи повеќе па си го организираме животот во Македонија само онака како што мислиме дека им одговара единствено на Македонците,зошто нели тоа се Европски принципи според Баросо и секоја земја си го има тоа право да си го решава Малцинското прашање како што сака за што всушност не треба ни Бадинтеров принцип ни С-рамковен договор.
Ако нешто тебе те тангира можеш да му напишеш писмо на Баросо но одговорот сигурно однапред го знаеш,ќе ти го копира од писмото кое му го прати на Гвујо.:toe:

Абе дечки се океј ама не заборавајте кои сме кај сме и какво малцинство имаме.
Не е ова Грција со Македонско малцинство кое ќутело трпело и бегало , ова е диво племе кое со оружје се фаќа одма а оние од ЕУ се добро подмитени да ги бранат.
Одма ке не санкционираат а нема кај да одиме оти многу сме си слаби.

Ехеееј!!!
Чекај малце!
Смири се!!!
Темата треба да ја сфатиш малце поинаку, а не како чепкање по вашите права.
Станува збор за ЕУ, и двојните аршини. Ова што се дискутира тука што-би-било-кога-би-било, сфаќаш?
Евреине долу се 5 милиони против 500 па се држат мошне добро,а си велам дека овојпат нема да имате мадиња ни да писнете со оглед што за Косово едвај се чека да се најде рачка па да се подели,овојпат ќе чутите во интерес на вашите браќа преку граница.
Strumiks, dali navistina e taka? Spored ABC ne.

A ti ABC, prodolzi da se tesis so tvoite evrei...

Кварк според она што го има напишано баросо, индиректно кажува дека правата на малцинствата е позаштитени ако не си во ЕУ отколку да си во ЕУ, односно со ова Баросо отворено кажа дека ако по влегувањето на Македонија во ЕУ може да се собере некој со мнозинско етничко македонско население и да изгласа некој кој тотално ќе истурка албанскиот јазик од употреба во институциите, и овие од ЕУ ама баш ништо нема да можат да направат.
Дали разбираш во што е проблемот? Дали разбираш дека ова колку нас ни ги негира правата како етнички македонци толку повеќе ви ги повредува правата како етнички албанци во македонија.

Не ме разбирај погрешно, не е дека јас лично сум за деградација на правата на албанците, знаеш дека јас секогаш барам меѓусебно почитување и разбирање колку и да ни се ставовите спротивни за да можеме да живеем и да се развиваме паралелно, но мора да бидеме и свесни за реалните можности.
Baci voopsto ne te razbiram pogresno, kolku tolku veke te znam, i gi znam tvoite stavovi. I da, za gore kazanoto se slozuvam, a i nema sto tuka nekoj da se slozi ili ne, cisto ko solza, grcija konstantno vodi fasisticka politika prema svoite gragani, ne samo prema makedoncite tuku i prema albancite, turcite.... i da, toa nekoj go prekutuva... no to e to... imam ednas kazano, megunarodno pravo, konvencii za prava vamte trmte se prikaski za mali deca, vo megunarodnata politika postojat samo mok, manipulacija i pred se interesi. No toa sto me nervira e toa sto namesto nasata prikaska i nasite vnatresni konstalaci da se upotrebat za da kolku tolku se demaskira grcija ( ako nisto drugo ne mozeme, barem mediumski ) , nekoj tuka po grcka logika saka istoto toa sto tie go pravat da go sprovede i tuka, a so toa od site strani gubi, a nisto ne dobiva.

Ако нешто тебе те тангира можеш да му напишеш писмо на Баросо но одговорот сигурно однапред го знаеш,ќе ти го копира од писмото кое му го прати на Гвујо.:toe:

Ааа не, во тој случај следува писмо од Баросо со поинаква содржина. Писмо, во кое ЕУ е меродавна, има ингеренции, има интерес, итн. Па да видиш тогаш што значи “180 степени’’.

Да му ја видевте само фацата на Баросо кога го искритикува Путин за човечки права во Русија, а Путин се разжести. Само сила и слепо придржување за принципи разбираат ЕУропскиве лицемери...

Абе дечки се океј ама не заборавајте кои сме кај сме и какво малцинство имаме.
Не е ова Грција со Македонско малцинство кое ќутело трпело и бегало , ова е диво племе кое со оружје се фаќа одма а оние од ЕУ се добро подмитени да ги бранат.
Одма ке не санкционираат а нема кај да одиме оти многу сме си слаби.

Па колку можат повеќе да не санкционираат одколку да ни наложат да си го смениме името а со тоа и идентитетот.Ние практично нема што да изгубиме повеќе,со промена на името практично се ни е изгубено.

Strumiks, dali navistina e taka? Spored ABC ne.

A ti ABC, prodolzi da se tesis so tvoite evrei...

Baci voopsto ne te razbiram pogresno, kolku tolku veke te znam, i gi znam tvoite stavovi. I da, za gore kazanoto se slozuvam, a i nema sto tuka nekoj da se slozi ili ne, cisto ko solza, grcija konstantno vodi fasisticka politika prema svoite gragani, ne samo prema makedoncite tuku i prema albancite, turcite.... i da, toa nekoj go prekutuva... no to e to... imam ednas kazano, megunarodno pravo, konvencii za prava vamte trmte se prikaski za mali deca, vo megunarodnata politika postojat samo mok, manipulacija i pred se interesi. No toa sto me nervira e toa sto namesto nasata prikaska i nasite vnatresni konstalaci da se upotrebat za da kolku tolku se demaskira grcija ( ako nisto drugo ne mozeme, barem mediumski ) , nekoj tuka po grcka logika saka istoto toa sto tie go pravat da go sprovede i tuka, a so toa od site strani gubi, a nisto ne dobiva.

Па зарем не гледаш дека со одговорот во писмото и Баросо се ставил на Грчка профашистичка страна,тоа треба повеќе да ве тангира вас одколку нас.Дури и да влеземе во ЕУ каде со “една нога“ сме,како кандидати,вие како малцинство според Председателот на Европската Комисија ќе може само да џавкате и да викате -куку бе ноне,без разлика дали ние ќе се викаме Македонија или Тонгузија во случајов.
Накратко:-одговорот на Баросо ако денес не ви е важен,веќе од утре ќе биде погубен за вас,во оваа земја без разлика на име,барем според правата што досега ги имавте,откако ќе се соочите со фактот дека ЕУ не ја интересираат таму некакви 20 или повеќе проценти малцинства и нивни права во своите денешни а и потенцијални идни членки.:toe:

Ајде со Англичаните и Ирците сме на исто оро...
Кој е за да направиме карта со новата Блоковна Поделба?
Пишете ПМ или да отвориме јавна дискусија, кој е за а кој е против Македонија во ЕУ и на Европскиот континент...

Треба сега со албанците на блеф да се игра. Да има договор помеѓу нас за да Македонската страна јавно го поништи Охридскиот договор. Албанската страна пак, јавно но мирно да протестира и да видиме што ќе каже ЕУ. Кога ќе се побунат еу со јавно писмо, треба ова и другото писмо едно до друго да се стават и да се поврати во употреба Охридскиот договор.

Така едно до друго во рамка ќе го имаме Офицјалниот (не)став на ЕУ.

Дури и да влеземе во ЕУ каде со “една нога“ сме,како кандидати,вие како малцинство според Председателот на Европската Комисија ќе може само да џавкате и да викате -куку бе ноне,без разлика дали ние ќе се викаме Македонија или Тонгузија во случајов.
E pa ne e taka. Makedoncite imaat problem so grcite, albancite so makedoncite, (imaat i so grcite, ama sega ne ne intersira toa ) nie sme albanci, vie makedonci, eheeeeee , gledas kolku razliki, kolku ti dusa saka.....

E pa ne e taka. Makedoncite imaat problem so grcite, albancite so makedoncite, (imaat i so grcite, ama sega ne ne intersira toa ) nie sme albanci, vie makedonci, eheeeeee , gledas kolku razliki, kolku ti dusa saka.....

Ех сеа не ве интересирало демек , ај не зезај.
Да не беа у НАТО и ЕУ досеа и нив ке им се закачевте на врат ама неможете таму да се чепкате пошто тие што ги корумпирате и потплаќате у Европа и Америка нема да ви дадат и таму да си праите курташак. А од друга страна Грција ко шо е општопознато ке каже дека тоа се криминалци и терористи и ке ве потепаат сите таму . Тоа ти е тоа.
А и многу ке ви дојде.

Па колку можат повеќе да не санкционираат одколку да ни наложат да си го смениме името а со тоа и идентитетот.Ние практично нема што да изгубиме повеќе,со промена на името практично се ни е изгубено.
Па види вака неможат многу.
Едноставно ке не затворат од сите страни и ке биде чорба Македонче.
А сеа па и со сите фирми странски сопственици сме наебале , гледаш ММФ шо вика , евтина ни била струјата требало да ја покачиме. Не се тачни.

Eј овие сите забегаа или јас нешто сум пропуштив?! Прво Грција ни ја врати назад Егејска Македонија, сега овој токмаков ни кажа џабе е рамковен договор..... ИДЕМЕ НА ПОДОБРО ИЛИ МЕНЕ ТАКА МИ СЕ ЧИНИ?!

Значи затоа Албанците не сакаат да ја видат Македонија во ЕУ зошто во Грција како членка на ЕУ не им важат истите права како во Македонија која сеуште не е членка.Токму затоа ти велам дека доколку еден ден Македонија влезе во ЕУ(што е неминовен процес) без разлика како ќе се вика,Албанците како малцинство ги губат сите права и закони што произлегуваат од С-рамковниот договор.Токму затоа одговорот на Баросо барем за случајот Македонија повеќе ве тангира вас одколку нас,само вие немате капацитет да го разберете тоа исто како и подпросечно интелегентниот “дрим тим“ на Гвујовата тајфа.:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom