Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зошто ќе ни го сменат името?Да стане земја членка.
Може да го поништи с-рамковниот договор, но дали имаат таква мадиња да го направат тоа ? Со оглед на ситуацијава, НЕ.
Да де нема право во нејзини ЗЕМЈИ ЧЛЕНКИ. А ние пошто не сме членки, за нас има..Којзнае сега Грујо што ќе одговори.
ЕПА НЕМА ДА МОЖЕ ТАКА ТОА!
КОЈ ЗЕМАЛ ПАРИ СИ ЈА СТАВИЛ ГЛАВА ВО ТОРБА... ПОДОБРО МУ Е ДА НЕ СЕ ЧЕПКА ВО ИМЕТО ДА НЕ ОСТАНЕ БЕЗ ГЛАВА... ОВА ВАЖИ ЗА СИТЕ...
НЕМА МЕНУВАЊЕ НА ИМЕТО ПА ШТО САКА НЕКА Е
Еве ја Европа, кон која наводно се стремиме!
Смешки во боја...
И, сосем правилно резонира АБЦ кога тврди дека врз основ на ова, слободно можеме да го поништиме Охридскиот договор.
Ама, нели ние сме заморче на ЕУ, така да...
Името не е предмет на дискусија во оваа тема,овде се дискутира за важноста на с-рамковниот договор и шанса за негова ревизија и целосно поништување со одобрение на Председателот на Европската Комисија.
Еве ја Европа, кон која наводно се стремиме!
Смешки во боја...
И, сосем правилно резонира АБЦ кога тврди дека врз основ на ова, слободно можеме да го поништиме Охридскиот договор.
Ама, нели ние сме заморче на ЕУ, така да...
Ke go poniste"te" ramkovniot, i posle? Milon protiv 7 milona?
Dobro uste kolku ke "vi" treba da ja sfatite veke ednas novata realnost?! Nema vise Jugoslavija, nema vise druze Tito, Rankovic, Kolisevksi, Molisevski i kompanija..... nema, apissssssss.... uste kolku ke "vi" treba za da sfatite deka ramkovnite dogovori ne treba da bidat ultimativni zadolzenija od nekoj od nadvor, tuku nas sopstven nacin za demokratizacija na naseto opstestvo i drzava, koja sto na drug nacin ne funkcionira, i tockenzi. Albancite vo drzavava ne se ebi vetar , pa da na nekoj koga ke mu su digne spravaloto vo sostojba na zgolemena zelba za samozadovoluvanje da si kroi veke utopisticki planovi.....
Kога имаш “црно на бело“ од председателот на Европската комисија надлежен токму за такви прашања не ти требаат големи мадиња да го поништиш или во најмала рака да го ревидираш с-рамковниот.Тоа може да се направи постапно и точка по точка еве вака:
-Најпрвин се зголемува лимитот од 20% на 51% од националностите што живеат во таа општина.Е сега доколку се знае дека официјалниот јазик е Македонски а 51% националност не исполнува баш секоја општина како некои делови од Скопје на пример,со ова писмо практично се дава одобрение за целосна ревизија на с-рамковниот.
-Но за тоа Гвујовата тајфа е платена доволно добро а ABC воопшто не е,па останува да видиме дали ќе сака да ја искористи оваа прилика или работи контрапродуктивно на интересите од Македонскиот народ кој ја плаќа таа “Гвујова Тајфа“.
По однос на малцинските права Македонија како земја кандидат за членка има исто право да постапува според препораките на Председателот на Европската Комисија,и лошо би било доколку постапи поинаку.Баросо се “слизна“ со писмово а на владата останува да видиме колку е заинтересирана за сопствениот Македонски народ односно неговите интереси.
Името не е предмет на дискусија во оваа тема,овде се дискутира за важноста на с-рамковниот договор и шанса за негова ревизија и целосно поништување со одобрение на Председателот на Европската Комисија.
Dobro uste kolku ke "vi" treba da ja sfatite veke ednas novata realnost?! Nema vise Jugoslavija, nema vise druze Tito, Rankovic, Kolisevksi, Molisevski i kompanija..... nema, apissssssss.... uste kolku ke "vi" treba za da sfatite deka ramkovnite dogovori ne treba da bidat ultimativni zadolzenija od nekoj od nadvor, tuku nas sopstven nacin za demokratizacija na naseto opstestvo i drzava, koja sto na drug nacin ne funkcionira, i tockenzi. Albancite vo drzavava ne se ebi vetar , pa da na nekoj koga ke mu su digne spravaloto vo sostojba na zgolemena zelba za samozadovoluvanje da si kroi veke utopisticki planovi.....
Друго ми беше муабетот, АБЦ...
Да се повикаме на тоа што го одговорил Баросо, и си го поништиме Договорот...
Е, тогаш ќе го видиме другото лице на богот Јанус...
Истиот тој Баросо ќе се пали како млад мајмун и ќе труби за права, за малцинства...и слично.
Та, нема да им биде првпат сами себе да се погазат!
Би ми било чудно да се принципиелни.
ke izleze ko provokacija pak po planini so piski i pistolji .. a koi pederista se ovie od eu ...mameto mamino nivno ... za edni eden arsein za drugite sosema poinakov !
zamorce ubavo go rece - nasite ampi gi edsperimentiraat i posle vaka onaka ... tuku aj ke gi fatime i niv na kondicija , ke vidat
pozZ
Ехеееј!!!
Чекај малце!
Смири се!!!
Темата треба да ја сфатиш малце поинаку, а не како чепкање по вашите права.
Станува збор за ЕУ, и двојните аршини. Ова што се дискутира тука што-би-било-кога-би-било, сфаќаш?
Колега форумски...
Се надевам барем ...оти знаеш дека:
За се што се однесува на правата на некоја „заедница„ (слободно читај малцинство) ..задолжителен е т.н. „бадинтеров„ принцип...односно целосна согласност од преставници на малцинставата .. при повторното гласање во Парламентот??
Сакаш ли да веруваш дека ќе најдеш такви...а кои тоа ќе го изгласаат!!!
Во спротивно ..секоое гласање на таа тема е невалидно..според важечката легислатива???
Значи потребна е голема сила или голема војна за реализација на тоа..но и поддршкја од страна...
Ја имаме ли????
Јас мислам (во мигов) дека ја немаме...
А најверојатно и други исто мислат...
Но нека секој ја искаже слободно својата верзија..односно видување на проблемот.
пс
На киро фиромецот т.н. М.З. му го спопика елегантно...а некои (особено тие од сдсм) го нарекуваа некаков си голем мудрец..јас би рекол дека и некој многу помалку „мудар„ од него ...ќе знаеше да се справи со проблемот и немаше да запаѓа во мрежата на грците и нивните пријатели...
Затоа не бирајте човек дојден одстрана..иако предупредувањето беше искажано пред време..ама испраните МК мозоци..сега сфатија кого донеле на власт..
И неговите..ако јас гледам реално НИКОЈПАТ нема да дојдата на власт..оти секидневно ќе се подоткриваат балканскте заврзлами...за секој човек во Македонија..
:nesum: