Џ
Џонтра Волта
Гостин
НеЗнаеш Бенитез како моча?
НеЗнаеш Бенитез како моча?
Прво кажав дека Барселона кој и да е тренер игра со ист концепт на фудбал и кога бил Рајкард и кога бил Пеп, еве сега и Енрике, брз напаѓачки фудбалс о кратки додавања и посед на топка, Иниеста, Чави и Меси имаа и тогаш и сега иста улога, ако ми кажеш дека ова не е така завршувам со дискусија со тебе моментално, второ зашто ти имаш некои чудни критериуми за одличен тренер и неможам јас никако да ги сватам еднаш викаш не се број на титули мерило за одличен тренер еднаш ми набројуваш кој колку титули има освоено и го дискредитираш Венгер кој има помалку од Анчелоти, али ок мислам дека ако ми одговориш на овие прашања ке те убедеам дека грешиш.Не пишам напамет јас, ти пробуваш да импровизираш.
Како прво напамет тврдење ти беше дека Барса под Рајкард и Барса под Пеп играле ист фудбал. Кој и да ги прател Барса од 2005-2008ма ќе се изнасмее на оваа.
Роналдињо-Ето-Жили/Анри, не е исто што и Чави-Меси-Иниеста, различни позиции, различен систем.
Не ги читам до толку медиумските шпекулации и изјави на тренери, ТМЗ новинари и слично, досадни ми се. Гуардиола успеа пост-Роналдињо да склопи една од најдоминантните фудбалски екипи досеа. Баерн под него, и денеска е у топ 3 екипи моментално.
Пак ќе се повторам, јбга. Анчелоти не е 20 години тренер на една врвна екипа, за 8 години у Милан освојува лига , на среќа 2 ЛШ и неколку купови, само вака гледано од еден Венгер на пример двапати поголем успех има.
Иде у Челси во најконкурентната лига одма освојува три трофеи меѓу кои и лига со рекорден број на голови.
Иде у ПСЖ на пола сезона завршува второ место, наредната освојува Лига, и игра четврт-финале каде изгуби од Барса поради гол у гости.
Реал, исто пак среќа, уште прва сезона на среќа освои ЛШ, купови, суперкупови итн..
Нокаут фазата е една од повеќето фази кои се дел од натпреварувањето наречено Лига Шампиони.A извини, нокаут фазата во суштина нели е куп натпреварување?
Пробуваат пари да си врататДи Мариа го репнале со 360.000 фунти казна за тоа што не се појавил у Усаде.
Абе све латино ти е тешка циганарија, па и Шпанците се исти курац. Да си немаш работа со такви мифки. Убаво му направиле.Ја мислам дека е апсолутен рекорд
абе неми објаснувај какво е натреварување ЛШ, после групите е класично куп натпреварување каде се игра на системот дома/гости, имаш баш од Мурињо изјави дека голема доза на среќа треба за да се освои во ЛШ, некој да не се избламира да добие црвен, судија да не те поебе во една утакмица (Челси-Барселна 2009), да имаш добар ден со огромна среќа (Барселона- Челси кога Челси бидна шампион, а и самите незнаат како ја поминаа Барселона), така да во ова натпреварување една утакмица да ти се заебе нема враќање,а во лигашките утакмици можеш да надоместиш бодови во наредните утакмици, не викам дека не треба знаење и физичка подготвоеност,ама исто така и голема доза на среќаНокаут фазата е една од повеќето фази кои се дел од натпреварувањето наречено Лига Шампиони.
Се играат групи, па натаму неколку сетови од утакмици кои се двомечови, па финален меч кој одлучува шампион. За да се дојде до успех во едно такво натпреварување најпрво треба да си квалитетен тренер кој ќе успее да помине низ најразлични противници и стилови на игра. Отпосле иде твоето со среќата.
Си ги смешал работите со Карлинг куп или Комјунити шилд мислам
Не бе другар не е така, Барса не играше константно ист фудбал иди до фанклубот нека ти кажат.Прво кажав дека Барселона кој и да е тренер игра со ист концепт на фудбал и кога бил Рајкард и кога бил Пеп, еве сега и Енрике, брз напаѓачки фудбалс о кратки додавања и посед на топка, Иниеста, Чави и Меси имаа и тогаш и сега иста улога
И во Порто и во Интер, Јунајтед било дека ЛШ никој не може да ти гарантира, на тебе ти се интересни овие детски прашања ама ни Платини и Блатер заедно не можат да ти гарантираат ЛШ.Дали мислиш дека Пеп да отиде во некоја екипа слична како Порто или Интер ке освои ЛШ, домашно првенство и нешто купови, или да отиде во некој сличен руиниран клуб како Јунатед пред 25-6 години и од тој клуб направи најтрофеен енглески клуб(еве рецимо Ливерпул моментално), или пак отиде во Арсенал и создаде тим кој што нема да изгуби сезонаипол од никого му се погоди да клубот му отплаќа кредит за стадион и неможе да доведува играчи по желба и притоа да се ослонува само на тоа што го има од школа или од млади фудбалери и при тоа бидне секогаш во топ 4 и ЛШ најмалку 1/8 финале, или на крај што ми текнува отиде во Атл.Мадрид и со такви копачи освои ЛА Лига, истото важи и за Анчелоти бидејќи ти толку ги воспеваш, е сега одговори ми на прашањата дали мислиш дека можат да го поноват сличниот успех
Добро мое мислење е дека се еднодимензионални тренери и дека нема да можат да успеат, Мурињо го има докажано тоа во повеќе клубови во повеќе лиги и секаде има успех скоро па секоја година, Анчелоти 3 за 20 години, Пеп води најдобри екипи една во Немачка друга во Шпањолска, така да завршиме тука со дискусијата за мене не се, за тебе се и тоа е тоа, гледам смараме ги другите со Анчелоти и Гвардиола...Не бе другар не е така, Барса не играше константно ист фудбал иди до фанклубот нека ти кажат.
Не играа ист брз напаѓачки фудбал со кратки додавања под Рајкард, играа повеќе по крила оти уствари и имаа такви брзи крила, ти ги пишав претходно кој се, изгуглај ги, видео нешто незнам, Меси под Рајкард не играше на таа позиција како сега...
И во Порто и во Интер, Јунајтед било дека ЛШ никој не може да ти гарантира, на тебе ти се интересни овие детски прашања ама ни Платини и Блатер заедно не можат да ти гарантираат ЛШ.
За другото верувам дека ќе бидат и двајцата успешни, го докажаа тоа, незнам дали пратиш што пишам.
Ти пишав 24566 пати Анчелоти во колку различни клуба има успеси, ти пишав и за Пеп првата година надвор од Барса и каква е моменталната ситуација, и сега може само да претпоставуваме дека нема да успее у Порто, Атлетико или некој екипа од Узбекистан, ама само може да претпоставуваш.