Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
За КПР сите тука се согласуваме дека се движечи срам меѓутоа горенаведениве екипи се далеку од селски. И кога веќе правиме муабети за селски екипи, на пола Примера стадионите им се поплавуваат по обилен дожд, нешто што Англија го искорени пред 100 години, зошто и ова не се зема тогаш во предвид. :) Повисоките плати се доказ и за економиите во земјите, во Англија општо платите се повисоки, не само фудбалските, за разлика од Шпанија каде што моментално економската ситуација е прилично лоша.

за поплавите сеа се случија после долго време и тоа било повеќе од обилен дожд и не само во Шпанија туку и во Франција се поплавија стадиони поедини стадиони, Англија го искорени тоа зошто проблемот со дожд кај нив е редовна појава и знаеме каква е климата таму.
економската ситуација во Шпанија може уште се води како лоша, но е многу подобра од пред ~5 години..
ја не го негирам тоа дека екипите од долниот дел на Премиер зимаат 4 пати повеќе од ТВ права од екипите од долниот дел на Шпанија, само што они тие пари ги трошат на преценети играчи од Премиер лигата кој ги преплатуваат и им даваат многу поголеми плати од што заслужуваат, па така и во очите на некои што пратат фудбал тие играчи изгледаат како да ги заслужуваат тие пари што се дадени за нив и под дифолт тие (мора) да се подобри од некои играчи што прават трансфер во Шпански тим за без пари или за сума до 5М. Немора да е Лонг за кого се фатив, еве нека е оној Флечер од Сандерленд кој беше платен повеќе од 15М како и Сесењон и тој кошташе повеќе од 10М или па оној од Лидс во Фулам што отиде за 12 милиони летово... не станува збор за нампумпани цени?
така да, ако го поделиме финансискиот приход што до добиваат екипите од ЛаЛига и Премиер со парите што ги трошат на играчи, квалитетот што го добиваат е тука негде.
пак доаѓа на мое дека се во Премиер лига е преценето и повеќето екипи и раководството на лигата пред се им е маркетинг па после квалитет, а дека екипите од ЛаЛига подобро работат со парите кои ги имаат на располагање како и работа со млади деца.
може пак не се разбравме, цитирајте ме ако сакате ама неможам да враќам више на оваа тема, се уморив, пис :icon_mrgr:

за поплавите сеа се случија после долго време и тоа било повеќе од обилен дожд и не само во Шпанија туку и во Франција се поплавија стадиони поедини стадиони, Англија го искорени тоа зошто проблемот со дожд кај нив е редовна појава и знаеме каква е климата таму.
економската ситуација во Шпанија може уште се води како лоша, но е многу подобра од пред ~5 години..
ја не го негирам тоа дека екипите од долниот дел на Премиер зимаат 4 пати повеќе од ТВ права од екипите од долниот дел на Шпанија, само што они тие пари ги трошат на преценети играчи од Премиер лигата кој ги преплатуваат и им даваат многу поголеми плати од што заслужуваат, па така и во очите на некои што пратат фудбал тие играчи изгледаат како да ги заслужуваат тие пари што се дадени за нив и под дифолт тие (мора) да се подобри од некои играчи што прават трансфер во Шпански тим за без пари или за сума до 5М. Немора да е Лонг за кого се фатив, еве нека е оној Флечер од Сандерленд кој беше платен повеќе од 15М како и Сесењон и тој кошташе повеќе од 10М или па оној од Лидс во Фулам што отиде за 12 милиони летово... не станува збор за нампумпани цени?
така да, ако го поделиме финансискиот приход што до добиваат екипите од ЛаЛига и Премиер со парите што ги трошат на играчи, квалитетот што го добиваат е тука негде.
пак доаѓа на мое дека се во Премиер лига е преценето и повеќето екипи и раководството на лигата пред се им е маркетинг па после квалитет, а дека екипите од ЛаЛига подобро работат со парите кои ги имаат на располагање како и работа со млади деца.
може пак не се разбравме, цитирајте ме ако сакате ама неможам да враќам више на оваа тема, се уморив, пис :icon_mrgr:
Тие преценетите генерално се Англичани, ама тие таквите на крајот испаѓаат флопови на фудбалот, Керол,Флечер,Лонг, незнам кој, еве Лалана прескапо беше платен па не ги исполнува очекувањата..

Грешно сум запамтил, +6 дал, ама во 90+8 гол дадоја Ливерпул, а памтам немаше одлговлекување
Иначе судијата не ни виде дека Суарез го гризна Банета :icon_mrgr:

Тоа е тоа.. некогаш Луис Гарсија ќе даде непостоечки гол, некогаш ќе заврши 4-4, некогаш Мурињо ќе паркира автобус, затоа овие дуели се најинтересни последнава декада

Tи шо си гледал бе другар? Која минута израмнија 2-2 КПР? 92ра така? Затоа остави малце повеќе. И друга работа, кога судијата дава продолжение тоа означува минимум минути за кои ќе биде продолжена утакмицата. А чим е минимум, значи може да се игра повеќе ако судијата смета оти има потреба. :)

Чекај другар... по ниедно судиско правило за постигнатите голови не се суди дополнително време, само за замени, повреди или некое друго ванредно стање. Ако се суди дополнително време така и за корнери, аути, фудбалот никогаш нема да заврши

А то ако судијата фаворизира одреден тим и сака да остави дополнително време додека не постигне погодок е сосема друга прича, за се друго постои мастер кард, односно треба точно да означи крај соодносно со времето што 3-4 минути претходно самиот го досудил како дополнително време

Тоа е тоа.. некогаш Луис Гарсија ќе даде непостоечки гол, некогаш ќе заврши 4-4, некогаш Мурињо ќе паркира автобус, затоа овие дуели се најинтересни последнава декада

Чекај другар... по ниедно судиско правило за постигнатите голови не се суди дополнително време, само за замени, повреди или некое друго ванредно стање. Ако се суди дополнително време така и за корнери, аути, фудбалот никогаш нема да заврши

А то ако судијата фаворизира одреден тим и сака да остави дополнително време додека не постигне погодок е сосема друга прича, за се друго постои мастер кард, односно треба точно да означи крај соодносно со времето што 3-4 минути претходно самиот го досудил како дополнително време
И сеа ти сметаш дека судијата му помогнал на Ливерпул да победи денеска? :D

И оти да не се смета дополнително време за голови, кога има прослава која трае сигурно 30тина секунди. :)

И сеа ти сметаш дека судијата му помогнал на Ливерпул да победи денеска? :D

И оти да не се смета дополнително време за голови, кога има прослава која трае сигурно 30тина секунди. :)

Не е битно шо мислам јас, туку твојата контрадикторност, ем велиш оставил повеќе време од продолженото, ем било регуларно

http://www.fifa.com/mm/document/foo...7_06_2014_new--lawsofthegameweben_neutral.pdf
прочитај кај law 7

Не е битно шо мислам јас, туку твојата контрадикторност, ем велиш оставил повеќе време од продолженото, ем било регуларно

http://www.fifa.com/mm/document/foo...7_06_2014_new--lawsofthegameweben_neutral.pdf
прочитај кај law 7
Ако е нерегуларно да одиш над минимумот јас сум контрадикторен, да.[DOUBLEPOST=1413754960][/DOUBLEPOST]
Не ти го прочитав цел пост, ама кажи ми ти Валенсија колку зема за Солдадо? :D Реално Флечер од Сандерлен вреди толку пари, само што го заеба повредата иначе беше во страшна серија кгоа дојде. :)

Ако е нерегуларно да одиш над минимумот јас сум контрадикторен, да.[DOUBLEPOST=1413754960][/DOUBLEPOST]
Не ти го прочитав цел пост, ама кажи ми ти Валенсија колку зема за Солдадо? :D Реално Флечер од Сандерлен вреди толку пари, само што го заеба повредата иначе беше во страшна серија кгоа дојде. :)
Ама штом тој дал одреден број на минути како продолжение после 90та, треба да се држи на нив освен ако нема некоја повреда,одолговлекување, па тогаш сам треба да надокнади судијата

Океј ајде Ливерпул таа педерски и готово, сум се запнал да ги бранам мислиш ме боли за нив. :icon_lol:

Рики вака дали ќе го брани Манчестер.

Мило ми е што конечно сфати колку победи на тимот за кој што навиваш се освоени на тој начин, а не само победи туку и титули

Океј ајде Ливерпул таа педерски и готово, сум се запнал да ги бранам мислиш ме боли за нив. :icon_lol:

Рики вака дали ќе го брани Манчестер.
Што да бранам бе, треба да ви пропадне клубот уште утре и никад да не ви се врати.

OptaJoe @OptaJoe
10 - Richard Dunne has now scored 10 own goals in the Premier League, making him the first player to reach double figures. Calamitous.

Kristof Terreur @HLNinEngeland
Nice stat for Richard Dunne. Scored 11 goals in the Premier League, 10 own-goals.

Каква легенда еј :D
Па шо е крив човекот шо му дале позиција за најчесто да игра пред неговиот гол. Тој му е поблиску. :D

под селски екипи мислеше на фудбалот што го играат (иако Вест Хем годинава игра поотворено)..
не негирам дека Вила има богата традиција, еве пример Рајо се најсиромашни во Примера и доаѓаат од делот на Мадрид каде што живеат најсиромашните, ама они се горди на тоа и играат многу убав фудбал за око.
КПР на плати може троши 20 пати повеќе од нив, ебати професионалците што незнаат да нагазат топка и што неможат да врзат два паса. Е тоа е поим за селски играчи
Не тропај за џабе. Не им беше намерата нив да ја нагазат топката и да чуваат нерешено. Со оглед на шансите што ги имаа во текот на целиот натпревар, и играта на ливерпул нормално беше да се надеваат на победа и напаѓаа.Тоа што скаузерите ја имаа сета среќа на свет е друго. Многу незаслужено загубија а играа одлично целовреме.
Според мене, од досега што имаат покажано екипиве единствено Барнли и Кристал Палас до некаде можам да ги наречам „селски“ екипи, другиве покажаа добар стил на игра колку толку. Без разлика дали тоа им несеше успех или неуспех.[DOUBLEPOST=1413763203][/DOUBLEPOST]
Ама штом тој дал одреден број на минути како продолжение после 90та, треба да се држи на нив освен ако нема некоја повреда,одолговлекување, па тогаш сам треба да надокнади судијата
Епа ти кажа дека прославата за голот одзема околу 30тина секунди што не се малце за судиско продолжение од 3-4 мин. И тоа е одолговлекување. Замисли да се радуваа 5мин, да лежеа таму на купче еден врз друг, и да не стануваат за да продолжат да играат. И судијата крај ќе свирне така а?[DOUBLEPOST=1413763450][/DOUBLEPOST]
Мило ми е што конечно сфати колку победи на тимот за кој што навиваш се освоени на тој начин, а не само победи туку и титули
Ај не јади... Еве твојот тим победи така денеска да речиме, па ајде нака освојат титула да видиме како оди тоа. Тим кој нема квалитет за титула и секој натпревар да му го продолжуваат за 10мин нема да освои титула па што сака нека е.

Последно уредено:
Кое е поголемо промашување она на Балотели или на Сисе ? :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom