Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мислам дека ако Абрамович рече дека сака да му биде подмирен долгот, дека ќе мора да му ги вратат. И ја не знам точно како иде, дај некој што е упатен во оваа тематика, нека каже. Ајде, нели магистри, доктори имаше тука.Тоа е колку има Абрамович вложено од кога го купи Челзи. Како функционира сето тоа поима немам, ваљда не е клубот обврзан да ги враќа парите кои газдата ги вложил во него?
Нема логика да напушти 12/13 годишна инвенстиција која е успешен тим и на пат да потпишува нови огромни спонзорства, и има 5ти најголем обрат на пари у фудбалскиот свет. Друг инвеститор би дошол во клуб без реален долг, затоа што Абрамович со негови пари ги покрива економските минуси на клубот, а клубот не е обврзан да му плаќа назад.Па долгот на Челси е кон Абрамович уствари.Е сега, ако тој пример се реши да напушти, тогаш ситуацијата ќе биде дип шит, ама тоа нема да се деси во догледно време.
http://www.dailymail.co.uk/sport/fo...ebt-boom-bust-culture-ruins-big-spenders.htmlНема логика да напушти 12/13 годишна инвенстиција која е успешен тим и на пат да потпишува нови огромни спонзорства, и има 5ти најголем обрат на пари у фудбалскиот свет. Друг инвеститор би дошол во клуб без реален долг, затоа што Абрамович со негови пари ги покрива економските минуси на клубот, а клубот не е обврзан да му плаќа назад.
Да положам морфологија двојка.И јас се разбирам, кажете што треба?
Секое вложување во Челзи Роман си го води како позајмица, не како вложување. Сега не ги бара парите назад и Челзи нема никакви обврски кон него. Тоа не значи дека во иднина не би ги побарал.Тоа е колку има Абрамович вложено од кога го купи Челзи. Како функционира сето тоа поима немам, ваљда не е клубот обврзан да ги враќа парите кои газдата ги вложил во него?
Тоа е вкупната инвестиција у клубот, без реновирањетo на тренинг местата. 2008ма Челси имаше некаде 700 милиони позајмица од Абрамович, кои беа избришани и имаа debt-free статусhttp://www.dailymail.co.uk/sport/fo...ebt-boom-bust-culture-ruins-big-spenders.html
Мене ме буни реченицава: „Chelsea’s parent company owes Roman Abramovich £958million, for example, and he is showing no sign of demanding it back any time soon.“
Секое вложување во Челзи Роман си го води како позајмица, не како вложување. Сега не ги бара парите назад и Челзи нема никакви обврски кон него. Тоа не значи дека во иднина не би ги побарал.
Мене ме интересира и што се случува при евентуална смрт утре еве да речеме.Што би се случило со Челзи доколку еве утре му текне да ги побара парите назад?
За жена не знам дали има, дали се венча со таа цурата, али си има син кој што ќе го наследи. Ако е малолетен, ќе може ваљда преку старател да управува.Мене ме интересира и што се случува при евентуална смрт утре еве да речеме.
Ќе мора клубот да договори начин и брзина со која ќе му ги враќа. Поточно, не треба да ги побара тој, туку компаниите кои ги поседува, кои де јуре му позајмиле на Челзи. Доколку нема начин да ги вратат, ќе влезат во стечајна постапка. Ама тоа е далеку од изгледно.Што би се случило со Челзи доколку еве утре му текне да ги побара парите назад?