Barclays Premier League - Season 2014/2015

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Кој да ја отвори новата тема за следната сезона?

• Вкупно гласачи
    83
Статус
Затворена за нови мислења.
Тоа е колку има Абрамович вложено од кога го купи Челзи. Како функционира сето тоа поима немам, ваљда не е клубот обврзан да ги враќа парите кои газдата ги вложил во него?

Тоа е колку има Абрамович вложено од кога го купи Челзи. Како функционира сето тоа поима немам, ваљда не е клубот обврзан да ги враќа парите кои газдата ги вложил во него?
Мислам дека ако Абрамович рече дека сака да му биде подмирен долгот, дека ќе мора да му ги вратат. И ја не знам точно како иде, дај некој што е упатен во оваа тематика, нека каже. Ајде, нели магистри, доктори имаше тука. :P

Па долгот на Челси е кон Абрамович уствари. :D Е сега, ако тој пример се реши да напушти, тогаш ситуацијата ќе биде дип шит, ама тоа нема да се деси во догледно време.
Нема логика да напушти 12/13 годишна инвенстиција која е успешен тим и на пат да потпишува нови огромни спонзорства, и има 5ти најголем обрат на пари у фудбалскиот свет. Друг инвеститор би дошол во клуб без реален долг, затоа што Абрамович со негови пари ги покрива економските минуси на клубот, а клубот не е обврзан да му плаќа назад.

Нема логика да напушти 12/13 годишна инвенстиција која е успешен тим и на пат да потпишува нови огромни спонзорства, и има 5ти најголем обрат на пари у фудбалскиот свет. Друг инвеститор би дошол во клуб без реален долг, затоа што Абрамович со негови пари ги покрива економските минуси на клубот, а клубот не е обврзан да му плаќа назад.
http://www.dailymail.co.uk/sport/fo...ebt-boom-bust-culture-ruins-big-spenders.html

Мене ме буни реченицава: „Chelsea’s parent company owes Roman Abramovich £958million, for example, and he is showing no sign of demanding it back any time soon.“

Инглориус пингајте го тој се разбира во овие работи.

И јас се разбирам, кажете што треба?

Секое вложување во Челзи Роман си го води како позајмица, не како вложување. Сега не ги бара парите назад и Челзи нема никакви обврски кон него. Тоа не значи дека во иднина не би ги побарал.

http://www.dailymail.co.uk/sport/fo...ebt-boom-bust-culture-ruins-big-spenders.html

Мене ме буни реченицава: „Chelsea’s parent company owes Roman Abramovich £958million, for example, and he is showing no sign of demanding it back any time soon.“
Тоа е вкупната инвестиција у клубот, без реновирањетo на тренинг местата. 2008ма Челси имаше некаде 700 милиони позајмица од Абрамович, кои беа избришани и имаа debt-free статус

Секое вложување во Челзи Роман си го води како позајмица, не како вложување. Сега не ги бара парите назад и Челзи нема никакви обврски кон него. Тоа не значи дека во иднина не би ги побарал.

Што би се случило со Челзи доколку еве утре му текне да ги побара парите назад?

Мене ме интересира и што се случува при евентуална смрт утре еве да речеме.

Мене ме интересира и што се случува при евентуална смрт утре еве да речеме.
За жена не знам дали има, дали се венча со таа цурата, али си има син кој што ќе го наследи. Ако е малолетен, ќе може ваљда преку старател да управува.
Т.е. седум деца има....што правел овој бе?! :D Не знам какви се руските закони во однос на наследувањето. Кај нас да е, ќе се дели сразмерно на сопругата и на децата. Тоа е законски. Тестаментално он може да си одреди на кого ќе иде имотот (во нашиот закон, сепак наследниците мора да добијат одреден дел кој е загарантиран во законот).

А можда и има опција да си постави наследник, некој кој ќе го наследи како сопственик на Челси, и сегде кај што има. Најстариот син му е Аркадиј, он има 21-22 ко што гледам, така да полнолетен си е.

Ќе мора клубот да договори начин и брзина со која ќе му ги враќа. Поточно, не треба да ги побара тој, туку компаниите кои ги поседува, кои де јуре му позајмиле на Челзи. Доколку нема начин да ги вратат, ќе влезат во стечајна постапка. Ама тоа е далеку од изгледно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom