Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
В

Вори

Гостин
Не го браниме Џену,туку не ја оправдуваме одлуката на ФА за толкава суспензија.
И тогаш со Руни сметав дека многу е и три меча поради едно обично пцуење пред камера,односно и тоа беше претерано.

Мене исто ме интересира па,зошто тогаш ФА не го казни и тој гадот Туре кога минатото коло му го направи тоа на Мата,ако веќе фрчат казни на сите страни.

F

fantomX

Гостин
Ја па да сум ти мислел оти само ние сме толку неспособни шо расна, верска и (кај нас особено) национална припадност се главни критериуми за се. Ретардирана работа.

Is it because I'm white??

Ја да сум, казна и за двајцата, неиграње до крај на сезона.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.306
Поени од реакции
26.208
Повторно се гледаат културолошките разлики помеѓу нас и Британците. На форумов никој сем навивачите на Јунајтед не ја оправдува казнава, во Англија веројатно никој сем навивачите на Ливерпул не ја спори. Британците ги сметаат црнците за многу поблиски од јужно американците, живеат заедно со црнци и ова што го направил Суарез го сметаат за сериозна навреда. Овде веројатно сите би му се издрале со погрдни зборови за неговата раса и би биле горди на тоа. Целосно е разбирлива и одлуката на ФА и реакцијата на форумов.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.362
Стварно е многу 8 натпревари.Па ако секој помал испад мора да се казни онда кај нас у лига нема да има уопште играчи

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Суарез се враќа против Јунајтед мислам. Би било фино да му ги скрши нозете на Евра. Црвен - 3 меча казна............. поштено. Или па тогаш ќе го обвинат за обид за убиство?
Дете дај среди се, не треси зелени.
Руни доби 3 меча за пцуење, Сколс доби 3 меча за црвен картон на пријателска со Порто, он ми вика многу му биле 8 на идиотот уругвајски??????

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.825
Поени од реакции
11.453
Малце се 8 ама тоа е, здравје догодина повеќе :icon_mrgr:

Some would say it's a BLACK DAY for Luis Suarez...
--- надополнето: 20 декември 2011 во 22:21 ---
Мислам дека е доволно. После ебење нема каење.
Поздрав до "најтрофејните" :icon_lol:

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Повторно се гледаат културолошките разлики помеѓу нас и Британците. На форумов никој сем навивачите на Јунајтед не ја оправдува казнава, во Англија веројатно никој сем навивачите на Ливерпул не ја спори. Британците ги сметаат црнците за многу поблиски од јужно американците, живеат заедно со црнци и ова што го направил Суарез го сметаат за сериозна навреда. Овде веројатно сите би му се издрале со погрдни зборови за неговата раса и би биле горди на тоа. Целосно е разбирлива и одлуката на ФА и реакцијата на форумов.
Не се согласувам.
Самата Британија има и регулатива за НЕбело население.
Самите британци, оние кои имаат било каков став за општеството имаат силна парола: нешто од типот - мразиме Ирци, црнци и кучиња.

Луѓето од твојот пример кои живеат во заедница со црнците се прави космополити и луѓе со i don't care став. таквите луѓе ја градеа лажната Битлманија во британија :)

Меѓутоа, расна (не)трпеливост во Англија (британија) и те како постои. Па затоа, нема да ти важи паралелата за културолошката разлика меѓу МКД и GBR.
Секако, не смееме да генерализираме.

Инаку, сето ова е многу, многу, многу чудно.
Законите во британија се јасни и гласни дека за расизам може и зад решетки. Односно, оваа казна е дури блага доколку навистина Луис го навредил нигерот.
Меѓутоа, изгледа како некој вид на соломонско решение, бидејќи не се до толку сигурни како и што се случило. Па така - ни ваму ни таму - осум натпревари.

Јас ќе ја оправдам секоја казна за Суарез доколку го навредил циганот.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
dafuq !?

Пепе доби 8 утакмици суспензија заради клоцање по глава... :cautious:

Океј што сакаат да го искоренат расизмот, али што е многу - многу е. Една четвртина од сезоната е ова. Претеризам!

Член од
24 март 2010
Мислења
15.306
Поени од реакции
26.208
Не се согласувам.
Самата Британија има и регулатива за НЕбело население.
Самите британци, оние кои имаат било каков став за општеството имаат силна парола: нешто од типот - мразиме Ирци, црнци и кучиња.

Луѓето од твојот пример кои живеат во заедница со црнците се прави космополити и луѓе со i don't care став. таквите луѓе ја градеа лажната Битлманија во британија :)
Не мислев во семејна заедница, иако ги има и такви, ама не во огромен број. :) Се согласувам дека има добар број што живеат под таа парола, ама се одлично контролирани од ужасно високите казни за расизам и шовинизам, па не смеат да бидат многу гласни. Сепак живеат богато баш поради тоа што со години им ги крадат ресурсите на нигериве.

И во секој случај ги сакаат повеќе нигерите од јужно американците. Во секој јужно американец гледаат Аргентинец. :D Ама забегавме ептен оф-топик (иако, можеби и не е оф-топик кога е казнава во прашање).

Јас ќе ја оправдам секоја казна за Суарез доколку го навредил циганот.
Јас не ја оправдувам. Што демек Евра не е нигер? Ама ја разбирам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не го браниме Џену,туку не ја оправдуваме одлуката на ФА за толкава суспензија.
И тогаш со Руни сметав дека многу е и три меча поради едно обично пцуење пред камера,односно и тоа беше претерано.

Мене исто ме интересира па,зошто тогаш ФА не го казни и тој гадот Туре кога минатото коло му го направи тоа на Мата,ако веќе фрчат казни на сите страни.
Зошто Клатенбург рече дека го видел тоа и не го санкционирал. Има санкции само за нешто што ќе го фатат камерите а нема судијата или четвртиот судија да го забележат. Колку само не го виде тоа судијата ама ајде.

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
И што, 6 месеци заради капсула за слабеење?
Квичете за 8 утакмици заради Расизам?

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
.... тоа е тоа ... ФА што се гнаси , гнаси се , 8 натпревари се многу али има можност да поднесе жалба и казната да биде намалена .
Чим му дадоја на Суарез 8 би требало и Тери да го добие истиот третман .

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Пред малку прочитав еден коментар, како нема да биде изненадување и ако се случи “калчополи“ во Англија. Лично не верувам, ама би сакал, затоа што се повеќе ме нервираат англичаниве. На интернационално ниво плачат за секоја одлука што не им иде во корист, а не гледаат какви глупости им се случуваат во сопствениот двор. Срамота е во денешно време да се замараме со вакви работи. Треба некој да ги спушти на земја, да им го скрати его-трипот и таа нивна помпезност, што не ја можам.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.306
Поени од реакции
26.208
Пред малку прочитав еден коментар, како нема да биде изненадување и ако се случи “калчополи“ во Англија.
Зошто би се случило „калчополи“? За престроги казни? Калчополи во Италија се случи под многу интересни околности (сепак сопствениците на нивните екипи се политичари или поврзани со политика) и значеше пропаст за Сериа А. Англичаните никогаш не би направиле такво самоубиство.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom