Додека да профункционира, ќе отиде сезоната.
Сезоната е одамна отидена, останува да се спаси шо можи. Иронијата е голема, пошто останува да се спаси пласманот во ЛШ и за следната сезона. И иронијата ќе стани уште поголема, кога лесно можи да се случи да единствена шанса за такво нешто остани само освојување на истата оваа сезона. А врв на иронијата ќе биди Челзи стварно на тој начин да го обезбефи пласманот и за следна сезона.
За мене лично едно знам сигурно, заради реалната опасност од неиграње ЛШ и следната сезона, уживав во секоја минута од дуелот со Копенхаген. Буквално во секоја, и во моментите на двата гола и во моментот кога Малуда на ретатдиран начин успеа да заработи жолт картон со одбивање на поттрчни за да излези од игра при замената. И ќе уживам во секоја наредна минута на Челзи во ЛШ, било шо било, се надевам дека ќе бидат уште многу минути. Изгледа вистинита е онаа народнана, човек не знај шо има дур не го изгуби.
--- надополнето ---
Незнам дали да се смеам или да плачам. Нека кажат другите мислење.
Дено кажа и јас се доискажав. Шо да ти кажам друго освен плачи, и пак препрочитај го првиот дел од то шо си го цитирал. То неболдираното.
Добро може претежок збор кажав за ужасната форма на челзи сезонава...како и да е, сакав да кажам дека за разлика од лани, сезонава се тапа (исклучок некој играч)...
Лани газеа се пред себе...но, ме мрзи да барам еден пост одамна напишан во стилот...Анчелоти отиде во Милан и првата сезона зема Калчо, ама после тоа отидоа у курац, но затоа лш дигна 2 пати мислам...истото го прогнозирав и сеуште го мислам за неговиот престој во челзи...само ако го избркаат тапа гатач сум
и тогаш комотно смеј ми се за прогнозата челзи-реал финале...
Лани не газеа се пред себе, напротив, но ете, околностите беа такви да, горе долу, арно се заврши, иако мораше и поарно.
Јас лично не сакам 8 сезони на Челзи ко тие на Милан со него. Сега во наредниве 6 и пол сезони да чекам две ЛШ титули и потоа играње во Куп Уефа/ЛЕ или шо и да е? Не, не ми ој некако. Плус на ова е и фактот шо тој Милан беше прилично поквалитетен од овај Челзи, настрана шо го имаа и онај газлакон невиден среќно и роден Пипо Инзаги. Инзаги, Малдини и Кака се трите маркантни делови на тој Милан, за кои Челзи нема одговор. Ако Торес можи да стани еден Кака, не гледам кој можи да стани Малдини или Пипо. Уште еден плус, такви резултати со тренер заинтересиран за својата работа и својата организација (клуб). Колку тоа е заинтересиран господинот за Челзи и шо се случува со Челзи? Можеби Еменало е црнец и е смотан и ваков или онаков, ама е еден од неговите асистенти и комуникација мора да има, немтуреста флегма ко шо е Анчелоти на клупа шо можи да напрај?
Челзи - Реал? Не ми е ни битно, прочитај го мојот претходен пост за ова. Уживам во секоја минута и секунда на ЛШ ко да е последна, се надевам и играчите. Пошто стварно можи да биди последна, барем за одреден период.