Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.
G

Gray Foxx

Гостин
Arsenal are like the Eiffel Tower of English football.

Pretty to look at now and then but ultimately, a pointless entity staffed with obnoxious mediocre French staff, an overpaid jester running operations, full of tourists but owned by the Yanks.
:icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Зашто само се буниш кога немаш гледано ни 5 натпревари од премиер лига.
Ван Дер Варт е сезонава најдобриот играч на Тотенхем, без него се изгубени на терен. Бејл воопшто не заслужи да биде во оној тим на годината а камо ли да победи...
Имам изгледано 90% од утакмиците на Тотенхем и знам што зборувам.
Бејл е најдобриот играч на Тотенхем, тоа е факт. И реков, најдобар играч не е тој што има најмногу голови и асистенции.

Mожам да набројам барем 10 играчи што беа далеку подобри од Бејл но се е залудно!
Според мене не заслужи да е најдобар зошто не беше:toe:
Единствено што направи е што даде 3 гола против Интер(и тоа не е ПЛ туку ЛШ) и толку, со Блекпул и Кривогаштани јак беше, а со големите екипи некако го немаше многу многу!

Јас знам дека ги симпатизираш Тотнем(вчера ми кажа) ама дека изборов беше тиња, беше!
Чекам 10 играчи, кои изиграле подобро од Бејл.
Според тебе не заслужил, ама според многу побитни луѓе од тебе заслужил(читај: играчи од ПЛ).
И секој од вас што не го прати Тотенхем, нон стоп зборува за 2те утакмици против Интер во ЛШ.
Со Блекпул не играше:salut:

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Чекам 10 играчи, кои изиграле подобро од Бејл.
Според тебе не заслужил, ама според многу побитни луѓе од тебе заслужил(читај: играчи од ПЛ).
И секој од вас што не го прати Тотенхем, нон стоп зборува за 2те утакмици против Интер во ЛШ.
Со Блекпул не играше:salut:
Нани, Насри, Бербатов, Тевез, Руни(со 5 утакмици беше успешен колку Бејл за 3 години), Чичарито, Ван дер Варт, Видич, Тери, Ван дер Сар, Евра, па дури и Валенсија со 2,5 нетпревари направи повеќе од него:toe::salut:

--- надополнето ---

Имам изгледано 90% од утакмиците на Тотенхем и знам што зборувам.
Бејл е најдобриот играч на Тотенхем, тоа е факт. И реков, најдобар играч не е тој што има најмногу голови и асистенции.
Ако не се гледа тоа, тогаш во што е најдобар, на тренинг или не знам што?

Не знам како Меси го прогласуваат за најдобар кога на пример Лоренте е многу покорисен од него, иако има помалку голови и асистенции:tapp:

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Зашто само се буниш кога немаш гледано ни 5 натпревари од премиер лига.
Ван Дер Варт е сезонава најдобриот играч на Тотенхем, без него се изгубени на терен. Бејл воопшто не заслужи да биде во оној тим на годината а камо ли да победи...
Нани, Насри, Бербатов, Тевез, Руни(со 5 утакмици беше успешен колку Бејл за 3 години), Чичарито, Ван дер Варт, Видич, Тери, Ван дер Сар, Евра, па дури и Валенсија со 2,5 нетпревари направи повеќе од него:toe::salut:

--- надополнето ---

Ако не се гледа тоа, тогаш во што е најдобар, на тренинг или не знам што?

Не знам како Меси го прогласуваат за најдобар кога на пример Лоренте е многу покорисен од него, иако има помалку голови и асистенции:tapp:
:pos::pos::pos:

Ако се гледаа само голови и асистенции, Чави немаше да биде најдобар играч на ЕП и главен кандидат за најдобар играч во светот за минатата година :salut:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Ако се гледаа само голови и асистенции, Чави немаше да биде најдобар играч на ЕП и главен кандидат за најдобар играч во светот за минатата година :salut:
Кандидат, ама не ја освои, така? :)

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245

Знаеме колкав е придонесот на Чави, и срамота е да ги споредуваш придонесот на еден генијалец и маалско детиште кое сеуште не е созреано во играч!
Бејл нема брилирано на ниту еден голем натпревар оваа година и не знам каде е неговиот придонес тука, што го донесе Тотнем на 4 место?(добро, тоа е успех за нив, а ФА му дава кураж на Бејл со оваа награда на продолжи да тренира, да не почне да се дрогира:) )

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Кандидат, ама не ја освои, така? :)
Па најдобриот играч му беше конкуренција...
Знаеме колкав е придонесот на Чави, и срамота е да ги споредуваш придонесот на еден генијалец и маалско детиште кое сеуште не е созреано во играч!
Бејл нема брилирано на ниту еден голем натпревар оваа година и не знам каде е неговиот придонес тука, што го донесе Тотнем на 4 место?(добро, тоа е успех за нив, а ФА му дава кураж на Бејл со оваа награда на продолжи да тренира, да не почне да се дрогира:) )
Па тоа сакам да кажам, Бејл има огромен придонес во играта на Тотенхем. Ван дер Ваарт пола од головите ги има дадено од пенал. И тоа треба да биде доволно, да е најдобар играч ?

G

Gray Foxx

Гостин
Ако еден од вас го прател Тотенхем си го сечам.
Од три натпревари нивни лесно заклучив дека Модрич им е алката, it's simple!

Eric The King

Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Па најдобриот играч му беше конкуренција...

Па тоа сакам да кажам, Бејл има огромен придонес во играта на Тотенхем. Ван дер Ваарт пола од головите ги има дадено од пенал. И тоа треба да биде доволно, да е најдобар играч ?
Najdobar igrac vo Totnem, no ne i vo PL :salut:

--- надополнето ---

Jaс го пратам колку можам и да, можам да се согласам дека доста зависи од Модрич, не залудно Ферги е загреан по него :)

Invader

Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Само играчи како Модриќ, ретко земаат вакви награди...

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Топ 10 Tрансфери за сезона 2010-11 според GOAL.COM

1.Javier Hernandez Guadalajara > Manchester United 9 M € APPS:38 GOALS:18
2.R.Van der Vaart Real Madrid > Tottenham 9 M € APPS:30 GOALS:12
3.Wiliam Gallas Arsenal > Tottenham Free APPS:31 GOALS:0
4.David Luiz Benfica > Chelsea 24 M € APPS:8 GOALS:2
5.Chris Smaling Fulham > Manchester United 12 M € APPS:30 GOALS:1
6.Luis Suarez Ajax > Liverpool 26 M € APPS:8 GOALS:2
7.Raul Meireles FC Porto > Liverpool 14 M € APPS:38 GOALS:6
8.David Silva Valencia > Manchester City 30 M € APPS:46 GOALS: 6
9.Cheik Tiote FC Twente > Newcastle 4M € APPS: 24 GOALS:1
10. Peter Odemwinge Lokomotiv Moscow > WBA 1.2 M € APPS: 28 GOALS:12

Според мене има уште неколку добри трансфери: Кошчиелни во Арсенал,Дарен Бент во А.Вила,Чарли Адам во Блекпул и Јаја Туре во Сити .

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Овие од Гол.ком се смешки, во Гвадалахара е роден, Балказар му е второто презиме, цареви :pos:

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Се мисли од Гвалдахара во Јунајтед трансферот :)
Ќорава :) Ама еднаш го згрешија така исто од гол мислев се повторило, не дочитав подолу.

П.С. http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1378079/West-Ham-defender-Manuel-Da-Costa-admits-nightclub-assault-woman.html

Ха, и после од каде толку пцуење од играчи и тренери, ко што реков, пола лига у затвор лежела. :)

--- надополнето ---

Топ 10 Tрансфери за сезона 2010-11 според GOAL.COM

1.Javier Hernandez Guadalajara > Manchester United 9 M € APPS:38 GOALS:18
2.R.Van der Vaart Real Madrid > Tottenham 9 M € APPS:30 GOALS:12
3.Wiliam Gallas Arsenal > Tottenham Free APPS:31 GOALS:0
4.David Luiz Benfica > Chelsea 24 M € APPS:8 GOALS:2
5.Chris Smaling Fulham > Manchester United 12 M € APPS:30 GOALS:1
6.Luis Suarez Ajax > Liverpool 26 M € APPS:8 GOALS:2
7.Raul Meireles FC Porto > Liverpool 14 M € APPS:38 GOALS:6
8.David Silva Valencia > Manchester City 30 M € APPS:46 GOALS: 6
9.Cheik Tiote FC Twente > Newcastle 4M € APPS: 24 GOALS:1
10. Peter Odemwinge Lokomotiv Moscow > WBA 1.2 M € APPS: 28 GOALS:12

Според мене има уште неколку добри трансфери: Кошчиелни во Арсенал,Дарен Бент во А.Вила,Чарли Адам во Блекпул и Јаја Туре во Сити .
Би го додала и Фостер во Бирмингем, се пронајде себеси.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom