Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
:jaj::jaj::tapp::kesa::vozbud::vozbud::vozbud::pop::duel::aplauz::aplauz::cuc::pos::pos::pos:

Конечно табелата го добива вистинскио редослед. :)
Ако го прочиташе целиот пост може ќе ја сватеше иронијата, генерале.

Позицијата голман е специфична знајш и сам зошто, а можиш да си го потврдиш тоа со фактот што Арсенал го доведе Леман вон трансфер период пошто остана само со еден голман, шо не е дозволено ако имаш пет повредени напаѓачи на пример, или дефанзивци, небитно. Оди на сајтот на Челзи, една од последните статии со изјави на Анчелоти да видиш како вика дека „од неговите напаѓачи бара тимска игра и отворање простор и за Френк Лампард“. Твојата поделба на должности да ја наречам, знајш кога паѓа во вода комплетно? Кога имаш противници како Манчестер Сити денеска, против кој мораш да напаѓаш со 9 или 10 играчи за да постигниш нешто - така шо Тери мора да оди лево крило, Рамирес на десно крило, Лампард напаѓач, Есиен полушпиц, Луиз последен на средина, итн, итн, итн.... Тоа го можат само универзалци, на шо Торес ќе му треба време да се навикни со оглед на тоа како функционираше Ливерпул и до кај стаса заради тоа. Додуша денеска го гледав второто полувреме против Сандерленд, така да се поправа и Ливерпул, ама уште му е рано.

Торес од Ливерпул е одамна незадоволен. Тоа шо Челзи дури зимово се реши да притисни е друга работа. Торес ко шо кажал во интервју, смета дека на Ливерпул ќе му треба еден подолг период за пак да се врати кај шо беше, а тој не е во години кај шо можи да чека (денеска напраел 27 години). За сакан не знам се уште, ама почитуван е и на Стемфорд Бриџ, максимално. Од сите, освен од Малуда можеби.
Само дадов како пример, голман. Сакам да ти кажам дека како напаѓач од него се очекува да дава голови. Мислам дека неможе да бидете задоволни од него со оглед на тоа како ги одигра овие неколку утакмици. Нит нападот беше посебно убоит ни пак они имаше асистенција. Еве уште еден пример. Керол го плативме 35 милиони. Знаеме зашто го земавме. Да спушта топки и да проигрува со Суарез. Ама јас не би бил задоволен ако он како шпиц, не постигува голови.

F

fantomX

Гостин
Само дадов како пример, голман. Сакам да ти кажам дека како напаѓач од него се очекува да дава голови. Мислам дека неможе да бидете задоволни од него со оглед на тоа како ги одигра овие неколку утакмици. Нит нападот беше посебно убоит ни пак они имаше асистенција. Еве уште еден пример. Керол го плативме 35 милиони. Знаеме зашто го земавме. Да спушта топки и да проигрува со Суарез. Ама јас не би бил задоволен ако он како шпиц, не постигува голови.
Не бев задоволен од првите две, со Ливерпул и со Фулам. За првата крив е Анчелоти, играч кој тренирал три дена со тимот со никој памет не се пушта стартер во таков дуел. Против Фулам, Торес е крив, дупка беше. Со Копенхаген и Блекпул беше коректен, но требаше да дај гол, ама шо да се прај. А денеска, немам замерки. Ништо посебно, но одбработи поштено, единствено е шо треба Тери да го сакати малку на тренинг за да почни да не се плаши од дуел и од ногата во топка, односно да му разбуди малку животнски инстикт, лабав е некако.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Не бев задоволен од првите две, со Ливерпул и со Фулам. За првата крив е Анчелоти, играч кој тренирал три дена со тимот со никој памет не се пушта стартер во таков дуел. Против Фулам, Торес е крив, дупка беше. Со Копенхаген и Блекпул беше коректен, но требаше да дај гол, ама шо да се прај. А денеска, немам замерки. Ништо посебно, но одбработи поштено, единствено е шо треба Тери да го сакати малку на тренинг за да почни да не се плаши од дуел и од ногата во топка, односно да му разбуди малку животнски инстикт, лабав е некако.
Тоа ми е зборот. Он да постигне еден гол би требало да ја врати самодовербата. Сега игра некако како да е исплашен од дуел. На почетокот кога дојде во Англија, по 2-3ца проаѓаше со дриблинг. Дали е самодовербата или можеби повредите незнам. Можно е да ја изгубил таа експлозивност и брзина.

F

fantomX

Гостин
Анчелоти има изјава пред дуелов денеска дека Торес не игра 100% спремен. Можно е да е само олабавување на притисокот, ама во сечиј интерес е Анчелоти да ја зборува вистината.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еве ги повиканите:

Full squad: Goalkeepers: Ben Foster, Robert Green, Joe Hart.

Defenders: Leighton Baines, Gary Cahill, Ashley Cole, Michael Dawson, Phil Jagielka, Glen Johnson, Joleon Lescott, John Terry, Kyle Walker

Midfielders: Gareth Barry, Stewart Downing, Matt Jarvis, Frank Lampard, Aaron Lennon, James Milner, Scott Parker, Jack Wilshere, Young

Strikers: Darren Bent, Andy Carroll, Peter Crouch, Jermain Defoe, Wayne Rooney

ееее Фостерчо бе дочека прв избор да си на репрезентација :icon_lol: Болдираниве се прв пат викнати.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Овој Бери колку го гураат....а врска нема човекот, откако отиде во Сити.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Мизерија им е составот на Англичаниве.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611

Kаптиенската лента на Ингланд повторно во рацете на вистинскиот играч !

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Лампард да го ставеа милион пати подобро. Од увек сум го поштувала 3 пати повеќе него Тери. Тери покажа дека потпаѓа под притисок во клучен момент и секогаш плаче по неуспех. Од Лампард/Џерард/Фердинанд тоа го немам видено. Ама небитно, се додека играчи на Јунајтед ескивираат од тимот кој сака нека е капитен :poss:
Исто ко Роналдо у Португалија ситуацијава.

Liverpool are now on 23 points in 2011 only Manchester United have picked up more points this calendar year (25).

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.881
Поени од реакции
11.597
Па да се слагам, единствениот што може да го замени Фердинанд е Тери :toe:

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Лампард да го ставеа милион пати подобро. Од увек сум го поштувала 3 пати повеќе него Тери. Тери покажа дека потпаѓа под притисок во клучен момент и секогаш плаче по неуспех. Од Лампард/Џерард/Фердинанд тоа го немам видено.
Ни Џерард, ни Лампард, ни Ферднинанд го немаат тој капитенски став и пожртвуваност како што го има Тери.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ни Џерард, ни Лампард, ни Ферднинанд го немаат тој капитенски став и пожртвуваност како што го има Тери.
Еј не, ај за Рио и Френки да се убедуваме, ама Џерард сам го однесе Ливерпул до победата во ЛШ финалето во Истанбул :)

За капитенски став на Рио:

:)))

Само ќе кажам, Рио секогаш е под притисок на јавноста затоа што за него се платија 30 милиони и е прв на листа на колење ако киксне и барем еднаш. Нешто слично е и со Кол, имам приметено.

Kostic

Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
А другите играчи не се вистински, замислени се :tv:
Де бе, до толку си ретардиран па да не ја сфатиш суштината на реченицата? :tv: Ај и јас да го ставам смајливо.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Само да не мислите дека фановите на Јунајтед имаат нешто против Џон Тери, напротив, тој е фан на Јунајтед и кој доби погласен аплауз од Роналдо Феномено кога постигна хет трик на Олд Трафорд, дури и песна му беше пеена :icon_mrgr

0:15 :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom