Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.906
Поени од реакции
11.666
Ај ќе се браниме работава...ебати составите на двата тима.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Оп. НурЕдин Џеко.

--- надополнето ---

Ау ова од Руни беше ...

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Аууууууууу головввввв ауѕуууууууу го замрзна голманон хааха

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Добар голман кој нема ни пола од она на ВДС,Де Јонг кој нема ни 1/3 од Флечер,Милер кој е 2 пати послаб од Нани,Бери топки како Сколс кога ќе дели....пишете ми,Андерсон има дефинитивно боље пас од Туре,Џеко сеуште не може да се прилагоди така да не зборам за него ништо,Тевез знаете како ќе помине покрај Видич и РАФАЕЛ ,единствено од овде ..симнувам капа на Силва(кој уште ја брка формата од Валенсија) Џонсон и Балотели кој многу брзо се прилагоди на играта...повредите го згазија.
Ќе одговорам на тие што ме цитирале. Значи споредбиве ги праиш многу пристрасно. Дека ВДС е може најдобар голман во ПЛ, до негде ќе се сложам ама дека Харт и Гивен(незнам зашто Манчини не го става ич) дека не му се ни до пола не ми се верува. Де Јонг е класичен деструктивец, заразлика од Флечер кој знае и да повлече и гол да даде. Ама тоа не го праи 1/3 послаб од Флечер. Тоа го прави играч кој има друга задача во тимот. Да спречува напади. Милнер дали е двапати послаб од Нани или не е не сум баш сигурен. До пред 1 сезона Нани промашуваше празен гол. Сега почна да игра како што треба, т.е. како што се очекуваше од него кога го земаа. Се виде дека му треба поише време да се навикне на играта во Англија. Андресон и Туре ги споредуваш??? Дечко Андерсон според мене а и мои другари што навиваат за Јунајтед е еден од најслабите играчи у тимот моментално. Ни дава добри пасови ни развива игра ни дава голови, значи ништо не прави. Тевез може нема да помине покрај Видич ама затоа у премиер лига успеа да помине покрај пола и поише од одбраните и да не им беше он тешко дека ќе беа сега во топ 4. За Рафаел неам коментар, пошо моментално не изглеа психички спремен за ПЛ. Многу е агресивен и неискусен.

Како прво јас прашав нешто, а тој што ќе одговори би можело да се воздржи од навреди. Едноставно прашав, не ми се јасни на мене тие работи и чекам одговор. Мене не ме интересира што собрале и што не собрале. Сакам да добијам одговор од типот "Сити го има ова на овааа позиција, а ова го нема Челзи, Арсенал, Јунајтед" и затоа Сити има најјак состав. Имале талент...Арсенал немаат талент, Јунајтед не? Или Сити наеднаш станаа "талентираните"? Репрезентативци за јаки репрезентации има еден тон, а тоа за мене нема благи вези кога споредуваш индивидуално, што има да се прави муабет за Шпанија на пример, кога и без тој Силва пак ќе гази. За голманот неам збор, пошто е звер. Како Силва има еден куп играчи низ ПЛ, Милнер е тешко срање ако си ги гледал Сити де, не од памет да збориш, Бери чист просек, дури и подоле според мене, Џонсон огромен талент, Туре сканија без мозок, а од страшниот напад го признавам само Тевез, пошто он им е едиствениот на кој се потпираат, за Џеко има време, а Балотели може да е добар ама за против Вест Хем. А од класа напаѓач за во ПЛ е светлосни години наназад. И не мора да ме убедуваш, јас само барам спротивно мислење на моето, да видам шо како вие ги гледате работите.
Јас незнам како може да не ти се јасни тие работи ај кажи ми. Еве да почнеме од почеток. Како сакаш да ги споредуваме играчите?
Имаат и Арсенал талент точно баш затоа се второ место позади Јунајтер. Имаат и Сити и затоа и тие се блиску на врвот. Иначе за да бидеш репрезентативец во јака репрезентација, на пример ти ја зема Шпанија, тоа покажува само дека од толку многу квалитетни играчи, баш тој играч успеал да влезе во првите 11. Таму нема врска цената, колку пари е купен па да не биде пропала инвестиција туку чисто квалитетот си доаѓа до израз. Ако те бива ќе си играш за репрезентација ако не ништо. Незнам како нема врска кога сите едвај чекаме да дојде едно Светско или Европско затоа што знаеме дека играат репрезентации и тука играат најдобрите играчи.
Еве за играчиве што си ги спомнал. Голманот е добра. Сепак јас не би го играл Харт пред Гивен. Барем не овие 1 или 2 сезони. Силва само што пристигна се очекуваше од него многу. Ама имаше лош почеток па дури и на клупа дремеше. И полека полека почна со Тевез да гази, асистенција до асистенција. Незнам дали има многу играчи кои првата година во Премиер Лига играат како него. За Милнер се слагам дека не е нешто посебно, барем не во Сити, додека у Астон Вила беше одличен. Меѓутоа да имаш таков играч на клупа значи дека сепак имаш квалитетна клупа. Сигурно подобар од Андресон. За Туре искрено дали праиме муабет за Коло или за Јаја. Ако ми збориш за овој вториот мислам дека не игра лошо. Сепак ќе кажам прва сезона во Англија сигурно му треба време да се привикне. Бери е веќе може и стар затоа и ретко игра прв тим. Требаше да дојде у Ливерпул се заеба ама алчен гз 2 **** лапа. Џонсон е дефинитивно еден од најдобрите крила во ПЛ. А плус тоа и млад. Џеко само што дојде и игра сосема солидно оваа полу-сезона. Балотели нејкам да го коментирам не е играч тој според мене.
И да додадам дека Манчини да е 1/10 од тоа што е Фергусон, сигурен сум дека Сити ќе беа пред вас оваа сезона.

Член од
1 август 2007
Мислења
1.193
Поени од реакции
37
Дефинитивно најдобар гол последниве 3 години у Премиер Лига.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.032
Поени од реакции
2.055
Кај се сега симпатизерите на Шити? :Р

Штета што не го досудија пеналот на 1:0... пак судиите му помагаат на Јунајтед бе. И пак Јунајтед има среќа. Голов на Руни на среќа беше, на Шити не. Ебате пацерите ебате. Видич им одржа лекција како се игра одбрана, за Руни едноставно немам зборови. Фан на Јунајтед живее за ова што го направи Руни против Шити и она што го направи Бербатов против Ливерпул.
Нека ги купат сите играчи на свет, сите менаџери на свет и сите стадиони на свет - пак нема да бидат Манчестер Јунајтед!

И заборавив... Тевез го виде некој бе? :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.906
Поени од реакции
11.666
Поздрав до членот АРСЕНАЛ и неговата мочлива екипа...давајте црвени, лечете комплекси, ама титула не гледате серковци!!

GLORY GLORY MAN UNITED

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom