Јас се расонив сегаДосадна утакмица дремка ме фати пред ТВ.
Со оглед на тежината на натпреваров, може да се рече!Гол на годината !
Ќе одговорам на тие што ме цитирале. Значи споредбиве ги праиш многу пристрасно. Дека ВДС е може најдобар голман во ПЛ, до негде ќе се сложам ама дека Харт и Гивен(незнам зашто Манчини не го става ич) дека не му се ни до пола не ми се верува. Де Јонг е класичен деструктивец, заразлика од Флечер кој знае и да повлече и гол да даде. Ама тоа не го праи 1/3 послаб од Флечер. Тоа го прави играч кој има друга задача во тимот. Да спречува напади. Милнер дали е двапати послаб од Нани или не е не сум баш сигурен. До пред 1 сезона Нани промашуваше празен гол. Сега почна да игра како што треба, т.е. како што се очекуваше од него кога го земаа. Се виде дека му треба поише време да се навикне на играта во Англија. Андресон и Туре ги споредуваш??? Дечко Андерсон според мене а и мои другари што навиваат за Јунајтед е еден од најслабите играчи у тимот моментално. Ни дава добри пасови ни развива игра ни дава голови, значи ништо не прави. Тевез може нема да помине покрај Видич ама затоа у премиер лига успеа да помине покрај пола и поише од одбраните и да не им беше он тешко дека ќе беа сега во топ 4. За Рафаел неам коментар, пошо моментално не изглеа психички спремен за ПЛ. Многу е агресивен и неискусен.Добар голман кој нема ни пола од она на ВДС,Де Јонг кој нема ни 1/3 од Флечер,Милер кој е 2 пати послаб од Нани,Бери топки како Сколс кога ќе дели....пишете ми,Андерсон има дефинитивно боље пас од Туре,Џеко сеуште не може да се прилагоди така да не зборам за него ништо,Тевез знаете како ќе помине покрај Видич и РАФАЕЛ ,единствено од овде ..симнувам капа на Силва(кој уште ја брка формата од Валенсија) Џонсон и Балотели кој многу брзо се прилагоди на играта...повредите го згазија.
Јас незнам како може да не ти се јасни тие работи ај кажи ми. Еве да почнеме од почеток. Како сакаш да ги споредуваме играчите?Како прво јас прашав нешто, а тој што ќе одговори би можело да се воздржи од навреди. Едноставно прашав, не ми се јасни на мене тие работи и чекам одговор. Мене не ме интересира што собрале и што не собрале. Сакам да добијам одговор од типот "Сити го има ова на овааа позиција, а ова го нема Челзи, Арсенал, Јунајтед" и затоа Сити има најјак состав. Имале талент...Арсенал немаат талент, Јунајтед не? Или Сити наеднаш станаа "талентираните"? Репрезентативци за јаки репрезентации има еден тон, а тоа за мене нема благи вези кога споредуваш индивидуално, што има да се прави муабет за Шпанија на пример, кога и без тој Силва пак ќе гази. За голманот неам збор, пошто е звер. Како Силва има еден куп играчи низ ПЛ, Милнер е тешко срање ако си ги гледал Сити де, не од памет да збориш, Бери чист просек, дури и подоле според мене, Џонсон огромен талент, Туре сканија без мозок, а од страшниот напад го признавам само Тевез, пошто он им е едиствениот на кој се потпираат, за Џеко има време, а Балотели може да е добар ама за против Вест Хем. А од класа напаѓач за во ПЛ е светлосни години наназад. И не мора да ме убедуваш, јас само барам спротивно мислење на моето, да видам шо како вие ги гледате работите.