Barclays Premier League 2010/2011

Кој ќе биде шампион во сезоната 2010/11 во Barclays Premier League?

• Вкупно гласачи
    472
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Абе знам тоа дека имаше една година али сепак..можеа таму да ги потрошат парите. Незнам колку ја следиш Премиер, али Милнер ти е најпреценетиот и најисфорсираниот играч од страна на Англиската јавност. Еден Гуркуф го имаа за тие пари затоа што има клаузула во договорот. Ван Дер Ваарт со сигурност за тие пари ќе дојдеше.
И за Јаја Туре во последната година од договорот колку пари дадоа, па уште ми се чини го направија најскапо платен на островот.

P.S. Убаво што го спомна и Коларов...еден просечен играч според мене.
Добро мислиш, 200.000 ги зема неделно :tv: :pop:

М

Мартин`

Гостин
Овие Сити се ненормални колку непотребни пари фрлија и самите не знаат, арно вика Фергусон дека сопственици камикази го рушат маркетот.. имаат пари и зимаат играчи за некои цени што воопшто не се реални.

Член од
18 август 2010
Мислења
7
Поени од реакции
1
Сакаш да се кладиме дека нема да биде помеѓу првите четири ?
Jeste da kažem i zbog hrvatskih igrača u Tottenham-u ali svejedno su jaki. Mogu se nositi i sa Liverpool-om i sa City-em koji će im biti najveći konkurenti za 4. poziciju.

--- надополнето ---

Priznaj da to kazes zbog Modrica,Krajcara i Corluke?:)

Не ми замеравајте за српско-хрватскиов,го научив од сериине по телевизија.
hahaha, ma nema zamjerki.

Член од
16 август 2010
Мислења
18
Поени од реакции
0
Пошто Челзи е ослабен од лани, мислам дека Јунјтед ќе си ја врати титулата. Ливерпул и те како е кандидат за титулата, тоа ќе се види. За Сити уште е рано, а Тотенхем највеќе можат до 4 место. Арсенал се знае, стандардно, ќе започнат со стил и на пола сезона ќе паднат нагло.

Пошто Јунајтед секогаш е во двата најдобри клуба во светот во последните 5 и повеќе години, очекувам заслужено да си го кренат пехарот.
Ај кажи зошто Челзи се ослабнати од лани???
Сега ќе бидат уште подобри.Место Балак дојде Рамирес кој има 22 години и е одличен играч од средината.Бенајун според мене е 100 пати подобар од Џо Кол затоа што игра со срце,а не за пари,и + поборбен е

В

Вори

Гостин
>>ManNi[A]cC<<;3729618 напиша:
Ај кажи зошто Челзи се ослабнати од лани???
Сега ќе бидат уште подобри.Место Балак дојде Рамирес кој има 22 години и е одличен играч од средината.Бенајун според мене е 100 пати подобар од Џо Кол затоа што игра со срце,а не за пари,и + поборбен е
Затоа што заминаа Балак,Деко,Кол,Сточ,Белети,Карваљо,а дојдоа Бенајун и Рамирес.
А,просекот на годините во тимот е 29-30 години,значи да се изразам погрубо,скоро сите се старци.
Бенајун е исто што и Кол,само 2 години постар,Рамирес е супер засилување.

Само има уште од трансфер периодот,па ќе видиме.

F

fantomX

Гостин
Овие Сити се ненормални колку непотребни пари фрлија и самите не знаат, арно вика Фергусон дека сопственици камикази го рушат маркетот.. имаат пари и зимаат играчи за некои цени што воопшто не се реални.
Шо го рушат маркетот? Имаат-трошат.
Ебаго хипокризија ебаго. Начело со тој истиот Фергусон.

Затоа што заминаа Балак,Деко,Кол,Сточ,Белети,Карваљо,а дојдоа Бенајун и Рамирес.
А,просекот на годините во тимот е 29-30 години,значи да се изразам погрубо,скоро сите се старци.
Бенајун е исто што и Кол,само 2 години постар,Рамирес е супер засилување.

Само има уште од трансфер периодот,па ќе видиме.
Почнувам од овај пост, а важи и за сите останати абдули со истата „квалификација“ за играчите на Челзи - старци.
Кој е проблемот шо Дрогба има 32 години, како и Лампард? Или Малуда шо има 30 години? То не е воопшто проблем, нивните години не се никаков проблем. Шо оти тимот на Челзи против Интер во ЛШ беше во просек две години помлад? Шо напрај? Се избламира.
Проблемот е друг, шо тој состав како таков полека, од ден на ден, нема што ново да понуди. Анчелоти и натаму ќе пробува да бара новитети во тие играчи, но тешко ќе ги најдува со секој поминат ден. Лани му успеа со „преобразбата“ на Анелка од шпиц во плејмејкер. Оваа сезона? Тешка работа, Господ нека му е на помош.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.034
Поени од реакции
1.538

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Шо се тиче сезонава, со оглед на моменталната ситуација Сити е главен конкурент за титулата.
Зборам теоретски, нормално. Ќе почекам уше 1-2 недели па ќе го кажам подетално моето мислење.
Оште ли мислеш оти Сити ќе биде пред Јунајтед и Челзи и ќе се боре за титула? И де објасни ми го тва твое ТЕОРЕТСКО гледање на работте? FIFA, PES, FM...?!?

Абе знам тоа дека имаше една година али сепак..можеа таму да ги потрошат парите. Незнам колку ја следиш Премиер, али Милнер ти е најпреценетиот и најисфорсираниот играч од страна на Англиската јавност. Еден Гуркуф го имаа за тие пари затоа што има клаузула во договорот. Ван Дер Ваарт со сигурност за тие пари ќе дојдеше.
И за Јаја Туре во последната година од договорот колку пари дадоа, па уште ми се чини го направија најскапо платен на островот.

P.S. Убаво што го спомна и Коларов...еден просечен играч според мене.
Нели разбера оти додека има офци за стрижење ќе има и волна?!? Коо може за Фабрегас да се дават 50м, шо е чудно оти за Милнер се дадени 25м? И после ќе ми говореш за најпреценет играч? Штета шо Цеск нее Англичанец или не игра у Шпанија :)

Шо го рушат маркетот? Имаат-трошат.
Ебаго хипокризија ебаго. Начело со тој истиот Фергусон.
Викаш не го рушат? Де образложи (едвај чекам да слушнам целосно мислење) или само го бранеш Челзи? :)

F

fantomX

Гостин
Викаш не го рушат? Де образложи (едвај чекам да слушнам целосно мислење) или само го бранеш Челзи? :)
Тој шо има - троши. Појсано не можи да биди.
Имаше Челзи милиони од Абрамович за трошење? Имаше и ги трошеше. Сега не дава, не е будала - и Челзи не троши.
Имаше Манчестер Јунајтед за давање 30 милиони фунти за Бербатов? Имаше и ги даде. Сега ако нема е друг проблем. Уствари заборајв, Јунајтед троши. Ама плански де. Крадевме ама имаше за сите, рече еден војвода бивши наш....

На тој шо не му одговара тоа можи само да гледа и да јади гомна. Некои гледаат и не јадат гомна додуша.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Имаше Челзи милиони од Абрамович за трошење? Имаше и ги трошеше. Сега не дава, не е будала - и Челзи не троши.
Имаше Манчестер Јунајтед за давање 30 милиони фунти за Бербатов? Имаше и ги даде. Сега ако нема е друг проблем. Уствари заборајв, Јунајтед троши. Ама плански де. Крадевме ама имаше за сите, рече еден војвода бивши наш....

На тој шо не му одговара тоа можи само да гледа и да јади гомна. Некои гледаат и не јадат гомна додуша.
Da da Manchester gi troshi na mladi fudbaleri kako na primer go kupi ronaldo okolu 9-16 milioni funti , nikoj ne go znaeshe pa go dadoja za 94 :D sega potencijal za da se razvivaat kon podobri fudbaleri se Valencija ,Nani a najmnogu veruvam vo Chicharitoo.. e planski se troshat a ne na nekoj zvezdi doodeni primer: Real Madrid so Kaka.. :S
I ushte edno neshto.. Ovaa godina manchester ke si ja vrati titulata

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583

Епа ја јас гледам, не ми одговара и ќе јадам гомна! :)
Как не го руше трансфер маркето? Реалните цени на пазааро се креират според квалитет, години, договор итн... а понатам се креират според понудата и побарувачката. ОК, нека имат колко сакат паари за трошене, ама да не ги купуват играчите по секоја цена. За них нема СТОП, ако им се ареса некој играч едноставно го зимат, без разлика дали за него им терат реална или нереална цена. Ако реалната цена на Милнер е 15м фунти сигурно и А.Вила ќе беа задоволени со таа цена, па ако понудеше Челзи 15м за него, Вила ќе одбиеше. Зашо? Оти тука се Сити, зашо да го дадат за 15м коо можат за 25м коо веќе Сити пројавуват интерес за него. Исто и со другите терани фудбалеере, как шо беше ситуацијата со Силва, Виља, Џеко... зашо нивните клуубове да ги продадат за реална цена коо можат за дупло поголема на Сити? И после Ферги бил хипокризен, Ферги бил плачко, а уствари така си лопотеш без врска. :)

T

the Carpenter

Гостин
Aко гледаш така, И Манчестер имаше удел во тоа. Кој даде вагон пари за дефанзивец, за Рио Фердинанд на времето?

Сега, Вест Бромвич да се буни дека го рушите трансфер маркетот, оти цените од времето на Кројф, и во времето кога го плаќавте Рој Кин најскапо, а и сега не се исти?

Абе ајдее ...

Ако ви беше толку за маркетот, да го продадевте Роналдо поефтино. Онака, ферски, за 50 милиони. Не е ништо подобар од Зидан, пример ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom