Бенитез си оди од ливерпул 91%. Кој друг ќе се снајде подобро со неговите играчи(пола ливерпул е шпански) отколку самиот Бенитез ?
Сити. Немат тренер? За ЛШ треба искусен тренер ? Манчини е искусен во ЛШ.
Мартин О‘нил е еден од најдобрите тактичари на островото. Ја издигна вила од просечен тим до квалитетен тим. Повлечи си ги зборовите за него. И веројатно не знаеш дека Вила е еден од побогатите тимови у премиерот, ако сите се засилат, сигурно нема да дремат Вила.
И на крај, Мојс не прави скапи трансфери? Фелаини. Еден, ама вреден.
Ако некој тренер незнае да направи екипа со Торес и Жерард нека не се декларира како тренер. И не е ова никаков аргумент, дека ако биле шпанци најдобар би бил Бенитез, глупости...Бенитез го усра Ливерпул со неговите "тактики", не поради слабите играчи.
Баш би сакал да ви дојде вас Манчини па да видиш дали е добар тренер. Имал искуство ЛШ. Голем ст*п. И јас да бев тренер на Интер тие години ќе освојував во таа никаква лига тогаш. Што не направи нешто повеќе ако бил добар.
Не ги оспорувам квалитетите на О'Нил, туку квалитетите на Астон Вила. Едноставно немаат голема екипа, и неможат да ја издржат целосно сезоната и да испаднат од сите можни купови на почеток, а не па уште да се борат во Уефа.
И ти изгледа не си запознаен дека Астон Вила не спаѓаат во побогатите тимови на островото. Ме мрзи сега да ти барам еден куп статии каде што го пишува тоа.
И на крај, Мојс прави најдобри и паметни трансфери. И од овие тука набројани тренери, Мојс е најдобар според мене. Ако ти Фелаини го рачунаш за скап трансфер(кој е всушност еден во сезоната, поради малиот буџет на Евертон), што ќе кажеш за трансферите на Фердинанд, Руни, Андерсон, Нани..
А се кладам сите екипи во ПЛ би го посакале да го имаат Фелаини во своите редови, без исклучок на Арсенал, Манчестер и секако Челзи.
Ги споредуваш Арсенал, па ајде од нив ќе почнам. Арсенал немаат звучни имиња и пак се во топ 4 - тоа е точно. Но имаат многу битна алка во тимот - Тренерот. Венгер може да склопи и половична екипа да прави добри резултати и во ПЛ и ЛШ. А Ливерпул еве да речеме ќе сменат тренер, знаеш ли колку време ќе им треба додека се уиграат новите играчи + новиот тренер? Зборуваме за големи промени. Тимот се пореметува ако 2 нови играчи дојдат, не пак пола гарда и нов тренер. Ќе тонат Лузерпул, во тоа сум сигурен...
Нема врска. Зошто мора по дифолт да рачунате вие на распаѓање играчкиот кадар на Ливерпул. Главната алка се кладам дека ќе остане, а тоа е поголемиот дел од првиот тим. И Челзи оваа сезона сменија тренер, па еве ќе земат и куп и првенство.