Barclays Premier League 2009/2010

Кој според вас ќе ја освои Barclays Premier League во сезоната 2009/2010?

• Вкупно гласачи
    438
Статус
Затворена за нови мислења.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ники Бат не, ама Фостер боље без голман него со него. Нешто ко Хиларио кај вас. :)

F

fantomX

Гостин
Ники Бат не, ама Фостер боље без голман него со него. Нешто ко Хиларио кај вас. :)
Хиларио е цар, само шо немаше кондиција за Интер сезонава. :kesa:
Можеби ко Трбуљ, дебил кој очигледно е дојден да си „го лади“ со Тери по голф-терени.

А по што глем озбилно си ме сфатила за споменатите „играчишта“, тогаш и следново е мошне интересна опција за Ливерпул.

http://www.index.hr/sport/clanak/najvrijednija-utakmica-na-svijetu-teska-90-milijuna-funti-nije-ni-finale-lige-prvaka-ni-spa/488848.aspx

Додуша ќе им треба една сезона „удолу“, ама ќе да вреди за парите. :kesa:

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Што е финтава со ова , како можат Ливерпул и Манчестер да се договорат така?

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.746
Поени од реакции
43.918

StefanJT26

Captain , Leader , Legend
Член од
11 јануари 2010
Мислења
610
Поени од реакции
7
Ти се молам само не ми кажувај дека веруваш во срањево. (само насловот го прочитав,доволно е)

Епа , видиш , делумно и сам си даде одговор. И јас го прочитав само насловот и прашав за што поточно се работи , и чекав да добијам одговор каков бил тој договор , пошто помислив дека се договориле да се бунат да му бидат одземени поени на Челзи.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Се одлучија ли Сител која утакмица ќе ја даваат?
Јас сум за Челзи - Виган.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.084
Поени од реакции
1.643
Се одлучија ли Сител која утакмица ќе ја даваат?
Јас сум за Челзи - Виган.
И ја сум за, таман у Шенклис на раат ќе си глеаме на skysports како Гигси го крева пехарот.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Бенитез си оди од ливерпул 91%. Кој друг ќе се снајде подобро со неговите играчи(пола ливерпул е шпански) отколку самиот Бенитез ?

Сити. Немат тренер? За ЛШ треба искусен тренер ? Манчини е искусен во ЛШ.

Мартин О‘нил е еден од најдобрите тактичари на островото. Ја издигна вила од просечен тим до квалитетен тим. Повлечи си ги зборовите за него. И веројатно не знаеш дека Вила е еден од побогатите тимови у премиерот, ако сите се засилат, сигурно нема да дремат Вила.

И на крај, Мојс не прави скапи трансфери? Фелаини. Еден, ама вреден.

Ако некој тренер незнае да направи екипа со Торес и Жерард нека не се декларира како тренер. И не е ова никаков аргумент, дека ако биле шпанци најдобар би бил Бенитез, глупости...Бенитез го усра Ливерпул со неговите "тактики", не поради слабите играчи.

Баш би сакал да ви дојде вас Манчини па да видиш дали е добар тренер. Имал искуство ЛШ. Голем ст*п. И јас да бев тренер на Интер тие години ќе освојував во таа никаква лига тогаш. Што не направи нешто повеќе ако бил добар.

Не ги оспорувам квалитетите на О'Нил, туку квалитетите на Астон Вила. Едноставно немаат голема екипа, и неможат да ја издржат целосно сезоната и да испаднат од сите можни купови на почеток, а не па уште да се борат во Уефа.
И ти изгледа не си запознаен дека Астон Вила не спаѓаат во побогатите тимови на островото. Ме мрзи сега да ти барам еден куп статии каде што го пишува тоа.

И на крај, Мојс прави најдобри и паметни трансфери. И од овие тука набројани тренери, Мојс е најдобар според мене. Ако ти Фелаини го рачунаш за скап трансфер(кој е всушност еден во сезоната, поради малиот буџет на Евертон), што ќе кажеш за трансферите на Фердинанд, Руни, Андерсон, Нани..
А се кладам сите екипи во ПЛ би го посакале да го имаат Фелаини во своите редови, без исклучок на Арсенал, Манчестер и секако Челзи.

Ги споредуваш Арсенал, па ајде од нив ќе почнам. Арсенал немаат звучни имиња и пак се во топ 4 - тоа е точно. Но имаат многу битна алка во тимот - Тренерот. Венгер може да склопи и половична екипа да прави добри резултати и во ПЛ и ЛШ. А Ливерпул еве да речеме ќе сменат тренер, знаеш ли колку време ќе им треба додека се уиграат новите играчи + новиот тренер? Зборуваме за големи промени. Тимот се пореметува ако 2 нови играчи дојдат, не пак пола гарда и нов тренер. Ќе тонат Лузерпул, во тоа сум сигурен...
Нема врска. Зошто мора по дифолт да рачунате вие на распаѓање играчкиот кадар на Ливерпул. Главната алка се кладам дека ќе остане, а тоа е поголемиот дел од првиот тим. И Челзи оваа сезона сменија тренер, па еве ќе земат и куп и првенство.

Член од
7 март 2010
Мислења
201
Поени од реакции
8
Анчелоти требало да биде прогласен,особено ако Челзи биде шампион,мада и овој не е лош.

fantom y

Fuck OFF!
Член од
27 јануари 2008
Мислења
253
Поени од реакции
12
Najnezasluzen sampion do sega ke bide Chelsea. Ako bide.
Glupavata glava Drogba i Fat Frank se discrase...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom