Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Славјански за жалост си много прав.
Југославија имаше подржката на САД и Заподот. Кога СССР и комунизмот капитулира они немоа нужда од неа и она се разпадна со благословиата на САД, Франциа и Британиа.
Сега под,жуват и разпада на Србиjа ,кое е опасно и они не си дават реална сметка што може да постои. Честно им сочувствам на србите.
Но ноиголема опасност ке има ако се стигне до поделба на Македониja, кое во никои случаи не треба да се допусне.
Со самото тоа што си во групата на славјански народи ти си потенцијална опасност и си таргет.
Тие, западот, нивните кралски фамилии, многу подобро знаат за нас од нас самите.
Во Македонија од надвор веќе инсталираа систем да не може да функцинира како унитарна држава.
Веќе сме во фаза на распаѓање.
Здравото национално ткиво секој ден го напаѓаат вируси соросоиди, но ќе преживееме, инатот е голем.
![]()
Славјански, ние де факто сме федерација, тоа е суровата реалност.
Не сакам да ме разберете погрешно , не сум расист и уважавам всички народи на земjaва , но албанците са воистина труден народ , со патриархален начин на живот, други ценности и сметам што ке има големи проблеми со тех на Болканот
Не сакам да ме разберете погрешно , не сум расист и уважавам всички народи на земjaва , но албанците са воистина труден народ , со патриархален начин на живот, други ценности и сметам што ке има големи проблеми со тех на Болканот
Зависи на кои Албанци мислиш...
Сите срања на балканот ги направија и ги прават Косовските Албанци...
Зависи на кои Албанци мислиш...
Сите срања на балканот ги направија и ги прават Косовските Албанци...
Ова со Косово беше голема грешкаллнадевам се дека само со Косово ке си и остане.
Нема кво да се лажем САД имаа корист да има раздор на Балканот.
Дано со Обама да си промени нешто
Сведоци сме на поигрувањето на Европа со Балканските држави...
Западните фацки си поигруват со Балканот како на кој ке му текне...
Турција повеќе од 4о години чека на членство...
Бугарија последна дупка на кавалот , полски клозет како што беше прикажана...
Словенија си игра со Хрватска...
Босна чека што ќе ја крстат, Србија исто така, Албанија и они се просјачат за ЕУ, Црна Гора исто, а ние сме посебна прикаска , сардисани од сите страни...
Мислам дека еден Балкански Сојуз би бил многу добар одговор на Европската препотентност, дури мислам дека намерно не рчкаат одгоре за да не дојде до таков сојуз...
Еве гледам сега сакат и гасовод да спроведат преку Турција , Бугарија , Романија директно во препотентниот западен свет...
Тие имаат голема корист од нас не цицаат, а за возврат добиваме трошки на кои им се радуваме бидејки сме расцепкани на Балканот, мислам дека со еден силен Сојуз ситуацијата драстично би се променила...
Што мислите вие за еден ваков сојуз, кои би биле предностите и кои држави би требало да го сочинуваат овој сојуз?
Обама мислам дека нема да се замара со Балканот, има многу други проблеми кои му се пред Балканот на приоритет листата...
А Албанците мислам дека ги искористија сите џокери...
Tocno taka Soreno.Ам просто нема никаква логика. За први пат чувам соjуз да се праи на база на емоции - омраза или лубов:wink:
Во политиката нема вечни приатели и вични врагови, има вечни интереси
Абе можеш ли еднаш србите да ги извадиш од уста, баш ме заболе за нив, ама изгледа ептен добро ве изебале што никако не можете да ги заборавите....