Балкански сојуз

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Унија на словенски народи со лидер Русија.
Се друго е самопонижување.

Русија стратешки партнер на Балканскиот Сојуз и соработка на највисоко ниво...
Инаку јас не би се петљал во сојуз со нив, премногу се доминантни..

Унија на словенски народи со лидер Русија.
Се друго е самопонижување.

Или движење на неврзаните (лев жмигавец, врти десно). Барем ќе си бидеме во елитно друштво (африканските земји, Куба, Белорусија и др.).

ОК разбирам што Македониja има изгода од соjуз со Турциja и Кроациja.
Вопросот е каква изгада имат овие две страни от соjуз со Македониja ?
Политички, военен , икономски , културен?

Како нема бе вечни врагови? Јас до сега скоро и да не сум сретнал Бугар да не мрази Срби или во најмала рака да не сака да си има било каква работа со нив. Ама кога е во прашање Македонија и со Србија се здружувате без проблем тука за интересот изгледа имаш право.
Е како не. До сега 100 пати ти имам кажано што србите су ми први другари и немам никаков проблем со нив. И во тоа момент дваjца су ми на гости и си правим муабет со нив. За жал не го разбират тиа македонскиот та да напишат некоj пост на форумот.

:)
Македон не постои неврзани, се е изврзано.
Нам фамилијата од антика ни е таа, тоа што некој се пали што денеска се кажуваат Словени и се од 6 век е само една теорија на една западна цивилизација која добро знае кој се и што се Словените ако се обединат.

Извини ако сакаш болдираното да го преведеш, не го разбирам..

Е како не. До сега 100 пати ти имам кажано што србите су ми први другари и немам никаков проблем со нив. И во тоа момент дваjца су ми на гости и си правим муабет со нив. За жал не го разбират тиа македонскиот та да напишат некоj пост на форумот.

Нека напишат ќе се снајдеме за преведувач...

Милион пати ти напишав! Стратешко и воено партнерство! Непријателот на мојот непријател е мој ПРИЈАТЕЛ! Сега, сваќаш?

:)
Македон не постои неврзани, се е изврзано.
Нам фамилијата од антика ни е таа, тоа што некој се пали што денеска се кажуваат Словени и се од 6 век е само една теорија на една западна цивилизација која добро знае кој се и што се Словените ако се обединат.

Неврзаните, според мене се колку толку неутрални, значи мислев да објавиме неутралност (ко Југославија што беше).

sory, пеша на немска клавиатуа е ми е трудно на кирилица , немам Flextype.
Вопросот е каква згода имат Турциjа и Кроациjа од соjуз со Македониjа

Луѓе ајде хипотетки да ви ги поставам работите, да видите дека против себе работите, мислам на славјанските народи.

Србија паѓа, останува белградски пашалук, Косово се шири, се обединува со западна Македонија и Албанија и се формира голема Албанија.
Турција прави пробив во Тракија, каде по мое видување таа влевуа веќе со одредени методи кои ги имам гледано тука по нашите краишта.
Црна Гора исто се дели до Улцин.
Босна се формира како унитарна држава.

Што мислите во една таква состојба, колку ќе потраат славјанските држави ?
Ќе позеленат сите за не повеќе од 30 години.

Неврзаните, според мене се колку толку неутрални, значи мислев да објавиме неутралност (ко Југославија што беше).

Еве еден пример ќе ти дадам за неврзана Југославија.
Кога Македонецот крвареше во Беломорска Македонија 1948 година, под менторство на САД се формира воен сојуз Југославија - Грција - Турција, за да го спречи пробивот на советското влијание на Балканот.
Жртви?
Се знае, Македонците, резервирано за нас.

sory, пеша на немска клавиатуа е ми е трудно на кирилица , немам Flextype.
Вопросот е каква згода имат Турциjа и Кроациjа од соjуз со Македониjа

Стратегиска пред се Македонија е центарот на Балканот и раскрсница на многу важни патишта....Кориодорот 8 и 10...
Скопје било се додека во 19 век не го запалиле Австриците најубавиот и најпрометниот град на Балканскиот полуостров благодарение токму на место положбата...
Нормално дека во секој сојуз се развива и еконоска соработка, инвестицији и тн...

Луѓе ајде хипотетки да ви ги поставам работите, да видите дека против себе работите, мислам на славјанските народи.

Србија паѓа, останува белградски пашалук, Косово се шири, се обединува со западна Македонија и Албанија и се формира голема Албанија.
Турција прави пробив во Тракија, каде по мое видување таа влевуа веќе со одредени методи кои ги имам гледано тука по нашите краишта.

Кога Македонецот крвареше во Беломорска Македонија 1948 година, под менторство на САД се формира воен сојуз Југославија - Грција - Турција, за да го спречи пробивот на советското влијание на Балканот.
Жртви?

Заеби славјански сојуз, нема ништо од тоа исто како ниту сојуз помегу православние народи...утопија...
Не дека ова со Балканскиот не е, сепак ако Македонија со некого има добри односи тоа се Турција, Хрватска а и Албанија...

За мене утопија е НАТО и ЕУ а славјанскиот сојуз е природна унија.
Релативна работа е.
Ние многу поодбро и економски и културно и национално ќе се развиваме во таква унија одколку во унија на други народи.
ВО тоа сум 100% сигурен.
Да ти се отвори пазар од 200 милиони каде не те замараат со милион дозволи кои во позадина во суштина го протежираат европскиот производител.
Ние се повеќе стануваме само потрошачи на западните производи.
Дефицитот расте, а за да извезеш таму, ти треба потпис од господ.

Релативна работа е.
Ние многу поодбро и економски и културно и национално ќе се развиваме во таква унија одколку во унија на други народи.
ВО тоа сум 100% сигурен.
Да ти се отвори пазар од 200 милиони каде не те замараат со милион дозволи кои во позадина во суштина го протежираат европскиот производител.

Пазарот може да си го отвориш и со добра политика, ако успееш да најдеш заеднички интерес....
Во никој случај не би се петљал со Русите, иако ги почитувам и сметам дека во секој случај со Русин многу повеќе можеш да се разбереш отколку со некој Бркат Германец, Пегав Англичанец или Саркози Французин...Сепкак пак ќе повторам Русија е премногу доминантна а никогаш досега во историјата не покажала дека има слух за помалите кои биле во сојуз со нејзе...

Или движење на неврзаните (лев жмигавец, врти десно). Барем ќе си бидеме во елитно друштво (африканските земји, Куба, Белорусија и др.).

Белорусија е во унија со Русија од 99та :wink:

Релативна работа е.
ВО тоа сум 100% сигурен.

300 милиони :back:

Жртви?

Славјански за жалост си много прав.
Југославија имаше подржката на САД и Заподот. Кога СССР и комунизмот капитулира они немоа нужда од неа и она се разпадна со благословиата на САД, Франциа и Британиа.
Сега под,жуват и разпада на Србиjа ,кое е опасно и они не си дават реална сметка што може да постои. Честно им сочувствам на србите.
Но ноиголема опасност ке има ако се стигне до поделба на Македониja, кое во никои случаи не треба да се допусне.

Се извинувам дали некој сојуз во кој е била бклу~ена БУГАРИЈА има постигнат успех (полите~ки, воен економски па каков и да било... оби~но сојузот се распаднува....ТЕШКО НА ЕУ.. нака им е на помош горниот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom