Балкански нај гитаристи -- подмладок

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Мурис Вараиќ
Дамјан Пејчиноски
Драгомир Херендиќ "Draghianni"

Слушнав дека свиреле во Скопје и Битола летово, но немам информации за тие настани. Некој да каже нешто ако ги гледал, мислења, впечатоци...

Дамјан Пејчиноски е оној на Ѓоко "The Fish" Таневски што му беше придружба на Евровизија ?

Добија некои награди на Guitar Hero нислам.(бар за Пејчиновски)
Нешто имам слушано од неколку од нив-добри се .

Го знам лично Пејчин...детто а топе гитарата :icon_lol:
Еден ден ќе биде подобар и од Greg Howe гарант!

Дамјан е најдобар..и да ви се пофалам имав чест тој една година да ми биде наставник..:pipi:

Мурис Вараиќ
Дамјан Пејчиноски
Драгомир Херендиќ "Draghianni"

Слушнав дека свиреле во Скопје и Битола летово, но немам информации за тие настани. Некој да каже нешто ако ги гледал, мислења, впечатоци...

сум бил многу пати на свирки од Shine Пејчин и уште еден кој беше... значи растураат комплетно... ако идеш кон струга некое време сега не баш ама беа секој викенд ваму

Добар е Дамјан,технички си е поткован си владее.Ако не се пробие он...ќе го застрелам Ванила Ајс и ќе ја силувам Кеша!

Супер се ама fusion правецот ич ама ич не ми прави ќејф. Така да сигурно нема да ми бидат омилени од аспект на мој вкус туку само технички :)

сум бил многу пати на свирки од Shine Пејчин и уште еден кој беше... значи растураат комплетно... ако идеш кон струга некое време сега не баш ама беа секој викенд ваму

Ajе те молам кажи нешто поподробно. Каде накај Струга? Каде конкретно свири?

Мурис и Драгиани не ти се баш подмладок ... :pos2:
Иначе Мурис ми е омиљен од тројцата...:pipi:

Jas gi gledav na Masterclass vo Bitola i mozam slobodno da kazam deka posle toa voopsto ne mi se idese na muzicki nastani bidejki ednostavno mi bese dovolno toa sto go vidov za celo leto.Apsolutno sovrseno od pocetok do kraj:):)Mnogu mi se sviga stilot na trojcata vrvni virtuozi se i navistina uzivam da ja slusam nivnata muzika.Omileni pesni od site trojca mi se:
1.Damjan Pejcinoski-Give me the groove
2.Dragianni-Battlefield
3.Muris Varajic-Final Dance:):)

Jas gi gledav na Masterclass vo Bitola i mozam slobodno da kazam deka posle toa voopsto ne mi se idese na muzicki nastani bidejki ednostavno mi bese dovolno toa sto go vidov za celo leto.Apsolutno sovrseno od pocetok do kraj:):)Mnogu mi se sviga stilot na trojcata vrvni virtuozi se i navistina uzivam da ja slusam nivnata muzika.Omileni pesni od site trojca mi se:
1.Damjan Pejcinoski-Give me the groove
2.Dragianni-Battlefield
3.Muris Varajic-Final Dance:):)

Посебно ме радува што почнува да се шири гласот за нив.

Мурис, кој очигледно многу, многу ретко (дали воопшто?) дава интервју, и рекол на новинарката Клаудија Лутовска дека овој пат морал да даде интервју за да и се оддолжи на македонската публика за топлиот пречек!

Слушнете со каков пиетет зборуваат за македонската музика:

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/mk/features/setimes/audio_story/2010/11/19/audio_story

Инаку за изведбата на Пиперково оро уфрлуваат и четврт гитарист, Босанец, кој живее во Лондон.

Уште еднаш браво дечки!

Посебно ме радува што почнува да се шири гласот за нив.

Мурис, кој очигледно многу, многу ретко (дали воопшто?) дава интервју, и рекол на новинарката Клаудија Лутовска дека овој пат морал да даде интервју за да и се оддолжи на македонската публика за топлиот пречек!

Слушнете со каков пиетет зборуваат за македонската музика:

http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/mk/features/setimes/audio_story/2010/11/19/audio_story

Инаку за изведбата на Пиперково оро уфрлуваат и четврт гитарист, Босанец, кој живее во Лондон.

Уште еднаш браво дечки!

Стварно се добри дечкиве и заслужуваат почит и внимание!
Ги пратам редовно на youtube засега,дефинитивно се издвојуваат Дамјан и Мурис како добри техничари и fusion гитаристи вметнувајќи и народен мелос секој поединечно(Македонски и Босански)
Но и Мурис и Драгиани ги влече Македонскиот мелос и ритам и тек допрва го запознаваат и проучуваат! Покрај Пелистерско Оро ги имаат обработено Зајди Зајди и верзијата на Калајџиско оро на Влатко Стефановски исто така!
А Босанецот кој живее во Лондон се вика Емир Хот,има освоено прво место на Guitar Idol во 2005 година и лично според мене мислам дека е подобар од Дамјан,Мурис и Драгиани,голем техничар исто така,одличен гитарист! Има и од него доста видеа на YouTube,Кавери,лекции,албум негов и што ли уште не!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom