Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мурис Вараиќ
Дамјан Пејчиноски
Драгомир Херендиќ "Draghianni"
Слушнав дека свиреле во Скопје и Битола летово, но немам информации за тие настани. Некој да каже нешто ако ги гледал, мислења, впечатоци...
сум бил многу пати на свирки од Shine Пејчин и уште еден кој беше... значи растураат комплетно... ако идеш кон струга некое време сега не баш ама беа секој викенд ваму
Tullamore Dew... ама веќе некој 3-4 месеци не сум видел плакатAjе те молам кажи нешто поподробно. Каде накај Струга? Каде конкретно свири?

Mnogu mi se sviga stilot na trojcata vrvni virtuozi se i navistina uzivam da ja slusam nivnata muzika.Omileni pesni od site trojca mi se:

Mnogu mi se sviga stilot na trojcata vrvni virtuozi se i navistina uzivam da ja slusam nivnata muzika.Omileni pesni od site trojca mi se:

Посебно ме радува што почнува да се шири гласот за нив.
Мурис, кој очигледно многу, многу ретко (дали воопшто?) дава интервју, и рекол на новинарката Клаудија Лутовска дека овој пат морал да даде интервју за да и се оддолжи на македонската публика за топлиот пречек!
Слушнете со каков пиетет зборуваат за македонската музика:
http://www.setimes.com/cocoon/setimes/xhtml/mk/features/setimes/audio_story/2010/11/19/audio_story
Инаку за изведбата на Пиперково оро уфрлуваат и четврт гитарист, Босанец, кој живее во Лондон.
Уште еднаш браво дечки!